Zamknięty przez: Gochna H Nie Sty 22, 2012 10:59 am |
Holandia - nowy etap w życiu |
Autor |
Wiadomość |
oopatrykoo1990
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 8:17 pm Holandia - nowy etap w życiu
|
|
|
Witam! Mam 21 lat i zamierzam wyjechać do pracy w Holandii. Nieprzekonują mnie jednak wyjazdy przez pośrednictwa, ponieważ byłem już raz i sie rozczarowałem. Mój plan jest taki, by wynająć pokój w większym mieście i na własna rękę zająć sie poszukiwaniem pracy juz w Holandii. Czy ktoś z was wyjechał właśnie w taki sposób do pracy za granicą i co w ogóle o tym sądzicie, jakie są szanse na znalezienie dobrej pracy?
Z góry dzięki za wasze opinie! |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 8:38 pm
|
|
|
slaby pomysl
raz ze na odleglosc trudno wynajac pokoj
dwa ze trzeba miec kase gotowa ze np przez minimum jeden miesiac nie znajdziesz pracy to musisz miec na borg lub 2x borg na miesieczny czynsz plus nastepny miesiac plus na jedzenie, karte do telefonu czyli na start nawet 2 tys euro |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 8:59 pm
|
|
|
Witam,
oopatrykoo1990 napisał/a: | Mam 21 lat i zamierzam wyjechać do pracy w Holandii. | No to na początek przedstawię Ci kilka faktow:
Wiek 21 lat to stawka ok 6,36 e brutto wd stawki wiekowej 21 lata wiec na miecha ok 1048 euro brutto
Na dzien dzisiejszy z praca bardzooo ciezko bo jest zastoj okres grudzien marzec to martwy okres w NL
Wynajecie pokoju to koszt jakies 250-350 euro i przeważnie trzeba zaplacic z gory , do tego jakies jedzenie itp to na start musisz miec z 400-500 euro ...
Ja radze wyjechac przez posrednika ( w miare sprawdzonego ) popracować z 1-3 miechy odłożyć z 1 K euro i wtedy sprobowac na wlasna reke ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 9:15 pm
|
|
|
oopatrykoo1990, Twój plan może się powieść bo jesteś młody więc tani więc atrakcyjny dla pracodawców którzy teraz szukają oszczędności. Jeżeli znasz dobrze język i masz ze 2500 € na start to wal śmiało. Jeżeli nie to posłuchaj porady Beny.rac, to w najgorszym wypadku znów się sparzysz i wrócisz z niczym. |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
|