Czy pracowal ktoś dla "Exotic Green",lub"SEP |
Autor |
Wiadomość |
disi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 11, 2009 11:49 am aktualizacja tematu czyli : tuż przed...
|
|
|
jeszcze z nimi nigdzie nie wyjechałem..baa nie odwiedziłem oddziału, a już telefonicznie umiejętnie poprzez swoją niekompetencje podnieśli mi ciśnienie.ZŁOTÓW co innego, JELENIA GÓRA co innego ...zaoszcedziłem sobie 340 km podrózy
BOŻE uchroń mnie przed
jeżeli tylko to możliwe to wszystkim współpracującym z EG - życzę WESOŁYCH SWIAT |
|
|
|
|
veed
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 11:45 am
|
|
|
Grazia79 napisał/a: | Pracowałam kilka lat temu przez exotic green i NIE polecam tej firmy. Dlaczego?
1. Za każde przywiezienie zaliczki, pobierali sobie opłatę. Opłata była pobierana co tydzień mimo, że koordynator przywoził ją co drugi tydzień bo zazwyczaj miał nie po drodze.
2. Gdy byłam chora i chciałam by mnie zawieźli do lekarza okazało się to problemem, dopiero gdy zgłosiłam "zjazd" zjawił się koordynator by mnie zawieść do lekarza. W drodze okazało się, że będe musiała zapłacić sobie za wizyte i leki bo nie ma jeszcze mojego ubezpieczenia. W przychodni okazało się, że jestem zarejestrowana na całkiem inne nazwisko...
3. Umowe o pracę podpisał ktoś za mnie prawdopodobnie, gdyż nigdy takowa do podpisu nie trafiła do mnie.
4. Gdy upomniałam się o jarograf w biurze w Pl, "miła" pani powiedziała, że gdzieś jest ale ona nie ma czasu za bardzo mi go przesłać, bo jest bardzo zajęta pracą... musiałam ją przekonać do tego, że jednak ma czas
4. W momencie wyjazdu do Polski okazalo się, że mimo iż podawałam w biurze nr konta bankowego, eg nie posiada go i muszę sobie przyjechać do biura odebrać pieniądze. Sytuacja o tyle była "śmieszna", że mieszkałam pod Rotterdamem a biuro było niedaleko Bredy. Na dodatek nie mieliśmy auta (firmowego) by dojechać do tego biura, gdyż mieszkałam 2 min drogi od szklarni gdzie pracowałam.... więc po co pracownikowi jakikolwiek środek transportu. | Troche może stary post ale może ja coś napisze. Nie znam tej firmy ale to co ty tutaj piszesz jest dość śmieszne. Pracowałem w Holandii i coś nie coś wiem. Za wizyty u lekarza się płaci (zawsze) 24euro chyba, a ubezpieczenie ci potem oddaje pieniadze. Umowy o prace nie mogl podpisac ktos inny. Z jarographami czesto sa problemy wiec to nic dziwnego. A takich rzeczy, ze musialas przejechac pol holandii do biura zeby odebrac pieniadze to juz napewno jakaś bzdura, tego jestem pewien. A do czego ci koordynator zeby isc do lekarza? Chyba ze to bylo daleko czy cos. Ale w wiekszosci agencji ludzie dostaja auta do dyspozycji, czy jakis srodek transportu. |
|
|
|
|
goorn
Gaduła Zimny jak głaz.

|
Wysłany: Śro Sty 27, 2010 9:35 pm
|
|
|
A ja się dziwię że EROTIC wciąż dostaje nowe mięso do przewałkowania. Szkoda mi was ludzie. depczcie w bagno jak chcecie, kto pracoawł tam kilka lat temu ten chwalił firmę, teraz odradzam współpracę z nimi. Duża firma, duży bałagan nie do opisania.A najgorzej jest być kierowcą. Powodzenia bo tylko ono Cię może uchronić przed problemami. Pozdrawiam bo zdrowie Ci się przyda bo ciężko będzie Ci znależć kogoś kto Cię tam do szpitala zawiezie jak Ci się krzywda stanie. I przed wyjazdem warto zabrać dużo gotówki gdyż możesz dłuuuugo na domku bez pracy siedzieć, i jak nie masz swojej dumy to możesz lizać tyłki koordynatorą bo tacy tam są i mają lepiej. Jednym słowem KICHA. |
_________________ Pozdrawiam. |
|
|
|
|
jacho
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 11:55 am Nie polecam!!
|
|
|
Grazia79 napisał/a: | Pracowałam kilka lat temu przez exotic green i NIE polecam tej firmy. Dlaczego?
