PRACA, KONTRAKT, FULL TIME? |
Autor |
Wiadomość |
asiunik
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 12:08 am
|
|
|
Gochna H napisał/a: | asiunik,
Cytat: | A ja jak czytam to co ty piszesz to mnie krew zalewa. |
a co bys chciala przeczytac ze jest inaczej niestety nie jest
baileys, czysta prawde pisze nie slodzi... nie owija w bawelne nie bawi sie w dyplomacje
troche wiecej tolerancji
zreszta niektorzy przychodza tu na forum tylko po to by uslyszec to co chca uslyszec zadne slowa prawdy do nich nie docieraja
pozdrawiam |
No sory jak to forum sie nazywa Niedziela.nl i ? Chyba powinnam byc bardziej tolerancyjna ..... dla wulgarnych wypowiedzi. Aleluja |
_________________ "Jedyne co czego czlowiek moze byc pewnien na tym swiecie to to, iz ma na sobie gacie" |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 12:14 am
|
|
|
asiunik, Cytat: | Chyba powinnam byc bardziej tolerancyjna ..... dla wulgarnych wypowiedzi. |
i tym celu cytujesz moj post ....czy on jest wulgarny ? nie przesadzasz
moze poszukaj tego wulgarnego i przytocz go w calosci ....albo choc podaj link to go usune z forum skoro jest wulgarny |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 12:14 am
|
|
|
asiunik, a jakie wulgaryzmy ?
gdzie ? no kto ?
P.S.Wracajac do tematu odpowiedz juz sobie sama dalas |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Nie Lut 05, 2012 12:16 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 5:12 am
|
|
|
baileys napisał/a: | Sorry bez urazy ale chyba chodzi o to ze majac staly kontrakt jestes pewna siebie i chcesz zaczac skakac ale nie wiesz jak to zaczac . Bo na czasowym kontrakcie jak cie dymano to ci bylo wszystko jedno oby placili .a teraz hmmmmmm pewnosci siebie sie odezwala ? |
Tak to jest w NL ze jak zaczynasz prace to robisz tyle ile CI karzą aby pracy nie stracić ( robisz wszystko aby sie utrzymać ) po pewnym czasie jak dostajesz umowe np na fazie B albo "vast " to zaczynasz dostrzegać ze CIE pracodawca dyma i starasz sie to zmienic niestety często jest juz za późno ( bo po prostu pracodawca sie przyzwyczail ze robilas wszystko o co prosił ) |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 10:56 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | Sorry bez urazy ale chyba chodzi o to ze majac staly kontrakt jestes pewna siebie i chcesz zaczac skakac ale nie wiesz jak to zaczac . Bo na czasowym kontrakcie jak cie dymano to ci bylo wszystko jedno oby placili .a teraz hmmmmmm pewnosci siebie sie odezwala ? |
Czy Ty mieszkasz od wczoraj w Holandii i nie wiesz jakie tu sa umowy o prace?
Kazda osoba majaca kontrakt o prace w Holandii jest bardziej pewna siebie, bo ma gwarancje pracy i placy na czas kontraktu.
Nie znam kontraktow min-max i dlatego sie w tej sprawie nie wypowiadam ale tego typu odpowiedzi sa ponizej wszelkiej krytyki
PS. Pozdrawiam P. Moderator, ktora dzielnie popiera tego typu zachowania na forum. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 12:13 am
|
|
|
Jagoda97 napisał/a: | asiunik napisał/a: |
Przepisy przepisami a zycie swoje pisze
Nikogo nie bedzie interesowalo co radca prawny powiedzial |
Z takim podejsciem nadajesz sie doskonale na niewolnika
Ludzie sami sa sobie winni, ze pracuja jak niewolnicy |
Cytat: |
PS. Pozdrawiam P. Moderator, ktora dzielnie popiera tego typu zachowania na forum
|
no tak ,sami mozemy inni moga tylko popatrzec, przygadal kociol garnkowi
ja tez pozdrawiam |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 12:16 am
|
|
|
Jagoda97 napisał/a: | Czy Ty mieszkasz od wczoraj w Holandii i nie wiesz jakie tu sa umowy o prace? | wiem wiem
ale jagoda poczytaj jej wypowiedzi zwlaszcza te pare ostatnich.
