Bankomat zjadł mi 450 Euro ! |
Autor |
Wiadomość |
Honda
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 6:46 pm Bankomat zjadł mi 450 Euro !
|
|
|
Witam , a wiec sytuacja taka , poszedlem dzis do bankomatu ING wybrac kase z polskiego konta (walutowe w euro) , wkładam karte , wpisuje pin , wpisuje 450 euro , ok i bankomat oddaje mi karte jak zawsze , mieli mieli mieli i pojawia sie komunikat ze transakcja nie moze byc kontynuowana , no wiec wkładam karte ponownie i wybieram 250 Euro .
Ide do domu , wchodze na neta i na moj polski bank , patrze a tu z konta znikneło 700 EURO !!!!!!!!!!!!
A w kieszeni 250 E
Co jest grane ? co mam teraz robić , isc do ING i powiedziec o tym czy czekac az sami oddadza kase ? Miał ktos z was takie jajca ?
Bo mnie chyba w ten sobotni wieczor szlag trafi !!! |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 7:03 pm
|
|
|
ostatnio czytalam o nowych praktykach rumunow , ze zamiast skinen to montuja cos od srodka w bakomacie i kiedy ty myslisz o automat pozarl ci kase i odchodzisz to oni wyciagaja twoja kase zaraz po twoim odejsciu lub w momencie kiedy nikogo nie ma przy automacie , zglos to do banku
monika |
|
|
|
|
Honda
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 7:07 pm
|
|
|
To ciekawe co piszesz , ale tak nie mogło byc poniewaz ja nie odszedłem od bankomatu tylko od razu włozylem drugi raz karte i wybrałem 250E . Przypuszczam ze bankomat nie wydał mi 450 Euro bo nie było w nim tyle pieniedzy , te 250 Euro wypłacił mi w samych 20-tkach i 10-kach. Chyba sie dzis upije |
Ostatnio zmieniony przez Honda Sob Sty 21, 2012 7:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jolcia29
Super gaduła
Pomogła: 1 raz Wiek: 48 Dołączyła: 19 Sty 2012 Posty: 228 Skąd: Olsztyn/Tilburg
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 7:08 pm
|
|
|
a dostalas jakies potwierdzenie ze transakcja nie moze byc kontunuowana? zglos to do banku ak najszybciej sie da |
|
|
|
|
Honda
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 7:10 pm
|
|
|
Nie nie dostałem zadnego potwierdzenia , no najszybciej to sie da w poniedziałek po pracy |
|
|
|
|
jolcia29
Super gaduła
Pomogła: 1 raz Wiek: 48 Dołączyła: 19 Sty 2012 Posty: 228 Skąd: Olsztyn/Tilburg
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 7:11 pm
|
|
|
a nie maja jakiejs infolini |
|
|
|
|
Honda
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 7:14 pm
|
|
|
maja w sobote czynna do 17 |
|
|
|
|
Kehator
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 9:41 pm
|
|
|
no to ostro. ja też miałem kiedyś przykrą sprawę z bankomatem. nie wypłacił mi pieniedzy,a potwierdzenia jak zwykle nie chciałem. zadzwoniłem na pomoc techniczną i sprawdzili logi. był zapis,że ja nie zabrałem pieniedzy i bankomat je wciągnął z powrotem <lol> zwrócili mi kase po 2 albo 3 tygodniach na konto. zadzwoń i powiedz jak wygląda sytuacja (numer powinien być na bankomacie). |
|
|
|
|
Honda
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 6:25 pm
|
|
|
No to niezla jazda sie zaczyna , bank ING odmowil pomocy , twierdza ze dochodzenie w tej sprawie ma prowadzic moj bank polski czyli mbank a nie oni . Bagno po uszy po prostu |
|
|
|
|
Karolina_
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 6:38 pm
|
|
|
Ja miałam podobną sytuację, jednak w Polsce. Chciałam wypłacić pieniążki w bankomacie jednak bankomat nie mógł zrealizować mojego zlecenia. Następnie próbowałam kartą zapłacić tą samą kwotę w sklepie i ponownie odmowa. W rezultacie po powrocie do domu okazało się, że obie kwoty zostały pobrane z mojego konta. Dzwoniąc na infolinię banku (wtedy było to PKO BP) dowiedziałam się, że bank miał awarię i pieniążki chwilowo "wiszą" w powietrzu i żebym się nie martwiła bo zostaną z powrotem zwrócone na moje konto w ciągu 2 dni roboczych. Tak też się stalo. Może Twój bank miał również jakąś awarię i wypłatę "zarezerwowano" ale że nie została wypłacona to Ci ją zwrócą. Zadzwoń do banku. |
Ostatnio zmieniony przez Karolina_ Pon Sty 23, 2012 6:43 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Honda
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Sty 28, 2012 11:28 am
|
|
|
Pieniadze znajduja sie w zakładce blokady , dzis jest koniec blokady , zobacze co sie stanie teraz. Jak nie to reklamacja ktora trwa 3 miesiace |
Ostatnio zmieniony przez Honda Sob Sty 28, 2012 11:28 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Sob Sty 28, 2012 11:54 am
|
|
|
Honda, miałem kiedys identyczną sytuację, tyle że w Norwegii. Bankomat kasy mi za pierwszym razem nie wypłacił, dopiero za drugim, a z konta ubyło mi podwójnie. I faktycznie, te rzeczy załatwiasz w swoim banku w którym masz konto. W moim przypadku była to Nordea, przy pierwszym urlopie w kraju zareklamowałem wypłatę, a kasa na drugi dzień była z powrotem na koncie. |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Sob Sty 28, 2012 2:51 pm
|
|
|
Cytat: | Chyba sie dzis upije |
Honda w takim układzie stracisz jeszcze wiecej !!!
Zgłos do polskiego banku ,pamietaj zeby zapisac kto przyjał zgłoszenie i numer zgłoszenia !
Jak pojedziesz do PL -zadziałaj -pieniazki napewno zostana zwrócone ,tylko to troche potrwa. |
|
|
|
|
Honda
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 9:13 pm
|
|
|
aknairam napisał/a: | Cytat: | Chyba sie dzis upije |
|
Teraz to sie upije z radości , pieniądze wróciły same na konto bez zadnej interwencji . |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 9:29 pm
|
|
|
Honda napisał/a: | aknairam napisał/a: | Cytat: | Chyba sie dzis upije |
|
Teraz to sie upije z radości , pieniądze wróciły same na konto bez zadnej interwencji . |
Przez taki problem mozna popasc w alkoholizm |
|
|
|
|
|