1. Za każde przywiezienie zaliczki, pobierali sobie opłatę. Opłata była pobierana co tydzień mimo, że koordynator przywoził ją co drugi tydzień bo zazwyczaj miał nie po drodze.
2. Gdy byłam chora i chciałam by mnie zawieźli do lekarza okazało się to problemem, dopiero gdy zgłosiłam "zjazd" zjawił się koordynator by mnie zawieść do lekarza. W drodze okazało się, że będe musiała zapłacić sobie za wizyte i leki bo nie ma jeszcze mojego ubezpieczenia. W przychodni okazało się, że jestem zarejestrowana na całkiem inne nazwisko...
3. Umowe o pracę podpisał ktoś za mnie prawdopodobnie, gdyż nigdy takowa do podpisu nie trafiła do mnie.
4. Gdy upomniałam się o jarograf w biurze w Pl, "miła" pani powiedziała, że gdzieś jest ale ona nie ma czasu za bardzo mi go przesłać, bo jest bardzo zajęta pracą... musiałam ją przekonać do tego, że jednak ma czas
4. W momencie wyjazdu do Polski okazalo się, że mimo iż podawałam w biurze nr konta bankowego, eg nie posiada go i muszę sobie przyjechać do biura odebrać pieniądze. Sytuacja o tyle była "śmieszna", że mieszkałam pod Rotterdamem a biuro było niedaleko Bredy. Na dodatek nie mieliśmy auta (firmowego) by dojechać do tego biura, gdyż mieszkałam 2 min drogi od szklarni gdzie pracowałam.... więc po co pracownikowi jakikolwiek środek transportu. |
Witam! Przepracowałem dla exotica 3 miesiące... myslę że moje odczucia są dośc obiektywne i po tym czasie coś mozna komus radzić. Więc jak w wiekszości przypadków na początku wszystko jest super. Ja byłem w tej grupie, która miała zapewniona pracę (łącznie 2 dni bez pracy - to mało)Otóz jetem porządnym człowiekiem bez nałogów i zawsze stawiałem sie do pracy na czas. Tacy ludzie też tam są niewygodni.Już tłumaczę dlaczego, nie miałem samochodu więc kary odpadały, w razie kontroli byłem na kwaterze, nie zawracałem głowy koordynatorom więc też nie mieli z czego ściągnąć kar.Odpowiedź nasuwa sie sama. Nie czerpali ze mnie dodatkowych korzyści. Warunki mieszkaniowe 10 osób - 1 kuchnia i łazienka nie trzeba chyba nic dodawać. Wyjechałem na urlop i juz tam nie wracam.Kto ma zamiar tam wyjechać niech przeliczy sobie i zastanowi sie 5 razy. Minimalne godziny tzn.40 w tyg. to przelew w grznicach 200-230 euro - słabiutko, za wykonywana prace. Stawka 8,07 euro czyli na ręke troche więcej niz 5 euro.80 euro za tydzień za domek bez internetu.Z przcy jesteś rzucany i długo w jednej szklarni albo w firmie nie posiedzisz. Uczulam na koordynatorke Ewe to małolata, która dorwała sie do władzy - nic z nia nie załatwisz i tylko patrzy kiedy cię upieprzyć. Przeszła z biura na koordynatorkę i chce pokazać jaka jest wielka i mądra. Wiem że w Polsce rzeczywistośc wygląda jak wygląda, jeżeli chcecie to próbujcie ale na pewno wielkich sum nie odłożycie.Pozdrawim P.S. Biorą tam wszystkich tzn. po wyrokach, narkomanów i psychopatów jeżeli cos z tych zachowań masz to tam sie odnajdziesz, jeżeli masz rodzinę i jesteś normalnym człowiekiem raczej sie tam nie wybieraj. |
|
|
|
|
inkbink
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 5:43 pm
|
|
|
Witam wieć własnie wrocilem po tygodniu , nie mialem pracy dopiero na 6 dzien zadzwonili ze bede pracowal 1 dzien, wiec odrazu odmowilem,poniewaz jest stawka wiekowa daja 8.12 za godzine jesli sie ma ponad 23 l ,do 23 jest 5,30 euro,i 40 g pracy tygodniowo jesli bedziesz mial szczescie i dostaniesz stala prace ,bo jak narazie sciagaja ludzi ktorzy dostaja tylko prace 2 razy w tygodniu aby oplacic mieszkanie 85 euro za tydz i ubezpieczenie 25 euro,za warunki na domkach 9 osob 1 kuchnia i lazienka dal bym gora 30euro i zadupie takie ze psy hu.em wode pija, jesli bys chcial samemu wynajac automatycznie jestes zwolniony z pracy wiec sumujac 40godz x 8.12=324,8
324-25 ubezpieczenie-85 mieszkanie - 40 zycie i minus np.100 lub 250 euro kary za samochod.lub 50e za palenie ,25 nie umyty talerz ,czyli zostaje 100e na czysto albo mniej.
