ANWB - roczna pomoc drogowa przez... pół roku |
Autor |
Wiadomość |
mbn
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Lip 15, 2011 7:29 pm ANWB - roczna pomoc drogowa przez... pół roku
|
|
|
Witam,
Ponieważ jadę do Polski, a auto kupiłem w Holandii dość niedawno, postanowiłem wykupić sobie pomoc drogową w ANWB - dla świętego spokoju. Pomoc w Holandii i w Europie + auto zastępcze w Europie za €93/rok. Domniemałem że usługa jest na rok (mój błąd - nie doczytałem). Co się jednak okazuje - ubezpieczenie jest na "dany rok kalendarzowy" czyli po prostu do końca roku, a kosztuje tyle samo. Czy to jest wg. Was uczciwe? Wg. mnie niezbyt, tak czy inaczej - po prostu ostrzegam innych zainteresowanych, że lepiej to kupić w styczniu. A ponieważ gdzieś wyczytałem, że można zrezygnować w ciągu ok. 50 dni, to chyba tak zrobie, tym bardziej że ostatnie 3 miesiące roku auto będzie nieużywane.
pozdrawiam |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Sob Lip 16, 2011 4:38 am
|
|
|
Jeśli nie doczytałes i faktycznie w umowie pisze o roku kalendarzowym to ak najbardziej est to uczciwe. Dzieje się tak zapewne, przez zmienność cen i usług w poszczeólnych krajach, umowy o współpracy też pewnie nie są na bardzo długo.
Przykład z inne beczki by uświadomić że to uczciwe. Vispas - karta rybacka w Holandii. U mnie kosztje około 30 euro nieważne czy w styczniu czy sierpniu po prostu za rok 30 euro.
Z racji że lubię łapać ryby drapieżne, które najwcześnie można poławiać od chyba końca maja (szczupak) to co mam związek wędkarski złodziejami nazywać? |
|
|
|
|
Izia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lip 16, 2011 10:26 pm
|
|
|
Odradzam Ci rezygnacje z pakietu ANWB tylko dlatego,ze wydaje Ci sie
ze przeplaciles."Swiety spokoj" w tak dlugiej podrozy jest naprawde bezcenny.Przemysl to jeszcze.Pozdrawiam |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Lip 17, 2011 12:30 pm
|
|
|
Czlonkowstwo w ANWB kupuje sie na dany rok kalendarzowy. NA ogol jest tak, ze od wrzesnia-pazdziernika te 3 miesiace dostaje sie 'gratis'.
Nalezy rowniez pamietac, ze ANWB przedluza sie automatycznie i jak chce sie rezygnowac to trzeba najdalej do konca listopada wyslac rezygnacje.
Ale to wszystko jest opisane, wystarczy czytac co sie podpisuje/kupuje |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
mbn
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Gru 21, 2011 6:10 pm
|
|
|
Odkopuje temat, troche w innej kwestii. W tym roku - zaraz po zakupie - anulowałem członkostwo w ANWB na przyszły rok. Najpierw online, następnie telefonicznie. Tymczasem dzisiaj przyszło obciążenie konta. Ktoś jeszcze załapał się na taką "promocje"? Na infolinii czarna dziura - nic pan nie zmieniał, nic teraz nie możemy zrobić.
No ludzie! W ostatnim czasie Holandia mnie strasznie rozczarowuje, pod jednym względem głównie: wyszarpywania kasy metodą drobnych oszustw. Ale dość narzekania - chciałem się tylko dowiedzieć czy ktoś też to przerabiał oraz czy STORNO (wycofanie obciążenia w banku) nie przysporzy mi więcej problemów niż pożytku... Póki co poszła reklamacja przez formularz, zapewne otrzymam wiadomość odmowną, oczywiście z typową holenderską uprzejmością
pozdrawiam
PS. Ściągnąłem aplikacje na telefon - nagrywam wszystkie rozmowy jak jakiś p... paranoik. Inaczej sie tu chyba nie da żyć. |
Ostatnio zmieniony przez mbn Śro Gru 21, 2011 6:13 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Gru 21, 2011 7:11 pm
|
|
|
masz potwierdzenie anulowania?
ja bym wycofal |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
mbn
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Gru 21, 2011 8:05 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | masz potwierdzenie anulowania?
ja bym wycofal |
Hehe, gdybym miał to bym w ogóle z nimi nie gadał. W Polsce byłem paranoikiem w takich sprawach, tutaj dałem się zwieść jakoby wyższym standardom obsługi |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Śro Gru 21, 2011 8:49 pm
|
|
|
mbn napisał/a: | m4rcin napisał/a: | masz potwierdzenie anulowania?
ja bym wycofal |
Hehe, gdybym miał to bym w ogóle z nimi nie gadał. W Polsce byłem paranoikiem w takich sprawach, tutaj dałem się zwieść jakoby wyższym standardom obsługi | W takich sprawach to raczej w Polsce jest wyzsza kultura, a tutaj niestety rżną nas na kazdym kroku. |
|
|
|
|
|