NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyrobienie zdjec w Kruidivacie
Autor Wiadomość
joaśik1001 
Poczatkujacy
joasik1001

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 10:19 am   Wyrobienie zdjec w Kruidivacie

Chciala bym wywolac zdjecia,widzialam w Kruidivacie(nie wiem czy dobrze napisalam)automat do wywolywzania zdjec,slyszalam ze nie jest to drogie,tylko nie wiem jak do tego sie zabrac,pomozcie

EdysiaK 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 5:28 pm   

Przez automat jeszcze nie wywolywalam, ale mozna to zrobic latwo i szybko na ich stronie internetowej, nie wychodzac z domu nawet, bo mozna zamowic dostawe pod drzwi :)

mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 9:11 pm   

To ja się podepnę i podpowiem że na próbę wysyłałam jedno i to samo zdjęcie do AH, Kruidvart, Blokkera, Hema, Aldi i już nie pamiętam gdzie jeszcze, w sumie do 7 sklepów i z Aldika dostałam dokładnie takie jak wysłałam bez dodatkowej obróbki zdjęcia, bez obcinania brzegów, bez zmieniania rozmiarów (choć zdjęcia były we właściwym formacie 2:3), także polecam skorzystać z ich strony, u mnie w mieście nie ma możliwości odbioru w sklepie więc trzeba doliczyć wysyłkę do domu (o ile dobrze pamiętam, bo mało na to zwracam uwagi przy ilościach jakie wysyłam, czyli około 300-400 zdjęć na raz, to jakieś 2,90 było)

joaśik1001 
Poczatkujacy
joasik1001

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 11:10 pm   

nie wiedzialam ze w gre jeszcze wchodzi obrobka zdjec(w niektorych sklepach)to bez sensu,w koncu skoro wysylasz zwykle foto to takie chcesz tez otrzymac,prawda?
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi,jesli nikt nie napisze jak wyrobic zdjecia w automacie to zrobie to tak jak wy:)albo poprosze o pomoc w sklepie:)

clauditka 
Nieśmiały użytkownik
clauditka

Wysłany: Wto Sty 24, 2012 12:47 pm   

joasik jak ja kiedyś wyrabiałam zdjęcia w tej maszynie to była tam obsługa w jęz polskim, ale ja chyba w etosie wyrabiałam.Możesz sprawdzić w kruidvacie czyteż można się obsłużyć w pl języku.

andevi 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Śro Sty 25, 2012 11:08 pm   

Automaty są na zdjęcia digital, ale to chyba jasne:)
Bierzesz karę pamięci z aparatu albo zgrywasz te zdjęcia, które chcesz wywołać, na CD/USB pen/dyskietkę czy inny nośnik. W Kruidvacie kupujesz w kasie kartę, którą zapłacisz w automacie.
No i potem pracujesz z takim automatem jak ze zwykłym kompem. Wkładasz kartę ze zdjęciami do przeznaczonego do tego wejścia, klikasz na konkretne zdjęcie, obrabiasz je sobie (możesz np wstawic tekst , szablon, zrobić z niego kartkę czy zaproszenie, albo wrzucić zdjęcia do albumu czy kalendarza - możliwości jest dużo!). Skończyłaś to zatwierdzasz, płacisz kartą Kruidvatową, i automat drukuje zdjęcia.

Ja osobiście wolę jednak obrobić sobie zdjęcia na własnym kompie w domu, i wysłać ze swojego kompa do Kruidvatu.Odbieram odbitki w sklepie i płacę przy odbiorze w kasie. Trzeba mieć tylko ze sobą wydruk potwierdzenia zamówienia i ewentualnie legitymację (prawko, paszport, dowód).

Tu można pobrać program do obróbki zdjęć lub zamówic zdjęcia z Kruidvatu przez internet:
http://www.kruidvat.nl/fo...fotoservice-nav

Odpowiedz do tematu