Jaki moge zrobic kurs... |
Autor |
Wiadomość |
taba11
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 3:30 pm Jaki moge zrobic kurs...
|
|
|
Witam. Ukonczylam w polsce szkole zawodowa handlowa,potem poszlam do zaocznego liceum ,lecz z powodu klopotow finansowych ukonczylam tylko 1rok i wyjechalam do holandii,by zarobic na szkole...i zostalam tu teraz po 5latach jestem w trakcie kursu N2 i zastanawiam sie co moge robic z moim wyksztalceniem.chcialabym w jakis sposob pomagac ludziom,kreci mnie psychologia,lecz wiem,ze z braku kwalifikacji moge sobie tylko pomarzyc... Czy wie ktos moze czy sa jakies kursy po pl zawodowce dzieki ktorym moge pracowac z dziecmi(niepelnosprawnymi)lub doroslymi(moze jakis pracownik socjalny?)Prosze o jakies wskazowki gdzie sie udac.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Śro Paź 26, 2011 1:42 pm
|
|
|
aby pracowac z dziecmi musisz miec dyplom SPW3... to jest minimum... do tego musisz wladac jezykiem niderlandzkim... jesli chcesz pracowac w Holenderskim osrodku... |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Śro Paź 26, 2011 1:44 pm Re: Jaki moge zrobic kurs...
|
|
|
taba11 napisał/a: | Prosze o jakies wskazowki gdzie sie udac. |
a gdzie mieszkasz?? |
|
|
|
|
taba11
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 26, 2011 9:43 pm
|
|
|
Witam. Dziekuje za odpowiedz. Mieszkam w Spijkenisse ,wiec mam jakies szanse na ,,prace z ludzmi,, moze chociaz jakis kursik? Sa wogole jakies kursy ,ktore moge zrobic po polskiej zawodowce ? Pozdrawiam |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Czw Paź 27, 2011 8:20 pm
|
|
|
taba11 napisał/a: | Witam. Dziekuje za odpowiedz. Mieszkam w Spijkenisse ,wiec mam jakies szanse na ,,prace z ludzmi,, moze chociaz jakis kursik? Sa wogole jakies kursy ,ktore moge zrobic po polskiej zawodowce ? Pozdrawiam |
tak, poszukaj w poblizszu szkol MBO z kierunkiem SPW3... jesli masz dyplom NT2 to nie powinno byc problemu z zapisaniem sie do szkoly |
|
|
|
|
|