NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Biuro pośrednictwa pracy - Uitzendbureau 'Watch Out'
Autor Wiadomość
temp
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 29, 2006 7:05 pm   Biuro pośrednictwa pracy - Uitzendbureau 'Watch Out'

witam, mam pytanko czy ktoś z Was korzystał z biura pośrednictwa pracy tej firmy, szukam wszystkich informacji o tej firmie, które specjalizują się w oferowaniu prac dla polaków

Kod:

BIURO POŚREDNICTWA PRACY / UITZENBUREAU - Uitzendbureau 'Watch Out' - Poeldijk
 [NED] ...
 [POL] Oferujemy pracę dla osób posiadających paszport UE (np polski), posiadamy możliwości pracy sezonowej, kontraktów oraz zatrudnienia na stale, stawka za przepracowaną godzinę wynosi 7,38, oferty pracy posiadamy w ogrodnictwie, budowy szklarni, rozbiórki szklarni, piekarnie oraz możliwość pracy w innych kierunkach, zapewniamy naszym pracownikom ubezpieczenie społeczne, emerytalne oraz wszystkie ubezpieczenia socjalne, osoby zatrudnione w naszej firmie posiadają normalne warunki mieszkaniowe, dla osób chętnych stwarzamy możliwość nauki języka niderlandzkiego.
 Nieuweweg 12 b, 2685AP Poeldijk
 tel +31-17-424-8499 lub w języku polskim +31-6-5240-5796
 fax +31-17-424-8452  [email protected]
 www.uitzendbureauwatchout.nl
 Rejestracja w Izbie Handlowej KvK 27274586.

za odpowiedz wielkie dzięki :lol:

Justyna
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 29, 2006 9:06 pm   

Zeby pracowac na polskim paszporcie pracodawca musi dostac dla Ciebie pozwolenie, przy stalej umowie moze mu sie oplacac ale do sezonowki??

Ja tam sie za bardzo nie znam ale mi to smierdzi, chyba juz przewrazliwiona jestem bo dla mnie wiekszosc tego typu firm to oszusci :?

temp
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 29, 2006 9:46 pm   

Justyna napisał/a:
Zeby pracowac na polskim paszporcie pracodawca musi dostac dla Ciebie pozwolenie, przy stalej umowie moze mu sie oplacac ale do sezonowki??

z tego co zrozumiałem to holendrzy nie otworzyli nam jeszcze rynku pracy :(
chciałbym podpisać umowe na okres roku i szukam pośrednika, który zaoferowałby prace na legalu ;)

Justyna napisał/a:

Ja tam sie za bardzo nie znam ale mi to smierdzi, chyba juz przewrazliwiona jestem bo dla mnie wiekszosc tego typu firm to oszusci :?

zawsze trzeba zachować ostrożność :D nigdy nie korztstałem z ofert firm tego typu, więc post tego typu.
Pozdrawiam

cieniu
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sie 30, 2006 5:20 am   

temp napisał/a:
Justyna napisał/a:

z tego co zrozumiałem to holendrzy nie otworzyli nam jeszcze rynku pracy :(
chciałbym podpisać umowe na okres roku i szukam pośrednika, który zaoferowałby prace na legalu ;)

Justyna napisał/a:

zawsze trzeba zachować ostrożność :D nigdy nie korztstałem z ofert firm tego typu, więc post tego typu.
Pozdrawiam

siemka
z moich informacji wybaczcie jesli nie pamietam wszystkiego prace na takich warunkach tj polski paszport i bezposrednio u pracodawcy mozna uzyskac w kilku sektorac gospodarki i sa to marynarze ladowi, morscy, budownictwo, i rzeznicy i nie wiem czy nie sluzba zdrowia. Wyglada to tak ze w tych sektorach nie trzeba udowadniac urzednikom iz nie ma obywatela niderlandow lub tzw starej unii na to miejsce pracy. w rzexniach i w zegludze skrucili nawet okres wydawania dokumentow.
osobiscie mam doswiadczenia z niemiec ale wyglada to tak jesli posrednik ma jakiekolwiek powiazania z polska to jest lipa umowy nie do rozszyfrowania spychologia krojenie godzin itp.... jesli posrednik jest z danego kraju w ktorym sie staramy o prace podlega on prawu na miejscu . wiem ze prawo pracy w niderlandach jest dosc restrykcyjne wiec uwazajcie na polsko niderlandzkie szajki posrednikow a na reszte miejcie oczy szeroko otwarte.

possssdro dla odwaznych

nollewska 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Śro Sie 30, 2006 7:11 am   

