NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zadłużenie...
Autor Wiadomość
mlubinski 
Super gaduła

Wysłany: Śro Gru 21, 2011 8:58 pm   

hipotetycznie to powinienes sie zwrocic do adwokata znajacego holenderskie prawo bankowe celem wyjasnienia. Jesli bedziesz zwlekal i "unikal" oddania pieniedzy to zapewne zamiast 3250 bedziesz musial potem oddac 4000 albo i wiecej i znowu bedzie placz na forum.

swoja droga stawiasz sie w pozycji poszkodowanego, a to gosc ktory jeszcze nie dostal swojej kasy na konto (od ciebie) jest poszkodowany.

powodzenia

WEA_boy 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Gru 21, 2011 9:05 pm   

Tylko tak de facto nic nie dostałem do rąk własnych, a list przyszedł na moje byłe mieszkanie w NL, zresztą nei był nawet polecony, czy taka instytucja nie jest winna przesłać listu poleconego który może odebrać TYLKO zainteresowany...
Ostatnio zmieniony przez WEA_boy Śro Gru 21, 2011 9:06 pm, w całości zmieniany 1 raz  

mlubinski 
Super gaduła

Wysłany: Śro Gru 21, 2011 9:17 pm   

jakie to ma znaczenie? Zadne.

Twoj glowny problem polega na tym, ze przytuliles 2500 eur, ktore juz wydales i teraz nie chcesz tego oddac. Proste jak drut.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Gru 21, 2011 9:18 pm   

WEA_boy,
Cytat:
Tylko tak de facto nic nie dostałem do rąk własnych, a list przyszedł na moje byłe mieszkanie w NL,

ja bym sie nie martwila na zapas jesli nie ma cie w Nederlandii, to pewnie w Polszy cie szybko nie namierza

a swoja droga byl tu gdzies podobny temat na forum, ktos nawet wspomnial o tym, ze dzialaja juz na terenie Polski firmy windykacyjne, ze wskazan zagranicznych komornikow i firm windykacyjnych

( ͡° ͜ʖ ͡°).

WEA_boy 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Gru 21, 2011 9:23 pm   

mlubinski napisał/a:
jakie to ma znaczenie? Zadne.

Twoj glowny problem polega na tym, ze przytuliles 2500 eur, ktore juz wydales i teraz nie chcesz tego oddac. Proste jak drut.

no widzisz, jednak ma.. a takie, że gdyby nie dobro ludzi którzy tam są odsetki by urosły jeszcze bardziej. Dz9iekuję, że przypomniałeś mi problem swoim nic nie wnoszącym postem.

[ Dodano: Sro Gru 21, 2011 9:25 pm ]
Gochna H napisał/a:
WEA_boy,
Cytat:
Tylko tak de facto nic nie dostałem do rąk własnych, a list przyszedł na moje byłe mieszkanie w NL,

ja bym sie nie martwila na zapas jesli nie ma cie w Nederlandii, to pewnie w Polszy cie szybko nie namierza

a swoja droga byl tu gdzies podobny temat na forum, ktos nawet wspomnial o tym, ze dzialaja juz na terenie Polski firmy windykacyjne, ze wskazan zagranicznych komornikow i firm windykacyjnych

Tylko czy firma windykacyjna może sprzedać nie swój dług ( skoro działa w imieniu poszkodowanego) drugiej firmie windykacyjnej znajdującej się za granicą, tudzież lokalnej??
Ostatnio zmieniony przez WEA_boy Śro Gru 21, 2011 9:26 pm, w całości zmieniany 1 raz  

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Śro Gru 21, 2011 9:51 pm   

WEA_boy napisał/a:
Tylko czy firma windykacyjna może sprzedać nie swój dług ( skoro działa w imieniu poszkodowanego) drugiej firmie windykacyjnej znajdującej się za granicą, tudzież lokalnej??

Tak, moze ale wtedy wierzyciel musi sie zgodzic sprzedac dlug za np. 80% wartosci

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Śro Gru 21, 2011 9:52 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu