Zadłużenie... |
Autor |
Wiadomość |
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Gru 21, 2011 8:58 pm
|
|
|
hipotetycznie to powinienes sie zwrocic do adwokata znajacego holenderskie prawo bankowe celem wyjasnienia. Jesli bedziesz zwlekal i "unikal" oddania pieniedzy to zapewne zamiast 3250 bedziesz musial potem oddac 4000 albo i wiecej i znowu bedzie placz na forum.
swoja droga stawiasz sie w pozycji poszkodowanego, a to gosc ktory jeszcze nie dostal swojej kasy na konto (od ciebie) jest poszkodowany.
powodzenia |
|
|
|
|
WEA_boy
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 21, 2011 9:05 pm
|
|
|
Tylko tak de facto nic nie dostałem do rąk własnych, a list przyszedł na moje byłe mieszkanie w NL, zresztą nei był nawet polecony, czy taka instytucja nie jest winna przesłać listu poleconego który może odebrać TYLKO zainteresowany... |
Ostatnio zmieniony przez WEA_boy Śro Gru 21, 2011 9:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Gru 21, 2011 9:17 pm
|
|
|
jakie to ma znaczenie? Zadne.
Twoj glowny problem polega na tym, ze przytuliles 2500 eur, ktore juz wydales i teraz nie chcesz tego oddac. Proste jak drut. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Gru 21, 2011 9:18 pm
|
|
|
WEA_boy, Cytat: | Tylko tak de facto nic nie dostałem do rąk własnych, a list przyszedł na moje byłe mieszkanie w NL, |
ja bym sie nie martwila na zapas jesli nie ma cie w Nederlandii, to pewnie w Polszy cie szybko nie namierza
a swoja droga byl tu gdzies podobny temat na forum, ktos nawet wspomnial o tym, ze dzialaja juz na terenie Polski firmy windykacyjne, ze wskazan zagranicznych komornikow i firm windykacyjnych |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
WEA_boy
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 21, 2011 9:23 pm
|
|
|
mlubinski napisał/a: | jakie to ma znaczenie? Zadne.
Twoj glowny problem polega na tym, ze przytuliles 2500 eur, ktore juz wydales i teraz nie chcesz tego oddac. Proste jak drut. |
no widzisz, jednak ma.. a takie, że gdyby nie dobro ludzi którzy tam są odsetki by urosły jeszcze bardziej. Dz9iekuję, że przypomniałeś mi problem swoim nic nie wnoszącym postem.
[ Dodano: Sro Gru 21, 2011 9:25 pm ]
Gochna H napisał/a: | WEA_boy, Cytat: | Tylko tak de facto nic nie dostałem do rąk własnych, a list przyszedł na moje byłe mieszkanie w NL, |
ja bym sie nie martwila na zapas jesli nie ma cie w Nederlandii, to pewnie w Polszy cie szybko nie namierza
a swoja droga byl tu gdzies podobny temat na forum, ktos nawet wspomnial o tym, ze dzialaja juz na terenie Polski firmy windykacyjne, ze wskazan zagranicznych komornikow i firm windykacyjnych |
Tylko czy firma windykacyjna może sprzedać nie swój dług ( skoro działa w imieniu poszkodowanego) drugiej firmie windykacyjnej znajdującej się za granicą, tudzież lokalnej?? |
Ostatnio zmieniony przez WEA_boy Śro Gru 21, 2011 9:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Gru 21, 2011 9:51 pm
|
|
|
WEA_boy napisał/a: | Tylko czy firma windykacyjna może sprzedać nie swój dług ( skoro działa w imieniu poszkodowanego) drugiej firmie windykacyjnej znajdującej się za granicą, tudzież lokalnej?? |
Tak, moze ale wtedy wierzyciel musi sie zgodzic sprzedac dlug za np. 80% wartosci |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Śro Gru 21, 2011 9:52 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|