NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
JAK PORADZIĆ SOBIE Z PRZEWLEKŁYM ZAPALENIEM ZATOK
Autor Wiadomość
slawek129 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Paź 27, 2011 1:46 pm   JAK PORADZIĆ SOBIE Z PRZEWLEKŁYM ZAPALENIEM ZATOK

Zna ktoś może spoób jak poradzić sobie z ostrym przewlekłym zapaleniem zatok(jakieś domowe sposoby,leki)zna ktoś jakiegoś laryngologa z okolic Noordwijk,Leiden,Haga.Dodam że mam to wiele lat i czasem uaktywnia się to mocniej tak jak teraz straszne bóle głowy niedrożność nosa i całkowita niemożliwość oddychania przez nos.Ostatnio zaczeła mi lecieć krew z nosa nie wiem czy to z powodu chorych zatok czy z powodu osłabienia organizmu dodam też że jestem epileptykiem i że pomimo od wielu lat nie miałem ataków ostatnio mi się przydażyły i myślę że może to mieć związek z zapaleniem zatok i infekcją .Z góry dziękuję za wszystkie propozycje jak znimi sobie poradzić.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Paź 27, 2011 1:50 pm   

slawek129,

tylko lekarz moze tu pomoc nie ma sprawdzonych domowych sposobow na przewlekle zapalenie zatok

nic ci tez nie da ze ktos poda na forum nazwisko laryngologa tu i tak do niego nie bedziesz mogl pojsc prywatnie
jedyna droga to huisarts a potem byc moze skierowanie do specjalisty

zatoki leczy lekarz domowy

pozdrawiam

( ͡° ͜ʖ ͡°).

bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Czw Paź 27, 2011 5:54 pm   

Ja znam domowy sposob, ktory mi naprawde pomogl. Picie jak najczesciej - minimum 2x dziennie- sproszkowanego imbiru zalanego wrzatkiem. Piecze strasznie, warto przygotowac szklanke wody do popicia:) Kopiasta lyzeczka imbiru i troche wrzatku, zeby wziac na raz, bo ohyda straszna. Pilam to dosc dlugo, ale pomoglo raz na zawsze, a problemy mialam straszne. Pomaga takze naswietlanie lampa na podczerwien i wciaganie naparu z szalwii do nosa (niezbyt przyjemne). Pozdrawiam, znachorka :P
A imbir po niderlandzku to gember.

Odpowiedz do tematu