wiekszosc ludzi tam sa tak splukani ze nie maja jak wrocic do polski.osobiscie odradzam poniewaz byl to najgorszy tydzien w moim zyciu,i mam bardzo zle wspomnienia,jesli ktos chce wyjechac doradzam wziasc ze soba pieniadze na powrot, a to co mowia w agencjach w polsce to 95% bzdur ,5% to prawdy to to ze maja duzo samochodów i tyle ,jak ludzie mowil zasze musza miec ze 100 osob w rezerwie bo holender zadzwoni i powie ze na jutro chce 40 osob czy tam 50 ,w sumie jest okolo 600 domkow i w kazdym po 9 osob takie male Auschwitz, ale w kwietniu maja przeniesc ludzi z domkow na jakies stare koszary gdzie bedzie 1 kuchnia na 50 osob itp, najgorzej jak dziewczyny trafia na nocki to non stop nocki jedza sloiczek ketanolu na tydzien ,a jesli nie maja juz sily musza sie wspomoc czym innym np. amfetamina, to chyba starczy i da do myslenia troche .osobiscie odradzam trzymajcie sie PEACE |
|
|
|
|
zawiedzionaa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 1:40 pm
|
|
|
Mieszkałam w slynnym Parku w WERNHOUT.
Warunki i wyzysk nie do opisania, to trzeba zobaczyc na wlasne oczy.
Bylam kiedys na wymianie studenckiej w Belgii i wiem dokladnie jakie powinny byc ceny za mieszkanie. Cena za wynajem w slynnym Parku 'pokoju' to okolo 300 euro za miesiac!!!!! Moj 'pokoj' mial 3m2 !!!!!! Smrod, brud , syf, patologia, kurestwo, robactwo [ kleszcze !!] narkomania, alkoholizm, bijatyki, meliniarstwo klaniaja sie kazdej godziny. Domki sa ladne na zewnatrz, w srodku jest gorzej niz na jakiejs melinie. Pomimo wczesniejszych obietnic, nie bylo domku ani internetu, ani telewizji, smiem twierdzic ze tam nic nie bylo, oprocz papierowych scian. Na prace sie tez nie doczekalam. A wkoncu wyjechalam tam pracowac.
O karach za wszystko nawet nie wspomne.
Zarabiaja tam tylko wlasciciele i opiekunowie na nas, za kary za wszystko, na zakwaterowaniu, ten pokoj nie powinien byc warty 50 euro na miesiac. Dodatkowo dwie malutkie lodowki na 8 osob, lazienka w stanie krytycznym, wszedzie robactwo i grzyb na scianach.
Dysponuje zdjeciami, bo nie zamierzam zostawic tej sprawy bez rozglosu. Nie chodzi tu o moj stracony czas i pieniadze ktore wydalam, tylko o to by ostrzec innych przed firma Exotic GREEN.
Jesli chcesz byc traktowany PRZEZ POLAKOW jak scierwo, niewolnik, maszyna do robienia komus pieniedzy - JEDZ Z EXOTIC GREEN.