Jak ona prace komus podbierala to nic sie nie upominala ale jak jej to juz rabar
po drugie jak jej dawali wiecej jak maial opisane bylo ok i oby tylko byla praca a teraz nagle nauczyla sie jezyka , operuje fachowymi artykulami i nagle jej juz nie pasuje bo .......... ma staly kontrakt.
Nie chcesz Jagoda powiedziec ze do chwili dania kontraktu stalego nie znala jezyka ale nagle "cudy siwata "i nauczyla sie jezyka ? Co do wypowiedzi podsumowalam/przytoczylam jej wlasne slowa i wypowiedzi ktore sa poprostu sa sprzeczne . Co do poziomu wypowiedzi to ja uzylam tylko 2 ostrzych slow i nie miejacych za punkt kogos obrazaj jak to zrobila wlasnie asiunik.( przeczytaj dokladniej ten cytat gdzie cytujac moja wypowiedz , podopisywala swoje wypowiedzi do moich)
Pozatym wiesz tak samo jak ja ze Vast ( o ile w jej wypadku watpie by bylo to vast)nie znaczy wiele . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 1:18 am
|
|
|
Gochna H napisał/a: | Jagoda97 napisał/a: | asiunik napisał/a: |
Przepisy przepisami a zycie swoje pisze
Nikogo nie bedzie interesowalo co radca prawny powiedzial |
Z takim podejsciem nadajesz sie doskonale na niewolnika
Ludzie sami sa sobie winni, ze pracuja jak niewolnicy |
Cytat: |
PS. Pozdrawiam P. Moderator, ktora dzielnie popiera tego typu zachowania na forum
|
no tak ,sami mozemy inni moga tylko popatrzec, przygadal kociol garnkowi
ja tez pozdrawiam |
Od zawsze pietnuje brak poszanowania prawa i przepisow.
W tym watku kobieta zapytala grzecznie o rade w sprawie jej kontraktu, a tu nagle naskoczylyscie na nia jakby co najmniej miala zamiar kogosc okrasc.
Nie rozumie takiego podejscia, do czego to forum ma sluzyc?
[ Dodano: Pon Lut 06, 2012 1:24 am ]
baileys napisał/a: | Jagoda97 napisał/a: | Czy Ty mieszkasz od wczoraj w Holandii i nie wiesz jakie tu sa umowy o prace? | wiem wiem
ale jagoda poczytaj jej wypowiedzi zwlaszcza te pare ostatnich.
Jak ona prace komus podbierala to nic sie nie upominala ale jak jej to juz rabar
po drugie jak jej dawali wiecej jak maial opisane bylo ok i oby tylko byla praca a teraz nagle nauczyla sie jezyka , operuje fachowymi artykulami i nagle jej juz nie pasuje bo .......... ma staly kontrakt.
Nie chcesz Jagoda powiedziec ze do chwili dania kontraktu stalego nie znala jezyka ale nagle "cudy siwata "i nauczyla sie jezyka ? Co do wypowiedzi podsumowalam/przytoczylam jej wlasne slowa i wypowiedzi ktore sa poprostu sa sprzeczne . Co do poziomu wypowiedzi to ja uzylam tylko 2 ostrzych slow i nie miejacych za punkt kogos obrazaj jak to zrobila wlasnie asiunik.( przeczytaj dokladniej ten cytat gdzie cytujac moja wypowiedz , podopisywala swoje wypowiedzi do moich)
Pozatym wiesz tak samo jak ja ze Vast ( o ile w jej wypadku watpie by bylo to vast)nie znaczy wiele . |
Co jest dziwnego w tym, ze ludzie z biegiem lat ucza sie jezyka i przepisow?
Doskonale wiesz, ze w pierwszych fazach umowy o prace placa tylko za godz przepracowane.
Na kontrakcie nabywa konkretnych praw i o te prawa tu zapytala. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 1:32 am
|
|
|
Jagoda97,
kobieto zejdz ze mnie, napisalam w tym topiku tylko jeden post skierowany do tej uzytkowniczki jeszcze przed tym jak swoj post edytowala
zerknij laskawie jak mi odpowiedziala juz pozniej
przeczytaj dokladnie co ona tu umiescila ,potem sie wypowiadaj
szkoda ze dopiero dzis zauwazylas jej wypowiedz i rozdmuchujesz sprawe jakbys byla jej adwokatem |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
|