Weryfikacja stanu licznika - prośba |
Autor |
Wiadomość |
bard4
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 07, 2011 12:11 pm Weryfikacja stanu licznika - prośba
|
|
|
Witam!
Aktualnie mieszkam w Polsce, zamierzam kupić samochód od handlarza sprowadzony z Holandii. Chciałem zweyryfikować stan licznika - taka opcja jest możliwa na stronie:
http://www.autopas.nl
Usługa ta kosztuje jedynie niecałe 3 Euro ale do wykonania przelewu jest wymagane posiadanie konta w jednym z holenderskich banków. Ja takowego nie posiadam. Czy któryś z forumowiczów mógłby sprawdzić stan licznika dla podanego przeze mnie numeru rejestracyjnego i podesłać mi wynik na maila (sprawa jest bardzo pilna). Ja obiecuje przelać pieniądze na podane przez użytownika forum konto. To nieduża kwota, zależy mi na czasie, proszę o odrobinę zaufania. Bardzo proszę o wiadomości na mail-a lub priv. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Gru 07, 2011 12:29 pm
|
|
|
jezeli odwrocisz kolejnosc (najpierw przelew, a potem sprawdzenie) to moge ci pomoc. jak jestes zainteresowany pisz na priv. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Gru 07, 2011 12:51 pm
|
|
|
i to dziala w ten sposob- podajesz rejestracje + obecny przebieg a sysem zwraca OK albo nie OK |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
bard4
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 07, 2011 1:22 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | i to dziala w ten sposob- podajesz rejestracje + obecny przebieg a sysem zwraca OK albo nie OK |
Kurcze to kicha. A czy jest możliwość otrzymania jakichś bardziej szczegółowych danych? Od handlarza dostałem do wglądu jakiś dokument zawierający kolumny: Datum, Stand i trzecia o ile dobrze pamiętam VT. Łącznie 10 wpisów, samochód zarejestrowany w 2007 roku. Czy ja mogę również coś takiego uzyskać? Jeżeli tak to gdzie? |
|
|
|
|
zaq
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Gru 07, 2011 1:33 pm
|
|
|
bard4, a co konkretnie chcesz sprawdzic?
na tym dokumencie od handlarza masz informacje o kolejnych rejestracjach przebiegu. przez strone sprawdzisz czy aktualny przebieg w samochodzie jest zgodny z tym co oni maja zarejestrowane w bazie. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Gru 07, 2011 2:06 pm
|
|
|
bard4 napisał/a: | Czy ja mogę również coś takiego uzyskać? Jeżeli tak to gdzie? |
Raporty NAP widzialem tylko w przypadku aut sprzedawanych przez komisy zarejestrowane w NAP. Osoba prywanta chyba nie moze takiego raportu zamowic |
|
|
|
|
mario28100
Poczatkujacy pies na baby
|
Wysłany: Śro Gru 07, 2011 5:43 pm
|
|
|
zalezy jakie auto
np; auta konzernu VAG mozna sprawdzic w servisie kiedy bylo co robione i przy jakim stanie licznika
nawet auto holenderskie w polsce potrzeba tylko pelny numer VIN |
Ostatnio zmieniony przez mario28100 Śro Gru 07, 2011 5:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Śro Gru 07, 2011 5:56 pm
|
|
|
mario28100, to dziala tylko pod warunkiem, ze auto jezdzilo do serwisu. |
|
|
|
|
mario28100
Poczatkujacy pies na baby
|
Wysłany: Śro Gru 07, 2011 7:03 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | mario28100, to dziala tylko pod warunkiem, ze auto jezdzilo do serwisu. |
podejrzewam ze tak to rocznik 2007 + okolo 2-3 lata gwarancji |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Czw Gru 08, 2011 11:18 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | bard4 napisał/a: | Czy ja mogę również coś takiego uzyskać? Jeżeli tak to gdzie? |
Raporty NAP widzialem tylko w przypadku aut sprzedawanych przez komisy zarejestrowane w NAP. Osoba prywanta chyba nie moze takiego raportu zamowic |
moze jak najbardziej tylko musisz wlasnie isc do takiego komisu - i Ci zrobia ale niestety nie wiele chce to zrobic.
dwa jesli samochod zostal juz wyrejestrowany w NL to nie mozna sprawdzic przebiegu. NAP dziala tylko dla samochod zarejestrowanych w NL - zolte blachy.
ostatnio (moze wplyw kryzysu?) hoolenderskie komisy lubia robic walki - niby zaprzyjazniony serwis robi przeglad i sie myli i zamiast przebiegu np 99999 wpisuje 999999 i to juz zostaje w systemie a pozniej pokazuja wydruk mowia,ze jest pomylka i dlatego system nie wykazuje kilometrow z licznika...a wtedy "zgaduj" ile ma naprawde
[ Dodano: Czw Gru 08, 2011 11:19 pm ]
mario28100 napisał/a: | zalezy jakie auto
np; auta konzernu VAG mozna sprawdzic w servisie kiedy bylo co robione i przy jakim stanie licznika
nawet auto holenderskie w polsce potrzeba tylko pelny numer VIN |
w PL jak nie masz znajomosci i nie jestes wlascicielem auta to sie nie dowiesz - tylko wlasciciel auta moze - odgornie VW (Kulczyk?) zakazal wyjawiania tych informacji - sam przez to przechodzilem w Audi i VW |
Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Czw Gru 08, 2011 11:20 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Estamos
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 6:38 am
|
|
|
Rozwiązaliście problem z NAP?
Jeśli nie to niech autor tematu napisze priva zrobię to od ręki. |
|
|
|
|
autoelektronics
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 11:00 pm
|
|
|
a co wam da NAP jesli auto nie widzialo serwisu,a licznik byl korygowany przed kazdym apk |
|
|
|
|
.:Paco:.
|
Wysłany: Wto Gru 13, 2011 12:18 am
|
|
|
autoelektronics napisał/a: | a co wam da NAP jesli auto nie widzialo serwisu,a licznik byl korygowany przed kazdym apk |
fakt,ze korygowac licznik by mozna bylo przed kazdym przegladem ale na szczecie malo holendrow to robi. NAP jest nie tylko w serwisach tylko wszedzie gdzie sie robi APK=przeglad |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Gru 13, 2011 11:05 am
|
|
|
jak dzwonilem po ANWB to tez spisywali licznik, nie wiem czy poszlo do NAP czy nie. |
|
|
|
|
|