jednorazowa pomoc finansowa w trudnej sytuacji |
Autor |
Wiadomość |
Pixa83
Poczatkujacy

Wiek: 41 Dołączyła: 30 Lip 2009 Posty: 29 Skąd: Vlissingen
|
Wysłany: Czw Gru 08, 2011 2:11 pm jednorazowa pomoc finansowa w trudnej sytuacji
|
|
|
Witam mam pytanko, jesteśmy z mężem w trudnej sytuacji finansowej, mamy dwoje malych dzieci. Do tej pory mąż nieprzerwanie pracował w jeden firmie. Firma zbankrutowała, i maz jest na ww-uitkering. Ten zas dobiega konca i jesteśmy praktycznie bez grosza. Pracy szukal juz w obrębie 100 km i wszędzie obiecują od polowy stycznia. Nie wiem co robic nie mam na podstawowe rzeczy, na mleko na jedzenie, nie wspomnę juz o karcie do telefonu zeby móc dalej szukać pracy. Czy istnieje jakas pomoc jednorazowa? Nie chcemy korzystać z socjalu bo mąż ma kontrakt podpisać 20.12 ale co do tej pory ? Zbliżają sie święta |
_________________ "A teraz my jesteśmy tymi przed którymi ostrzegali nas nasi rodzice " |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Czw Gru 08, 2011 2:45 pm
|
|
|
Pixa83 napisał/a: | Nie chcemy korzystać z socjalu bo mąż ma kontrakt podpisać 20.12 ale co do tej pory |
a co jak nie podpisze? bijstanduitkerig = to wasze rozwiazanie. Moze ktos wam pozyczy pieniadze (jakis rodak, bo na bank bym nie liczyla). Ale co to za zycie zapozyczac sie u ludzi? jak trafisz na dobrych ludzi to ok, a jak pozyczy ci jakis typ z pod ciemnej gwiazdy to juz gorzej.
Jest gmina, jest specjalny zasilek na wasza sytuacje (socjal)= problem (tymczasowo) rozwiazny!
pzdr |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
Pixa83
Poczatkujacy

Wiek: 41 Dołączyła: 30 Lip 2009 Posty: 29 Skąd: Vlissingen
|
Wysłany: Czw Gru 08, 2011 3:15 pm
|
|
|
Tylko ten socjal ? A cos jednorazowego? Wiem ze na to zbyt dlugo bedę czekac a ja potrzebuje jakiegos grosza juz A kontrakt bedzie podpisany, bo mamy go w ręce, ale start pracy 20 |
_________________ "A teraz my jesteśmy tymi przed którymi ostrzegali nas nasi rodzice " |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Czw Gru 08, 2011 3:47 pm
|
|
|
Pożycz od rodziny lub posprzedawaj zbędne przemioty z domu na marktplaats (idą święta, więc większa szansa na sukces). |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
|