flex-employment |
Autor |
Wiadomość |
ewa12801
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 01, 2011 7:29 pm flex-employment
|
|
|
Pracowałam w Roosendaalu przy sadzonkach truskawek.Mieszkałam w hotelu Tivoli w Oudenbosch.Zapłacono nam za akord-45h do wypłaty 84.5e po potrąceniu hotelu,ubezpieczenia i obowiązkowych obiadów(4.50 dziennie)Na hotelu zostały kobiety bo dostały od 40do 60e i nie mają na busa.Dla zainteresowanych mam do wglądu solaris na którym zaniżono godziny z 45 na 22,30.Gdy poinformowałam w sobotę rano właściciela firmy że przywiozę ludzi na hotel i jest to mój ostatni dzień pracy zwołał zebranie na którym znowu obiecał że będzie lepiej.Mydlą oczy bo podpisali z rapo kontrakt że dostarcza ludzi do pracy.Nim teraz ściągną nowe kobiety a one załapią się na czym polega praca mimie kilka dni,za nie wywiązanie się przez flexa z umowy z Rapo jest kara.Więc obiecują że będzie lepiej i że zapłacą godziny-ciekawe ile podejrzewam że znowu połowę godzin.Co najciekawsze gdy oddałam kluczyki poinformowałam że hotel opuszczę w poniedziałek <<<<na forum nie podajemy danych personalanych osob>>>> <<Dane personalne usuniete >>>>rzekomy dyrektor tradycyjnie nadrabiając krzykiem wrzeszczał że to on decyduje kiedy opuszczę hotel-odpowiedziałam krótko że nie ma prawa mnie wyrzucić bo wezwę policję.W niedziele wysłał kobietę że ma się wprowadzać do mojego pokoju-chyba na podłogę,hotel opuściłam w poniedziałek.Dziś wysłałam skan solarisa do SNCU.
[ Dodano: Pią Gru 02, 2011 5:07 pm ]
http://imageshack.us/phot...1202164205.jpg/ |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Gru 01, 2011 9:58 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kamila28
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Gru 11, 2011 9:01 pm Re: flex-employment
|
|
|
Rowniez pracowalam w flex-employment i nie moge nic zlego powiedziec na temat tej firmy. Wyplate mialam zawsze na czas, wszystko sie zgadzalo. Moi znajomi rowniez sa zadowoleni. Dlatego jestem w szoku,ze taka negatywna opinia z Pani strony... Jednak czasem tak jest, ze krzycza i narzekaja najwiecej Ci, co sami najwiecej zawinili. Widzialam wielu ludzi, ktorzy przyjezdzali do Holandi, rzekomo pod pretekstem pracy, a tak naprawde przepijali cale wyplaty, a pozniej zeby usprawiedliwic sie przed rodzina wymyslali rozne glupoty na firme. Ja bynajmniej polecam flex-employment w 100%. |
|
|
|
|
ewa12801
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Gru 11, 2011 9:49 pm
|
|
|
Skoro Pani uważa że krzyczą i narzekają ci co zawinili ,to proszę mi powiedzieć dlaczego cała nasza grupa już jest w domu?czy 25 kobiet przepiło swoje wypłaty?Pozostałe zjechały dzięki interwencji związków zawodowych. |
|
|
|
|
kamila28
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 3:37 pm
|
|
|
ewa12801, Nie napisalam, ze wszyscy ludzie bedacy w Holandii naduzywaja alkohol, ale wiekszy i% tak wlasnie robi. I moja odpowiedz na pani post nie miala na celu wywolania dyskusji, ale pokazania drugiej strony, gdyby ta firma byla taka beznadziejna, to nie pracowaloby tam tyle ludzi. Ja bynajmniej mam jak najbardziej pozytywne wspomnienia apropo flex-employment. i jeszcze sprawa Pani solarisa, to nie wiem co chce Pani tym udowodnic, ze firma nie ukrywa odciaganych kosztow? Za hotel, za ubezpieczenie? To chyba normalne,ze za takie rzeczy sie placi. W Polsce nikt nie zapewnia czlowiekowi mieszkania, by mogl pracowac. Nikt nikomu za darmo nie daje noclegow. Zreszta nie moja sprawa. |
Ostatnio zmieniony przez kamila28 Pon Gru 12, 2011 3:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
slawek44
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 6:43 pm
|
|
|
Że się wtrącę. 80€ za 45godzin? To gorzej niż najgorzej. Chyba że coś źle zrozumiałem. |
|
|
|
|
krucik85
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 7:33 pm ach ten flex...
|
|
|
Ewa ja się nie dziwie żeście zaprotestowały i ja się dziwie ,że nasz SZEF nie pan G( bo nie on jest szefem jak niektórzy sądzą) zgodził się na prace na akord skoro nigdy tak nie było, ja będę miała po tej naszej firmie dobre wspomnienia tylko ze względu na ludzi. Przyjeżdżali i nadal się zdarzają przyjeżdżać fajni ludzie. Pracuje teraz w Ridderkerku w Van Oersie i za żadne skarby nie chciałabym wrócić do Heerle. Co tego czy poleciłabym tą firmę komuś? tak samo jak Pollux....
chciałabym żeby inni Flexowicze się wypowiedzieli na ten temat pozdro
[ Dodano: Pon Gru 12, 2011 7:39 pm ]
slawek44 napisał/a: | Że się wtrącę. 80€ za 45godzin? To gorzej niż najgorzej. Chyba że coś źle zrozumiałem. |
Slawek oni ich chcieli oszukać i okraść jak sie da z każdej strony bo tej firmie to najlepiej ostatnio wychodzi :/ |
|
|
|
|
kamila28
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 8:17 pm Re: ach ten flex...
|
|
|
[quote="krucik85"]" Co tego czy poleciłabym tą firmę komuś? tak samo jak Pollux...."
