NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
pojedyncze szyby, aluminiowe ramy
Autor Wiadomość
LeiziDi 
Poczatkujacy
leizidi

Wysłany: Śro Lis 16, 2011 3:08 pm   pojedyncze szyby, aluminiowe ramy

Jak sobie radzicie , czy jest jakiś sposób by co rano nie zbierać wody?

tomala 
Super gaduła

Wysłany: Pią Lis 25, 2011 2:03 pm   

Akurat ten problem przerabiałem w Polsce, w Holandii na szczęście mam plastikowe okna i "nawietrzaki", które regulują cyrkulacje powietrza w pomieszczeniach. Właśnie brak prawidłowej wentylacji jest przyczyną tzw. "pocenia się okien", co powoduje, że rano jest woda na szybach i parapecie. Nie podejrzewam LeiziDi, że masz w pojedynczych oknach takowe nawietrzaki, jedyne co mogę Ci poradzić to częste wietrzenie pomieszczeń i zostawianie na noc lekko uchylonego okna w pomieszczeniu gdzie śpisz. Wiem, że jest zimno ale jest to jedyny sposób na zapewnienie jako takiej cyrkulacji powietrza. Można też na jakiś czas włączyć wentylator, słyszałem też o pochłaniaczach wilgoci ale jest to chemia i niezbyt zdrowa. Jest to upierdliwy problem i radzę Ci codziennie zbierać tą wodę bo jak spłynie z parapetów w mury to pojawi się grzyb. Pozdrawiam.

LeiziDi 
Poczatkujacy
leizidi

Wysłany: Pią Lis 25, 2011 8:47 pm   

Mam wywietrzniki , ale one nic nie dają, w nocy mam termostat na 19 stopni, mniej już nie mogę, bo mam małe dzieci, 4 duże okna na 3 piętrze, gdy temperatura spada poniżej 6 stopni na zewnątrz, to zbiera mi się woda i to w takich ilościach, że szok. Co rano szmata, ściągaczka i micha ;-) , myślałam że jest może jakiś "odkurzacz" którym można by było szybciej zbierać tą wodę. W zimę w jednym z pokojów mam lód na parapecie. Zastanawiało mnie też jak sobie Holendrzy z tym radzą? Jak rano wychodzę z domu to tylko kurcze ja mam , reszta okien w kamienicy jest sucha.

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Pią Lis 25, 2011 10:23 pm   

wielu holendrow spi z otwartymi oknami w sypialni... dzieku czemu nie maja tego problemu...

angelika30 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lis 26, 2011 11:03 am   

przez te okna tak wieje ze sie firanka rusza!!!!a rano oczywyscie zaparowane!!!wogole te niektore mieszkania to masakra prysznic w pokoju zlew w salonie ,,,ja mam prysznic w kuchni i osobno wc nie mam w sumie lazienki,,,jak mozna takie mieszkania budowac!!!!

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Sob Lis 26, 2011 1:52 pm   

angelika30 napisał/a:
przez te okna tak wieje ze sie firanka rusza!!!!a rano oczywyscie zaparowane!!!wogole te niektore mieszkania to masakra prysznic w pokoju zlew w salonie ,,,ja mam prysznic w kuchni i osobno wc nie mam w sumie lazienki,,,jak mozna takie mieszkania budowac!!!!

no to rzeczywiscie masz na co narzekac ..a ze, tak zapytam nie widzialy galy co braly ?
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Lis 26, 2011 1:53 pm, w całości zmieniany 1 raz  

angelika30 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lis 26, 2011 5:12 pm   

widzialy widzialy ,,,,musialam juz wziasc te mieszkanie nie mialam wyboru wiesz da sie przyzwyczaic po czasie ale i tak czekam na mieszkanie spoldzielcze :)nie ma to jak lazienka:)

[ Dodano: Sob Lis 26, 2011 5:15 pm ]
ale przyznaj ze to dziwne jesli prysznic znajduje sie w pokoju ...ogladalam to mieszkanie!!! oczywiscie zrezygnowalam:)troche to smiesznie wyglada!!

Odpowiedz do tematu