Grzybica pachwin. |
Autor |
Wiadomość |
Tonex
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 9:00 pm Grzybica pachwin.
|
|
|
Witam.
Jak wcześniej wspomniałem w innym poście w Holandii jestem niecałe półtorej miesiąca. Wyjechałem poprzez biuro pracy. I właśnie teraz Holandia zaczyna mi się dawać porządnie we znaki. Zapewne poprzez założenie za ciasnych bokserów, doprowadziłem się w jednym dniu do zatarcia na udach. Pierwszy raz dzięki pudrowi zniknęło mi to szybko. Jednak drugi raz popełniłem ten błąd i teraz wnioskując z tego co widzę, nabawiłem się chyba grzybicy pachwin. Uprzedzając pytania napiszę, że o higienę dbam bardzo starannie. Czy ktoś może spotkał się już z czymś takim? Czy ktoś może mi polecić jakieś rozwiązanie? Oprócz oczywiście lekarza. Jakieś maści lub inny dobry sposób. Będę na prawdę bardzo wdzięczny za każdą dobra rade. Chciałbym to cholerstwo jak najszybciej zlikwidować.
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 9:22 pm
|
|
|
Tonex,
kupisz w drogerii masc zreszta nie tylko ta
bedzie pisalo ,ze jest do stop nie martw sie dziala na inne miejsca na ciele tez , tak jak masc z przepisu lekarza tylko nie uzywaj za dlugo ok 7 dni
http://produktie.drogiste...CFQaHDgodW2UITQ |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 9:32 pm
|
|
|
Dokładnie Polecam to samo co Gochna - córeczce smarowałam tym własnie tez dostala grzybice - i pomogło! |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
Niunia27
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 23 Lip 2010 Posty: 113
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 5:09 pm
|
|
|
Ja ci mogę polecić maści Miconazol(do kupienia w aptece) albo Dactarin,działa tak samo(do kupienia w każdej drogerii) Niejednokrotnie mi pomogła.
PS. To ze nabawiles się grzybicy to nie znaczy,ze nie dasz o chigiene. Z bakteriami i grzybami nie wygrasz.
Pozdrawiam i poprawy życzę |
|
|
|
|
Tonex
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 7:22 pm
|
|
|
Dziekuję bardzo za wszelkie odpowiedzi! Wysłałem kolege do sklepu, ponieważ sam nie mogłem iśc i zamiast Daktarinu przyniósł mi krem Lamisilat. Niby poprawe widac ale jeżeli ta grzybica całkowicie nie zniknie to trzeba będzie przejśc się po Daktarin. I jeszcze takie pytanie. Czy uważacie, że przykrywanie pachwin gazą i owijanie jej bandażem elastycznym to dobry pomysł? W pracy jestem ponad 10 godzin, dużo chodzę więc może zmniejszyłoby to efekt "ocierania"? |
|
|
|
|
|