Coz za porownanie? Godne przemyslen hah Flex daleki jest do Poluxu. A kolejna sprawa to jezeli, jak dobrze rozumiem pracuje Pani nadal w tej firmie i sadzi Pani,iz jest to firma, ktora okrada itd to moje pytanie brzmi? Po co Pani tam siedzi, skoro jest tak zle? Nie potrafię pojac. Niestety mentalnosc ludzka nie ma w swoim slowniku slowa "wdziecznosc"... |
|
|
|
|
ewa12801
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 8:19 pm
|
|
|
Tam była interwencja związków,dziewczyny są w domu.Ale ruszyła lawina którą uruchomiłam - SIOD , NSCU i wszystko co było możliwe.Mam kontakt z tymi instytucjami i doprowadzę do tego że odzyskamy co do centa.A flex znów werbuje,dali 10-ego ogłoszenie na praca4u.Zjadą nowe kobitki i będę utrzymywać hotel. |
|
|
|
|
krucik85
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 14, 2011 6:45 pm Re: ach ten flex...
|
|
|
[quote="kamila28"] krucik85 napisał/a: | " Co tego czy poleciłabym tą firmę komuś? tak samo jak Pollux...."
Coz za porownanie? Godne przemyslen hah Flex daleki jest do Poluxu. A kolejna sprawa to jezeli, jak dobrze rozumiem pracuje Pani nadal w tej firmie i sadzi Pani,iz jest to firma, ktora okrada itd to moje pytanie brzmi? Po co Pani tam siedzi, skoro jest tak zle? Nie potrafię pojac. Niestety mentalnosc ludzka nie ma w swoim slowniku slowa "wdziecznosc"... |
Kamilo da się wytrzymać niektórzy mają gorzej ode mnie ale praca to praca. Teraz takie czasy że trzeba szanować to co się ma, co do firmy było lepiej teraz średnio, ale daje rade jak i inni. |
|
|
|
|
Tigrunia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 12:27 am
|
|
|
pracuje w tej firmie i wiem że wszystkie kobiety z truskawek wiedziały na co się piszą. Ja osobiście jestem zadowolona ze współpracy z Flexem i firma nigdy nie dała mi powodu do niezadowolenia. |
|
|
|
|
ania123239
Poczatkujacy ania123239
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 12:37 am
|
|
|
pracuje obecnie w tej firmie i powiem tak... Flex to młoda firma na rynku uczy się na błędach, niestety nieraz wychodzą takie błędy jak ten, owszem słyszałam ze te panie tam narzekają ale czy wspomniały o tym ze inne kobiety potrafiły wyciągnąć dniówkę do 70e?? ja pracuje tu jeszcze na stawce wiekowej i nie narzekam zarabiam więcej niz w poprzednich biurach a stawke mam taka sama , opłat więcej a godziny wiele sie nie różnią... i powiem tak: ludzie przyjeżdżają tu i mysla ze za nic beda mieli kokosy, wszedzie trzeba pracowac. i jest to nieładnie smarować na przyzwoita na te czasy firme... DOBRZE ZE NIE TRAFIŁY DO OTTO ALBO DO EXOTICGREEN TAM POZNALY BY CO TO ROBIC ZA 2e DZIENNIE.... POZDRO DLA CAŁEGO RIDDERKERK:) |
_________________ ania123239 |
|
|
|
|
ewa12801
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 16, 2011 7:16 pm
|
|
|
To że firma jest młoda nie daje jej prawa do oszukiwania,wcale mnie nie dziwi fakt że akurat świeżo zarejestrowane osoby dają pozytywną opinię.Żadna z kobiet nie wyrobiła 70e bo to niewykonalne!więc zastanów się co wypisujesz.Jestem osobą o której można powiedzieć że robiła najwięcej.A mrzonki o 70 to opowiadał Tomek i Siurt.Ludzie przyjeżdżali i wracali(ci co mieli na busa)po pierwszej tygodniówce i tak będzie nadal.Mam tylko nadzieję że SIOD i SNCU skutecznie zamkną tę firmę.Otrzymałam na konto 217e zobaczę czy wpłynie wakacyjne i urlopowe,jednak szczerze odradzam podejmowania pracy. |
|
|
|
|
Migotka1989
Poczatkujacy Migotka12345
|
Wysłany: Pią Gru 16, 2011 10:59 pm
|
|
|
Trochę czasu już pracuje w tej firmie i mogę powiedzieć tyle, że jestem z niej zadowolona. Polecam tą firmę każdej osobie która przyjeżdża TU z zamiarem pracowania a nie, myślenia, że pieniądze same będą jej wpływać na konto.!!!!
A co do Pań z truskawek chyba jak dzwoniłyście w sprawie pracy pytałyście się co to za praca, na akord czy na godziny???a jeżeli NIE to teraz miejcie do siebie pretensje a nie na publicznym forum oczerniacie firmę, właścicieli i odradzacie ludziom do niej przyjeżdżać!!!! Paniom się nie powiodło, ale dlaczego odbieracie szanse kolejnym ludziom na zarobek????
Ja Polecam!!! |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Gru 17, 2011 12:49 am
|
|
|
Tigrunia
ania123239
Migotka1989
ech... jak dlugo masz zamiar tu jeszcze tu tak gledzic i sama ze soba, a raczej sama sobie odpowiadac w temacie ...?
czy poprzestaniesz na tych trzech nazwach uzytkownika, czy moze jeszcze ktos nowy dolaczy do tego grona 3 w jednej ...? |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
mbn
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Gru 17, 2011 3:04 pm
|
|