NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pośrednik chce wyrzucić mnie z mieszkania
Autor Wiadomość
Kagras 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Gru 15, 2011 12:21 am   Pośrednik chce wyrzucić mnie z mieszkania

Hej :) Proszę mi powiedzieć czy pośrednik może wyrzucić z mieszkania pracownika będącego na chorobowym? Pracownik nie płaci za mieszkanie, ponieważ uwv mu jeszcze nie przelało pieniędzy. Czy pracownik ma obowiązek płacenia za mieszkanie jeśli jest na chorobowym?

Hera 
MODERATOR
Hera

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 6:53 am   

A jakbyś mieszkał na mieszkaniu socjalnym, spółdzielczym czy innym to miałbyś obowiązek płacenia???
Idz do posrednika i spokojnie wytłumacz sytuację, poproś o przesunięcie terminu płatności lub poproś by posrednik sam zatelefonował do UWV w twojej sprawie.
Jutro będzie lepszy dzień

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Czw Gru 15, 2011 7:59 am   

Witam,
Kagras napisał/a:
Proszę mi powiedzieć czy pośrednik może wyrzucić z mieszkania pracownika będącego na chorobowym?

Nie powinien wyrzucic a podziekowac za wspolprace i dac termin wypowiedzenia umowy najmu

Posrednika nie musi interesowac ze pracownik nie ma pieniedzy - postaw sie w takiej sytuacji ze wynajmujesz komus lokum a ten ktos nie placi z miesiac nawet dwa bo czeka na przelew ...

Radze zrobic tak jak pisze HERA tzn sie dogadac

xenon 
Super gaduła

Wysłany: Czw Gru 15, 2011 12:36 pm   Re: Pośrednik chce wyrzucić mnie z mieszkania

Kagras napisał/a:
Hej :) Proszę mi powiedzieć czy pośrednik może wyrzucić z mieszkania pracownika będącego na chorobowym? Pracownik nie płaci za mieszkanie, ponieważ uwv mu jeszcze nie przelało pieniędzy. Czy pracownik ma obowiązek płacenia za mieszkanie jeśli jest na chorobowym?

Napisz przede wszystkim czy posiadasz umowe najmu mieszkania od posrednika. Bo to ,ze chcesz placic jak Ci zaplaca zasilek w tym momencie jest malo wazne. tylko dobra wola posrednika pozwala Ci mieszkac tam dalej.
Nie ma umowy najmu+ nie ma zameldowania= mieszkasz tam nielegalnie i moga Cie wyrzucic. Przykre lecz prawdziwe.

Temat ten powinien byc przestroga dla innych by szukac mieszkania na wlasna reke. Masz jakis pokoj lub mieszkanie to masz czas na leczenie i (w razie czego) szukania innej pracy.
Wielu pracownikow nie szuka bo tak jest wygodniej i taniej jednak nalezy pamietac ,ze wypadki sie zdazaja a wtedy zaczyna sie dramat. Jezeli zachorowales/as np.grype to nie ma tragedii. Jezeli stanie sie wypadek pozostaje zjazd do Polski , ktory rowna sie wstrzymaniem zasilku itd...
Zrób jak radzi Hera. Moze uda ci sie z nimi dogadac.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 1:21 pm   

Kagras,

Cytat:
Proszę mi powiedzieć czy pośrednik może wyrzucić z mieszkania pracownika będącego na chorobowym?

nie musi ale ,moze to zrobic

Cytat:
Czy pracownik ma obowiązek płacenia za mieszkanie jeśli jest na chorobowym?

a czy ktos, kto choruje nie korzysta z wody, energii, gazu lub chocby z wc?

nie ma znaczenia czy jestes zdrowy/a ,czy chory/a , wynajmujesz to plac

no bez urazy, ale jak dla mnie to twoje pytanie to jakas abstrakcja ...tak jakby w Polsce nie placilo sie czynszu za mieszkanie z chwila pojscia na chorobowe

misia0101 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 1:42 pm   

Ja nie rozumiem, a jesli on posiada dowody w formie tego ze placil czynsz, czy jego nie obejmuje huurbescherming? z tego co wyczytalam na roznych stronach (coprawda dla studentow) wynika ze nawet jesli nie masz umowy na papierze a masz dowod ze placisz huur obejmuje cie wlasnie huurbescherming.

Co do
Kagras napisał/a:
Pracownik nie płaci za mieszkanie, ponieważ uwv mu jeszcze nie przelało pieniędzy. Czy pracownik ma obowiązek płacenia za mieszkanie jeśli jest na chorobowym?

nikogo to nie obchodzi bo niby dlaczego by mialo obchodzic? w pl chyba tez za wszystko musisz placic (nie bede sie powtarzala po poprzednikach w 100% z kazdym sie zgadzam w tej kwestii)
Ostatnio zmieniony przez misia0101 Czw Gru 15, 2011 1:43 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Kagras 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Gru 15, 2011 9:20 pm   

więc obejmuje czy nie?

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 11:12 pm   

misia0101,

Cytat:
wynika ze nawet jesli nie masz umowy na papierze a masz dowod ze placisz huur obejmuje cie wlasnie huurbescherming.

Kagras

1. jestes studentem ?

2 . placisz regularnie za mieszkanie, a ten kto ci je wynajmuje nie ma problemu ze sciagalnoscia naleznosci /czynszu od ciebie?

jesli na jedno z pytan odpowiedzialas twierdzaco, wowczas jestes osoba, ktora obejmuje huurbescherming
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Gru 16, 2011 6:49 pm, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu