mam w polsce 5 letniego synka którego chciałbym odzyskać |
Autor |
Wiadomość |
marek121
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 11:46 am mam w polsce 5 letniego synka którego chciałbym odzyskać
|
|
|
z polski wyjechałem w 2007 ,Adaś mój syn od urodzenia mieszkał w moim rodzinnym domu przez 5 lat dziecko miało wszystko chodził do przeczkola uczęszczał na kurs angielskiego i na zajęcia muzyczne .12-03-2011 matka Adasia przyjechała i zabrała do swojego domu dziecko na dzień dzisiejszy mieszka z 8ma innymi lokatorami na 48mi metrowym mieszkaniu niema nic odebrała mu wszystko (wychwywał się w domu mojej mamy wrwz z 3ką dzieci kuzynostwo miał swój pokój ) zabrała mu spokój i bardzo uraziła psychike. W holandii jestem w związku i mamy tutaj córeczke o czym Adaś wie oczywiście poznał swoją siostrzyczke i bardzo chce abyśmy go zabrali tutaj do hol. ale problem jest w tym że w polsce matka może wszystko mogła przyjść do domu mojej mamy zabrać dziecko wymeldować jak swoją prywatną RZECZ. bardzo nam zależy na odzyskaniu Adasia on bardzo cierpi a w polsce w sądzie niemam wielkich szans poniewarz w polsce mama jest wzorem a ojciec maszynką do pieniędzy czy ktoś mógł by nam pomóc dać szanse MOJEMU SYNKOWI NA NORMALNE ŻYCIE . Gdzie najlepiej zwrucić się o pomoc
Dodano: Nie Lip 10, 2011 11:48 am
bardzo dziękuje którzy mi pomogą[u][/u] |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Lip 10, 2011 12:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kotex87
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Wiek: 37 Dołączyła: 05 Lip 2011 Posty: 5
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 12:15 pm
|
|
|
Na początku zaznacze, że niestety nie jestemm specjalistką od spraw prawnych, ale wydaje mi się że najlepszym krokiem byłoby założenie sprawy w sądzie i wykazanie, iż dziecko obecnie mieszka w dużo gorszych warunkach niż mogłby je mieć jeśli mieszkałoby z Tobą.
Skontaktuj się z polskim prawnikiem on powinien Ci w jakiś sposób pomóc.
Pozdrawiam i życze powodzenia! |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 2:11 pm Re: mam w polsce 5 letniego synka którego chciałbym odzyska
|
|
|
marek121 napisał/a: | na dzień dzisiejszy mieszka z 8ma innymi lokatorami na 48mi metrowym mieszkaniu niema nic odebrała mu wszystko ( |
To co, na jakąś melinę go zabrała??? Może należałoby to zgłosić do opieki społecznej, kuratora, czy sądu rodzinnego? Powodzenia, znam przypadki, że sądy przyznają ojcom prawo do opieki nad dzieckiem. Trzymaj się! |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 3:05 pm
|
|
|
szczerze powiem, ze troche dziwie sie iz tutaj pytasz o porady. najlepszym rozwiazaniem byloby udac sie do prawnika od spraw rodzinnych. mozesz tez na poczatku popytac na forum prawnym - tam zapewne wielkokrotnie porad udzielaja prawnicy a nie laicy- nie urazajac zadnego z forumowiczow.
na poczatek znalazlam takie forum- odpowiadaja tam rowniez prawnicy moze tam zadaj pytanie. wklejam linka
http://www.goldenline.pl/...-rodzicielskich
a tu o prawach ojca
http://www.goldenline.pl/forum/121583/prawo-ojca
powodzenia |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
dachma
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 9:41 am
|
|
|
Polecam zaglądnij na portal http://wstroneojca.pl/ na forum znajdziesz wszystkie mozliwe porady dotyczace Twojej sytuacji. Powodzenia . |
|
|
|
|
dar12
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 6:44 pm Re: mam w polsce 5 letniego synka którego chciałbym odzyska
|
|
|
Cytat: | "marek121"]z polski wyjechałem w 2007 ,Adaś mój syn od urodzenia mieszkał w moim rodzinnym domu przez 5 lat dziecko miało wszystko chodził do przeczkola uczęszczał na kurs angielskiego i na zajęcia muzyczne .12-03-2011 matka Adasia przyjechała i zabrała do swojego domu dziecko na dzień dzisiejszy mieszka z 8ma innymi lokatorami na 48mi metrowym mieszkaniu niema nic odebrała mu wszystko (wychwywał się w domu mojej mamy wrwz z 3ką dzieci kuzynostwo miał swój pokój ) zabrała mu spokój i bardzo uraziła psychike. W holandii jestem w związku i mamy tutaj córeczke o czym Adaś wie oczywiście poznał swoją siostrzyczke i bardzo chce abyśmy go zabrali tutaj do hol. ale problem jest w tym że w polsce matka może wszystko mogła przyjść do domu mojej mamy zabrać dziecko wymeldować jak swoją prywatną RZECZ. bardzo nam zależy na odzyskaniu Adasia on bardzo cierpi a w polsce w sądzie niemam wielkich szans poniewarz w polsce mama jest wzorem a ojciec maszynką do pieniędzy czy ktoś mógł by nam pomóc dać szanse MOJEMU SYNKOWI NA NORMALNE ŻYCIE . Gdzie najlepiej zwrucić się o pomoc " |
Cytat: | marek121
Poczatkujacy
Wysłany: Nie Wrz 11, 2011 3:37 pm
szukam polek w zundert do zabawy we dwoje
|
Wiem , że temat stary , ale to tylko taka moja refleksja...
Może lepiej żeby jednak to dziecko zostało przy mamusi, bo tatuś to chyba lubi sobie poskakać z kwiatuszka na kwiatuszek. To taki chyba trochę zły przykład dla syna.
edit cytowane fragmenty umiescilam w Quote |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lis 22, 2011 10:41 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
joaśik1001
Poczatkujacy joasik1001
Pomogła: 1 raz Wiek: 40 Dołączyła: 27 Paź 2011 Posty: 31
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 10:34 am
|
|
|