Pośrednik chce wyrzucić mnie z mieszkania |
Autor |
Wiadomość |
Kagras
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 12:21 am Pośrednik chce wyrzucić mnie z mieszkania
|
|
|
Hej Proszę mi powiedzieć czy pośrednik może wyrzucić z mieszkania pracownika będącego na chorobowym? Pracownik nie płaci za mieszkanie, ponieważ uwv mu jeszcze nie przelało pieniędzy. Czy pracownik ma obowiązek płacenia za mieszkanie jeśli jest na chorobowym? |
_________________ K A G R A S |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 6:53 am
|
|
|
A jakbyś mieszkał na mieszkaniu socjalnym, spółdzielczym czy innym to miałbyś obowiązek płacenia???
Idz do posrednika i spokojnie wytłumacz sytuację, poproś o przesunięcie terminu płatności lub poproś by posrednik sam zatelefonował do UWV w twojej sprawie. |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 7:59 am
|
|
|
Witam,
Kagras napisał/a: | Proszę mi powiedzieć czy pośrednik może wyrzucić z mieszkania pracownika będącego na chorobowym? |
Nie powinien wyrzucic a podziekowac za wspolprace i dac termin wypowiedzenia umowy najmu
Posrednika nie musi interesowac ze pracownik nie ma pieniedzy - postaw sie w takiej sytuacji ze wynajmujesz komus lokum a ten ktos nie placi z miesiac nawet dwa bo czeka na przelew ...
Radze zrobic tak jak pisze HERA tzn sie dogadac |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
xenon
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 12:36 pm Re: Pośrednik chce wyrzucić mnie z mieszkania
|
|
|
Kagras napisał/a: | Hej Proszę mi powiedzieć czy pośrednik może wyrzucić z mieszkania pracownika będącego na chorobowym? Pracownik nie płaci za mieszkanie, ponieważ uwv mu jeszcze nie przelało pieniędzy. Czy pracownik ma obowiązek płacenia za mieszkanie jeśli jest na chorobowym? |
Napisz przede wszystkim czy posiadasz umowe najmu mieszkania od posrednika. Bo to ,ze chcesz placic jak Ci zaplaca zasilek w tym momencie jest malo wazne. tylko dobra wola posrednika pozwala Ci mieszkac tam dalej.
Nie ma umowy najmu+ nie ma zameldowania= mieszkasz tam nielegalnie i moga Cie wyrzucic. Przykre lecz prawdziwe.
Temat ten powinien byc przestroga dla innych by szukac mieszkania na wlasna reke. Masz jakis pokoj lub mieszkanie to masz czas na leczenie i (w razie czego) szukania innej pracy.
Wielu pracownikow nie szuka bo tak jest wygodniej i taniej jednak nalezy pamietac ,ze wypadki sie zdazaja a wtedy zaczyna sie dramat. Jezeli zachorowales/as np.grype to nie ma tragedii. Jezeli stanie sie wypadek pozostaje zjazd do Polski , ktory rowna sie wstrzymaniem zasilku itd...
Zrób jak radzi Hera. Moze uda ci sie z nimi dogadac. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 1:21 pm
|
|
|
Kagras,
Cytat: | Proszę mi powiedzieć czy pośrednik może wyrzucić z mieszkania pracownika będącego na chorobowym? |
nie musi ale ,moze to zrobic
Cytat: | Czy pracownik ma obowiązek płacenia za mieszkanie jeśli jest na chorobowym?
|
a czy ktos, kto choruje nie korzysta z wody, energii, gazu lub chocby z wc?
nie ma znaczenia czy jestes zdrowy/a ,czy chory/a , wynajmujesz to plac
no bez urazy, ale jak dla mnie to twoje pytanie to jakas abstrakcja ...tak jakby w Polsce nie placilo sie czynszu za mieszkanie z chwila pojscia na chorobowe |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 1:42 pm
|
|
|
Ja nie rozumiem, a jesli on posiada dowody w formie tego ze placil czynsz, czy jego nie obejmuje huurbescherming? z tego co wyczytalam na roznych stronach (coprawda dla studentow) wynika ze nawet jesli nie masz umowy na papierze a masz dowod ze placisz huur obejmuje cie wlasnie huurbescherming.
Co do Kagras napisał/a: | Pracownik nie płaci za mieszkanie, ponieważ uwv mu jeszcze nie przelało pieniędzy. Czy pracownik ma obowiązek płacenia za mieszkanie jeśli jest na chorobowym? |
nikogo to nie obchodzi bo niby dlaczego by mialo obchodzic? w pl chyba tez za wszystko musisz placic (nie bede sie powtarzala po poprzednikach w 100% z kazdym sie zgadzam w tej kwestii) |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
Ostatnio zmieniony przez misia0101 Czw Gru 15, 2011 1:43 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Kagras
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 9:20 pm
|
|
|
więc obejmuje czy nie? |
_________________ K A G R A S |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 11:12 pm
|
|
|
misia0101,
Cytat: | wynika ze nawet jesli nie masz umowy na papierze a masz dowod ze placisz huur obejmuje cie wlasnie huurbescherming. |
Kagras
1. jestes studentem ?
2 . placisz regularnie za mieszkanie, a ten kto ci je wynajmuje nie ma problemu ze sciagalnoscia naleznosci /czynszu od ciebie?
jesli na jedno z pytan odpowiedzialas twierdzaco, wowczas jestes osoba, ktora obejmuje huurbescherming |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Gru 16, 2011 6:49 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|