Odradzala bym najwiekszemu wrogowi. |
|
|
|
|
zawiedzionaa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 10:30 pm
|
|
|
Jesli masz oferte pracy do Wernhout, na slynny Park to odradzala bym najwiekszemu wrogowi. Nikt normalny nie wytrzyma tam 1 tygodnia. Poczytaj wszystkie komentarze rowniez na innych forach dowiesz sie jak tam jest. Ludzie po wyrokach, kryminalisci, alkoholicy, zlodzieje, kurestwo, robactwo. Pracy nie ma - to jest najllepsze, a wkoncu sie jedzie do pracy. wszyscy maja cie w dupie nikt ci nie pomoze,z nikim sie nie skontaktujesz.
O innych miastach sie nie wypowiadam bo nie wiem jak z ludzmi ktorzy tam sa,ale podejrzewam ze tez patologia, wkoncu ta sama firma.
Ale wiem jedno jesli exotic green = wyzysk, kary za wszystko, zyja z ciebie , z kar, z sofi i z bagatela oplat za mieszkanie w ktorym nie przezyla by swinia.
ZLODZIEJSTWO I WYZYSK !! LAMANIE PRAWA !!
OBOZ. |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Cze 15, 2011 6:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
thelost1
Poczatkujacy mr
|
Wysłany: Nie Cze 19, 2011 12:32 pm Czyli kazda agencja pracy to patologia?
|
|
|
Czytalem juz opinie o niemal kazdej agencji pracy, rekrutujacej do Holandii. Stwierdzam, ze nie potrafimy zrobic w Polsce z niczym porządku! To kpina, ze dajemy sie tak ponizac i wyzyskiwac! Chyba jest jaka instutucja, ktora moze zajac sie likwidacja takich agencji i to skutecznie! Nie tak, ze zmieniaja sobie nazwe! Jedna wielka obora! |
_________________ lost1 |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Cze 19, 2011 12:42 pm
|
|
|
thelost1,
A czy to nie kpina, ksztalci sie w Polsce mlodzych ludzi, jednoczesnie, sa oni przez wszelkie dostepne srodki masowego przekazu informowani o tym ,ze nie ma i nie bedzie dla nich pracy
w kraju ...ale za to z duma i to jaka , oznajmia sie im w ktorym to panstwie UE czekaja na nich z otwartymi ramionami i ze wlasnie tam moga znalezc prace i wysokie zarobki
To sie dopiero nazywa szambo... |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Cze 19, 2011 1:08 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
emilka k
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 1:53 pm Re: Czy pracowal ktoś dla "Exotic Green",lub"
|
|
|
zielaczysko napisał/a: | potrzebuje informacji co do tych biur posrednictwa pracy-
"Exotic Green" ze Zlotowa,"SEP Peeters Polska"Sp.z.o.o. z Opola ??????????
bede wdzieczny za informacje i opinie osob korzystajacych z tych biur.
szczegolnie par ktore pracowaly w holandi.
