Na temat sprzatania hoteli w Amsterdamie |
Autor |
Wiadomość |
frugosek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 7:50 pm
|
|
|
Witam, pisałem wcześniej już o problemach z firmą " GLOBAL" praca raczej nielegalna bez kontraktu, na pieniądze trzeba długo czekać,
NIE POLECAM , a Przestrzegam! Ja odzyskałem cudem pieniądze od nich. pracowałem 1 tydzien i sie zwolniłem ponieważ zorientowałem co się dzieje, miałem dobry kontakt z supervisor'em to mi załatwił prace w innym hotelu bez pośrednika.
NIGDY wiecej firmy GLOBAL! |
|
|
|
|
Camel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 26, 2010 10:52 am
|
|
|
Hej wiecie cosna temat firmy ALBATROS i hotelu Amrath Amsterdam, niedlugo zaczynam tam pracę, macie jakies doswiadczenia? |
|
|
|
|
karina_m
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 26, 2010 12:16 pm
|
|
|
Camel napisał/a: | Hej wiecie cosna temat firmy ALBATROS i hotelu Amrath Amsterdam, niedlugo zaczynam tam pracę, macie jakies doswiadczenia? |
Witam ,ja pracowalam z Albatrosa 2 miesiace ,ale w Rotterdamie ,doswiadczenia takie sobie ,kasa platna raz w miesiacu do 10 kazdego miesiaca ,pracujesz niby na godziny co jest nie prawda bo co do czego licza ci za pokoj na ktory masz 20 min, a taki w ktorym klienci zostaja na dluzej 15 min, wiec zeby wypracowac godzine musisz miec 3 pokoje ,masz czas wyliczony np. masz 10 pokoi to masz niby 3 godziny jak sie nie wyrobisz to pracujesz za darmo ,mi sie wydawalo ze 3 godz to duzo ,a ja mam duze doswiadczenie i czasami nie szlo sie wyrobic bo czy masz 3 lozka w pokoju czy jedno masz ten sam czas na prace, po za tym bywalo tak ze jednego dnia przychodzilam do pracy robilam np 5 pokoi szlam do drugiego hotelu tam robilam tyle samo i jeszcze musialam jechac do innego miasta i robilam 12 pokoi i ich nie obchodzil czas ani kasa za dojazdy i nikt mi nie pomagal, pracownicy tych hoteli szli do domu a ja robilam dalej choc to niby miala byc tylko pomoc. czasami dzwonia i musisz isc tez w sobote i niedziele do pracy choc np . zaznaczalas ze interesuje cie praca tylko od poniedzialku do piatku ,a na koniec najlepsze bylam w pracy w piatek i zegnam sie do poniedzialku to do zobaczenia ,,wszystko ok a wracam do domu i co list ze mi sie okres probny skonczyl i dziekuja ,a jak zadzwonilam o co chodzi to wyszlo na to ze raz sie nie zgodzilam przjsc w niedziele do pracy ,bo oni nie pytaja oni ci informuja, to na tyle moich doswiadczen z nimi, nie wiem moze w Amsterdamie jest inaczej ,tak samo kazdy hotel jest inny ja zaczynalam w jednym i praca byla lekka a mnie przeniesli do innego to juz byla tragedia ,takze moze w Twoim hotelu bedzie ok |
|
|
|
|
Givaudan
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 30, 2010 7:42 pm
|
|
|
Witam, czy ktoś posiada może numer telefonu do tej firmy GLOBAL w Amsterdamie bo nigdzie nie mogę znaleźć a interesuje mnie rozmowa z nimi. Dzięki wielkie. |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Cze 30, 2010 11:09 pm
|
|
|
Google w ogole takiego biura nie pokazuja. Nazwa na pewno jest poprawna? |
|
|
|
|
pawelrm
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2011 6:44 pm
|
|
|
Wiem że temat troche stary ale jak ktoś szuka informacji na ten firmy albatros to chetnie sie wypowiem. Otóż rok temu pracowałem tam w hotelu Crown Plaza. Jak sie okazało przypadkiem trafiłem jak najlepiej sie dało jeżeli chodzi o sprzątanie hoteli. Jako chyba jedyny hotel płacili za godzine a nie za pokój i nawet całkiem dobrze liczyli godziny (musiałem im pomagać co tydzień dając moją wersje godzin które przepracowałem) ale generalnie nie było źle jeżeli chodzi o pieniądze. Ale tylko jeżeli chodzi o pieniądze bo atmosfera w tym hotelu to dramat. Dobrze że po jakimś czasie przyszli do pracy Polacy i zrobiło sie troche normalniej ale i tak codziennie ktoś sie przyczepiał do czegokolwiek i zawsze konczylo sie to kłótnią z supervisorem. Była to tylko praca wakacyjna więc po powrocie do Polski nieco zmęczony psychicznie obiecałem sobie że jak za rok przyjade to wole już pracować w burgerkingu za 4 E niz w housekeepengu za 6. W tym roku wróciłem do Amsterdamu i nie mogąc znaleźć pracy po tygodniu zgłosilismy sie do albatrosa z kolegą. Dostaliśmy prace w hotelu CASA 400. Byliśmy tam raz. Dosłownie jeden dzień. Po tym jak sie dowiedzielismy ze mimo że pracowaliśmy 8 godzin zapłacą nam tylko za 4 bo tak płacą zrezygnowaliśmy z tej pracy (do tego praca naprawde przygnębiająca, ja trafiem na babke która miała mi pokazać co i jak z byłej Jugosławii i cały dzień opowiadała mi jakie jej życie jest smutne.. kolega nie trafil wcale lepiej) Na szczęście to już historia i od 2 miesiecy pracuje w normalnej pracy w normanej atmosferze i z normalnymi ludźmi. Jak najbardziej odradzam tego typu prace. Aha. Jeżeli chodzi o firme Arbex spotkaliśmy polaków którzy twierdzili że zostali oszukani przez ta firme (płacili za mieszkanie 70E tygodniowo a zarabiali jakies 120E tygodniowo).
Patrząc na przelew za ten jeden dzień z firmy albatros dostałem ... 13,20 E więc sami rozumiecie. Myśle że lepiej roznosić CV po sklepach takich jak HEMA itp bo np dowiedziałem sie ze oni zawsze potrzebują pracowaników i pracować w normallnej atmosferze niż pracować w hotelu (przy okazji praca w hotelu to jest na prawde ciężka sprawa)
pozdrawiam wszystkich |
Ostatnio zmieniony przez pawelrm Czw Wrz 08, 2011 6:48 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
gregia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 10, 2011 12:22 am
|
|
|
post edytowany
wypowiedz nic nie wnoszaca do tematu
zadaj pytanie na priwie |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Lis 10, 2011 1:12 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|