Holendrzy jeszcze nie otworzyli granic pracy dla Polakow z polskim paszportem. Sa wyszczegolnione tylko niektore zawody i mozna podjac prace wlasnie w tych zawodach.
Jezeli pracodawca jest zainteresowany zatrudnieniem osoby na polskim paszporcie winien dopelnic formalnosci w tej sprawie, aby uzyskac zezwolenie na zatrudnienie tej osoby.
Aktualnie wiele sie mowi o otworzeniu rynku pracy, ale ostateczna decyzja jeszcze nie zapadla. Byc moze po nowym roku rynek pracy bedzie osiagalny dla wszystkich.
Poki co aktualnie tylko w niektorych branzach mozna byc zatrudnionym bez dodatkowych zezwolen.

marcin_zet 
Super gaduła

Wysłany: Śro Sie 30, 2006 9:26 pm   Otworza

Otworza rynki pracy bo nie ma kto im pracowac :idea:

lamiagenetix
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 10:31 am   

pozwolenia na prace sezonową sie nie opłaca pracodawcy załatwiać, za dużo biurokracji i za długo trwa

marcin_zet 
Super gaduła

Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 12:31 pm   koszta wysokie

koszta sa wysokie

temp
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 7:14 pm   

7euro w ogloszeniu w rzeczywistosci 6 z groszami :evil: praca w ogrodnictwie to malo czy duzo :lol: bo juz nie wiem

marcin_zet 
Super gaduła

Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 10:05 pm   mało

mało

temp
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 10:41 am   

jak możesz zdradzić to ile średnio zarabia się w ogrodnictwie bo zielony jestem...

nollewska 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 2:21 pm   

Od 5 euro wzwyz. Zalezy to od pracodawcy, wieku osoby zatrudnionej... Czesto prace sezonowa wykonuja uczniowie, wowczas maja bardzo niskie place.

backdoor
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Wrz 06, 2006 8:31 pm   Posrednik pracy COVA

Justyna napisał/a:

COVA PERSONEELSDIENSTEN
Burg. Coenegrachtstraat 43
5922 BJ Venlo / Blerick
tel. 0031774670391
fax. 0031774670392

Alez to normalne. Sam pracuje w firmie, ktora zatrudnia ludzi zarowno na polskie paszporty jak i niemieckie. Jest to z reguly praca sezonowa z mozliwoscia pracy na stale w fabrykach (m.in. pakowanie salami). Stawka 6,50 netto. Wymagany język do komunikacji w firmie to niemiecki lub naturalnie holenderski. Firma zapewnia zakwaterowanie oraz transport do pracy i z pracy. Praca z reguły 8 godz. dziennie od poniedziałku do piątku w szklarniach przy zbiorach owoców i warzyw. Firma przelewa tygodniowe dochody na konto osobiste założone przez firmę aczkolwiek często trzeba się upominać o ów przelew. Możliwość pobierania zaliczek :)

Xero paszportu i numeru kontaktowego na nr. faxu.
-------------------------------------------------------------------------------------

I w tym momencie gdy poprawiam ten post minęło już trochę czasu, a i w Maas trochę wody upłynęło. Cóż mogę napisać... Pracowałem u tego pośrednika, ale nie wrócę tam za żadne skarby. Byłem świadkiem użycia przemocy wobec pracownika przez pośrednika pracy. Do tego dochodzi przekręt z końcowym rozliczeniem - ludzie zostali "okradzeni" na kwotę 1300 euro. Obecne warunki mieszkaniowe to przykład:
- mieszkanie dwupiętrowe
- 6 pokoi
- jedna kuchnia, jedna łazienka, jedna toaleta
- w owym mieszkaniu 18 osób
- kuchnia wyposażona dosłownie w jedną patelnię, jeden garnek oraz jeden komplet sztućców oraz dwie lodówki.

Nie polecam w/w pośrednika ze względu na powyższe względy.
Ostatnio zmieniony przez backdoor Pon Sie 27, 2007 12:39 pm, w całości zmieniany 2 razy  

backdoor
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Wrz 06, 2006 8:34 pm   

nollewska napisał/a:
Od 5 euro wzwyz. Zalezy to od pracodawcy, wieku osoby zatrudnionej... Czesto prace sezonowa wykonuja uczniowie, wowczas maja bardzo niskie place.

Heh... za 5 € to ja nawet bym z lozka nie wstawal :lol:

backdoor
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Wrz 06, 2006 8:39 pm   Re: koszta wysokie

marcin_zet napisał/a:
koszta sa wysokie

Wydaje Ci sie... Posrednik ma na moim przykladzie ok. 10 € za godzine mojej pracy... Kalkulator i do roboty :wink:

To tylko moze tak wygladac, ze im sie to nie oplaca, ale w rzeczywistosci to Oni na Polakach robia potezne pieniadze. Zreszta gdyby im sie nie oplacalo, to nie sciagaliby do pracy Polakow, a sam jestem przykladem osoby pracujacej w takiej wlasnie firmie :)

Odpowiedz do tematu