z gory dziekuje. |
Witam wszystkich Pracowalam przez firmę Exotic green przez około 7 miesięcy. Wyjechałam w styczniu. Pani w biurze zapewniała mnie, że będzie praca w 100%. Mieszkałam na Parku Patersven, gdzie niestety trafiają wszyscy nowi pracownicy. Warunki na domku nie byly złe ... Salon, kuchnia, łazienka, pralka, prysznic, jedna suszarka na 9 osób. Pokoje 2 jednoosobowe, reszta jak kto woli. Przywitali mnie bardzo sympatyczni ludzie Niestety na tym kończy się dobra strona mojej opowieści. Już od drugiego dnia zaczęły się imprezy trwające od rana do poźnych godz nocnych. Narkotyki, alkohol, dziewczyny puszczające się z ledwie poznanym chlopakiem. Przez mój domek dziennie przewijało się od 10 do 20 osób, których w ogóle nie znałam. Mieszkałam w pokoju z 2 chlopkami bo wszystkie inne pokoje były zajęte. Gdy zadzwoniłam do koordynatora Eryka- stwierdził, że go to nie interesuje i że sama powinnam zadbać o swój interes. Jednej nocy mój współlkokator przyprowadził sobie dwie dziewczyny i na podłodze uprawiał z nimi sex. Obudziłam się chciałam ich wyprosić to się ze mnie śmiali a gdzy zadzwoniłam do koordynatora to był pijany!!!! Praca hahaha w pierwszym tyg. miałam wolne w drugim trzecim czwartym również. Po miesiącu poszłam do pracy na 3 dni i nic nie zarobiłam bo wszystko musiałam oddać za domek przez miesiąc i ubezpieczenie. Siedziałam tak na domku przez 3 miesiące pracując 2 dni w tyg. Nie mogłam zjechać bo miałam zadłużenie u nich. W kwietniu przerzucali mnie z pracy do pracy raz cebula raz szklarnia raz magazyn. Nigdy nie wiedziałam o której godz. gdzie mama być. Zazwyczaj dzwonili z dnia na dzien lub o godz. 8 rano ze za 15 minut trzeba czekac na tzw. szlabanie hehe gdzie 10 minut musiałam tam iść!!!! Koordynatorzy do bani Iwona koszmarna nic nie można z nią załatwić albo nie odbiera telefonu a jak odbierze to mowi że nie ma czasu. Następnie dziewczyna od spraw związanych z lekarzem wyobraźcie sobie ze macie ubezpieczenie a oni każą za pierwszą wizyte u lekarza płacić 80 euro haha poszłam sama do lekarza i przyjał mnie za darmo a za recepte zapłaciłam 50 centów. Nie znając dobrze języka nie ma po co tam jechać !!! Nastepnie co do Kar za ryse na samochodzie kara, za spozywanie alkoholu kara, za bałagan w pokoju kara, za zbyt wysokie ogrzewanie kara, za palenie kara, za narzekanie kara, za to że drzwi balkonowe lub TV się popsuje nie z winy pracownika kara za nie zgaszanie światła kara. Za wszystko dostaje się kary w wysokości 50 euro. Za rozbicie samochodu 250 a za zgubienie kluczyków 1000 e !!!! Koordynatorzy zamiast pomagać nigdy nie wiedzą o co chodzi cały czas niby pilnują porządku a cały czas są najebani. Jedyny porządny to Łukasz który zajmuje się samochodami robi swoje i jak się dobrze z nim porozmawia to nawet potrafi pomóc. Ogólnie na Parku jeden wielki syf hałas patologia same ćpuny alkoholicy lesbijki. . . Podczas mojego pobytu został spalony samochod koordynatora, dziewczyny pijane skakaly po sluzbowym samochodzie z czego osoba ktora byla za niego odpowiedzialna musiala zaplacic kare, dziewczyna dostala epilepsji po tym jak ja nacpali i wyruchali... Ludzie kradną tam co popadnie jeśli się nie pilnuje swoich rzeczy to można stracić wiele cennych rzeczy np. telefon aparat cyfrowy laptopa itp. Pokoje nie są zamykane na klucz a drzwiami balkonowymi można normalnie wejść także jeśli ktoś myśli że zamyka dom na klucz to grubo się myli. Praca raz jest raz jej nie ma na solarisach cały czas prakuje pieniedzy robia bardzo duze przekręty !!! obcinają nawet niewiadomo za co z wypłaty a jak sie idzie i pyta o co chodzi to nikt nic nie wie. Teraz wybudowali dla pracownikow hotel hahaa tam stawka za tydz wynosi powyzej 100e za pokój 2 3 lub 4 osobowy i jest jeszcze gorszy sped niz na parku i rowniez za wszystko trzeba placic. Odradzam branie na siebbie samochodu bo same straty z tego i jeszcze niby jest 10 euro za to ze jest sie kierowca hahaha w zyciu nie zobaczylam tych pieniedzy na oczy. Uwazajcie ta firma to oszustwo a do tego patologia niektorzy mowili ze Exotic to Erotic KAŻDEGO WYRUCHA NA SIANO nawet piosenka o tym powstala jak tam mieszkalam takze zycze powodzenia osobom które ryzykują wrócicie z pustym portwelem i przezyciami wartymi uwagi hahaha |
_________________ emilka k |
|
|
|
|
|
|