Problem z odzyskaniem pieniedzy |
Autor |
Wiadomość |
fantismo
Poczatkujacy fantismo27
|
Wysłany: Śro Sty 25, 2012 9:52 pm Problem z odzyskaniem pieniedzy
|
|
|
Witam mam problem gdyz zaplacilem z gory za caly mies za pokoj ale niestyty sytuacja mnie zmusza do powrotu do polski a mieszkam dopiero tydz a koles mi nie chce oddac reszty za 3 tyg. Nie spisywalem z nim zadnej umowy wszystko bylo na gebe bez swiadkow, czy sa jakies szanse abym odzyskal te pieniadze gemente badz cos innego by mi w tym pomoglo? |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Sty 25, 2012 10:21 pm
|
|
|
fantismo napisał/a: | Witam mam problem gdyz zaplacilem z gory za caly mies za pokoj ale niestyty sytuacja mnie zmusza do powrotu do polski a mieszkam dopiero tydz a koles mi nie chce oddac reszty za 3 tyg. |
Witam,
A jaki okres wypowiedzenia ustaliliście ??? Zaplaciles komuś za miesiąc z gory bez zadnego dokumentu/ pokwitowania ze zapłaciłeś ...
Moim zdaniem musicie sie dogadac bo inaczej nie odzyskach pieniędzy bo nie masz zadnego dowodu ze zaplaciles za ten czynsz z gory ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
fantismo
Poczatkujacy fantismo27
|
Wysłany: Śro Sty 25, 2012 10:37 pm
|
|
|
Na kazdym miejscu jak mieszkalem placilo sie z gory po za tym wzial skan mojego dowodu i pod nim spisal co kiedy ile mam mu zaplacic ale ta kartke sobie zachowal a zadnego okresu wypowied to jest to zienia nie ustalalismy bo mialem zostac na dluzej a to ze wyszlo jak wyszlo to juz nie moja wina zreszta ak naprawde to jest to pralnia na poddaszu a nie pokoj z prawdziwego zdarzenia |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Sty 25, 2012 10:50 pm
|
|
|
fantismo,
po tym co bylo juz pisane na forum ,o takich sytuacjach to czarno to widze
niestety przegapiles sprawe ,godzac sie na takie warunki (pralnia )
i na to, zeby wynajac to'' cos'' bez zadnego potwierdzenia na pismie
z drugiej strony nie liczylabym na to ,ze ktos odda pieniadze za to, ze nie bedziesz tam mieszkal nawt z powodow losowych (nagly wyjazd )
tu tez sciagna za mieszkanie kase z konta na poczatku miesiaca i nikt jej nie zwroci nawet jak nastepnego dnia wyjedziesz do Chin
Beni dobrze mowi musicie sie dogadac zadna gemeente nie jest w stanie nic tu poradzic |
|
|
|
|
fantismo
Poczatkujacy fantismo27
|
Wysłany: Czw Sty 26, 2012 7:59 am
|
|
|
Ona ma gdzies zapisanie na kartce co ile mu dalem to nie jest tak ze dalem zgodzilem sie na to bo co mialem mupienidze i mialem to gdzies poza tym zgodzilem sie na to bo co na ulicy mialem spac? Nie znacie ludzkich historii ale to oceniania jestescie pierwsi |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Czw Sty 26, 2012 9:14 am
|
|
|
fantismo napisał/a: | Witam mam problem gdyz zaplacilem z gory za caly mies za pokoj ale niestyty sytuacja mnie zmusza do powrotu do polski a mieszkam dopiero tydz a koles mi nie chce oddac reszty za 3 tyg. Nie spisywalem z nim zadnej umowy wszystko bylo na gebe bez swiadkow, czy sa jakies szanse abym odzyskal te pieniadze gemente badz cos innego by mi w tym pomoglo? |
Sorry ale byc moze ten pan nie prowadzi w swoim domu hotelu... To znajdz mu innego ,,klienta" na pokoj i sie napewno dogadacie! Skoro wszystko bylo jak piszesz na gebe to z pewnoscia i na gebe mozna sie dogadac.
Nie oceniam, ale tak szczerze piszesz:
fantismo napisał/a: | poza tym zgodzilem sie na to bo co na ulicy mialem spac? | czyli ogolnie ktos sie przyjal zebys nie spal na ulicy, a w zamian ,,podpier..."" do gminy?
P.s: gmina tutaj nie pomoze. |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
misiakasia
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Wiek: 38 Dołączyła: 19 Lis 2011 Posty: 51
|
Wysłany: Czw Sty 26, 2012 6:42 pm
|
|
|
Wystarczy logicznie pomysleć.... nie masz umowy ani jej kopii więc zapomnij o tych pieniadzach. Jezeli nie ustaliliscie okresu wypowiedzenia to chociazbys nawet mial kartke na której on wszystko napisal, to prawo jest po jego stronie, bo okres wypowiedzenia nawet prawnie nie wygląda "z dnia na dzien". Rozumiem, że pewnie przez ten tydzien nie zdazyles nawet zarobic na oplate miesieczna, ale obawiam sie ze nic nie skorasz. Radziłabym Ci poszukac kogos na Twoje miejsce albo spróbowac jeszcze delikatnie unbłagać najemcę... Powodzenia |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 1:52 am
|
|
|