Polak- rasista!! |
Autor |
Wiadomość |
jolcia29
Super gaduła
Pomogła: 1 raz Wiek: 49 Dołączyła: 19 Sty 2012 Posty: 228 Skąd: Olsztyn/Tilburg
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 10:13 pm
|
|
|
LukaszB, ty za poszukiwaniem lepszego jutra robisz jeden krokwsiadasz do samolotu cz innego srodka transportu i masz to co chcesz to na co sobie zapracujesz, ja znam takich co z turcji do niemiec na piechote szli zeby moc godnie zyc i pracowac |
|
|
|
|
LukaszB
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 10:34 pm
|
|
|
jak tak dalej pójdzie to Niemcy będą z buta do Turcji poginać za pracą bo turecka gospodarka jak rozjuszony byk zasuwa
ja naprawdę tych ludzi szanuję ale pod warunkiem, że po przybyciu do Niemiec akceptują ichniejsze prawo, zasady i tradycję i pracują, a nie siedzą na socjalu terroryzując całe dzielnice (ojj tak, wielu Niemców musiało zmienić mieszkanie z powodu imigrantów, podobnie jak wielu rodziców zmieniło szkoły swoich dzieci gdyż w niektórych są one właśnie dyskryminowane (ot paradoks )) ) przez dzieci tureckie, takie życie |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 12:46 am
|
|
|
tak poczytalam Wasza dyskusje i tez wtrace swoje 3 grosze. Lukasz, zgadzam sie w wiekszosci z tym, co piszesz. Z Toba Jolcia w wielu kwestiach tez. BOsobiscie uwazam, ze kazdy, kto przyjezdza do innego kraju, powinien zrozumiec, ze jest gosciem. Jestem jak najbardziej za tym, zeby ludzie mieli mozliwosc przemieszczania sie po calym swiecie. Ale jezeli decyduja sie przyjechac do innego kraju, to powinni poznac panujace w nim zwyczaje, nauczyc sie choc troche jezyka, a przede wszystkim PRZESTRZEGAC PRAWA!!! A jak to niekiedy wyglada? Niebezpieczne dzielnice, zamieszkane przez imigrantow, czy nawet takie patologie jak to, ze muzulmanska dziewczyna przywieziona do Europy czy Stanow nie ma prawa miec znajomych z kraju, do ktorego ja rodzina przywiozla. Z drugiej strony kwestia mediow. Nie mam zludzen, ze sa tendencyjne i mniej lub bardziej podporzadkowane wladzom. Czyli w przypadku zadymy lepiej zwalic wine wylacznie na imigrantow, bo to chwytliwe i lepiej sie sprzeda, niz powiedziec, ze obywatele naszego kraju wcale tez nie sa tacy swieci. Koziol ofiarny w postaci imigranta wypada lepiej. Ale z drugiej strony oczywiscie obludna polityczna poprawnosc, nie mozesz czarnoskorej osoby nazwac Murzynem, tylko Afroamerykaninem, bo inaczej jestes rasista. Wiecie, czasami rzygam tym swiatem. |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 10:59 am
|
|
|
bagniaczka, twierdzisz ze kazdy emigrant powinien zaczac zachowywac sie, przybrac zwyczaje i tradycje zamieszkanego kraju. pieknie to brzmi gdy chodzi o np chinczyka czy araba ktory ma sie spolszczyc w polsce
ale nie wiem czy ty bylabys zadowolona dac sie z-arabic w saudii czy z-chinczyc w chinach
ja nie rozumiem i nie popieram takich zadan aby emigranci dostosowywali sie do nowosci kulturalnych i zaczeli zyc tak jak ja zyje tylko dlatego ze oni zdecydowali sie bym moim sasiadem w moim rodzinym kraju. nie wymagam od nich aby zostawili to wszytsko za soba w swoim kraju i zaczeli nas kopiowac, "krakac tak jak my". uwazam ze maja prawo do swojej odmiennosci by ja dalej utrzymywac nawet gdy sa w bardzo liberalnym kraju.
natomiast czego nei akceptuje to jest to ze tacy ludzie mieszkajac po 0 lat w danym kraju nadal nie wiedza co-gdzie-i jak a o zemste do nieba wrecz wola brak znajomosci lokalnego jezyka. jezeli ktos zdecydowal sie mieszkac w holandii, zalozyc tu rodzine, wysylac dzieci do szkoly, pracowac to podstawowe minimum jest poznac system i nauczyc sie jezyka. niech dalej sobie chodza w burkach ale niech rozmawia u doktora po holendersku, wie gdzie zadzwonic gdy ma problem z woda, wyszukac szkole dla dzieci i dogadac sie z nauczycielami... |
|
|
|
|
bagniaczka
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 12:46 pm
|
|
|
jagodka, zle mnie zrozumialas. Ja napisalam o POZNANIU zwyczajow, bo warto wiedziec, ze np. Holendrzy przywiazuja duza wage do punktualnosci, w innych, zwlaszcza odleglych kulturowo krajach tez moze wiele zachowan spowodowac nieporozumienia czy klopoty. Absolutnie nie chodzilo mi o to, ze przyjezdzajac do innego kraju ktos powinien rezygnowac ze swojej tradycji, kultury czy religii. Chyba chodzi nam o to samo, zwlaszcza jak czytam ostatni akapit Twojej wypowiedzi, dotyczacy jezyka i umiejetnosci zalatwienia czegos. |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
rohan
Gaduła rohan

Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Lis 2011 Posty: 149 Skąd: Helmond
|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 10:05 am
|
|
|
i dobrze, ze w Polsce tak jest. to ostatnia ostoja "poprawnosci politycznej w UE".
zaden obcokrajowiec nie wejdzie Ci na glowe tak jak ma to miejsce w NL, Belgi, Frnacji, UK< Norwegii , Danii i gdziekolwiek indziej
ludzie maja sprzeczne poglady w porownaniu z naszymi i trzeba to uszanowac |
_________________ polak polakowi polakiem |
|
|
|
|
jagodka

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 11:31 am
|
|
|
rohan napisał/a: | i dobrze, ze w Polsce tak jest. to ostatnia ostoja "poprawnosci politycznej w UE".
zaden obcokrajowiec nie wejdzie Ci na glowe tak jak ma to miejsce w NL, Belgi, Frnacji, UK< Norwegii , Danii i gdziekolwiek indziej
ludzie maja sprzeczne poglady w porownaniu z naszymi i trzeba to uszanowac |
za to my mamy prawo wejsc im na glowe: holendrom, belgom, francusom, anglikom, norwegom, da=unczykom i kazdymkolwiek innym tak?
Mamy prawo domagac sie polskich sklepow, polskich szkol, polskich lekarzy, polskich prawnikow, polskich agencji, poolskich pracownikow w banku, polskie imprezy, polskich poloznych... czy mam dalej wymienaic czy sam sobie poszukasz na TYM forum gdzie ludzie pytaja o polska obsluge w Holandii.
Nie badzmy hipokrytami prosze... Nam mozna w cudzym kraju zakladac polskei getta aler im u nas juz nie?
Europa ba swiat juz nie ma takich granic jak 30 lat temu, teraz malo ktory kraj moze sie "szczycic" jednolitoscia rasowa, kulturowa. Lepiej abysmy sie szybciej do tej przystosowali niz pozniej wyzywano nas rasistami |
|
|
|
|
LukaszB
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 3:05 pm
|
|
|
Ale przecież nikt nigdzie nie napisał, że domagamy się czegokolwiek. I koledze pewnie wcale nie o to chodziło. Nikomu chyba nie przeszkadzają polskie sklepy czy polskojęzyczni urzędnicy.
Ja wolę być nazywany rasistą i antysemitą niż bać się o dziecko czy żonę we własnym kraju z powodu imigrantów. Chodzi o to, żeby było normalnie, jak w życiu - idziesz w gości to akceptujesz zwyczaje panujące w domu gospodarza - nie podoba się - wypad. Inna sprawa, że w większości europejskich krajów gospodarz daje przyzwolenie na imigrancką bandytkę, widocznie ma w tym swój cel. A słowo rasizm czy antysemita już dawno straciło swoje pierwotne znaczenie. Obecnie za słowo Murzyn zostaniesz nazwana rasistką, za 'pedał' - homofobem, za stwierdzenie, że kobiety do pewnych zawodów się nie nadają - szowinistą. To brak normalności, zakaz nazywania rzeczy takimi jakimi są to idiotyzm. W USA np działa organizacja transwestytów, za krytykę zmiany płci zakładają sprawy w sądach. U nas było podobnie ze sprawą aborcji - jakim trzeba być IDIOTĄ, żeby popierać karanie księdza za krytykę aborcji lub nazwanie kobiety jej dokonującej morderczynią? Najgorsze, że wszytsko działa w jedną stronę bo za obrazę Kościoła nie grozi kompletnie nic, podobnie jak za wyzywanie normalnych ludzi od faszystów przez gejów.
Ja to teraz sobie czekam kiedy wprowadzą w życie nowe zalecenie komisji europejskiej o bezpłciowym zwracaniu się do innych, zakaz używania słów Pan i Pani będzie ekstra |
|
|
|
|
rohan
Gaduła rohan

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 3:06 pm
|
|
|
jagodka
mialem na mysli poglady a nie czyny |
|
|
|
|
jagodka

|
Wysłany: Śro Lut 08, 2012 4:08 am
|
|
|
a co masz do pogladow?
czy ja mam zmieniac swoje poglady zaleznie od kraju w ktorym aktualnie prZebywam? czy to nie oznaacza jakiejs hipokryzji: raz jestem taki bo mieszkam tutaj a gdy jade tam to jestem inny bo wszyscy dookola tak tam kracza? |
|
|
|
|
rohan
Gaduła rohan

|
Wysłany: Śro Lut 08, 2012 7:28 am
|
|
|
jagodka
kompletnie mnie nie zrozumiałaś |
|
|
|
|
Winter
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Śro Lut 08, 2012 8:11 am
|
|
|
Przeczytalem caly watek i z tego co widze to tylko kobiety sa przeciw rasizmowi. Wiec co, juz dalyscie murzynowi, czy tam arabowi (specjalnie z malej litery)? Mazel tov! |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Śro Lut 08, 2012 9:15 am
|
|
|
Winter : Cytat: | Przeczytalem caly watek i z tego co widze to tylko kobiety sa przeciw rasizmowi. Wiec co, juz dalyscie murzynowi, czy tam arabowi (specjalnie z malej litery)? Mazel tov!
|
trzepnij sie w czoło ,prawą reka nad lewym okiem i przeczytaj to co napisałes kilka razy -sie zastanów nad tym !! Chyba byłes bardzo zmeczony i nie myslales logicznie,bo inaczej wiedziałbys, ze nie koniecznie trzeba kochac i szanowac tego komu sie ,,daje,, a ty to co? ciele jestes ze nie rozumiesz tego ?????
(soory-tez specjalnie z malej litery ) |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Lut 08, 2012 11:25 am
|
|
|
Winter,
wypowiedz ktora tu umiesciles jest wulgarna i nieetyczna ,pokazales na co cie stac |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
jagodka

|
Wysłany: Śro Lut 08, 2012 11:55 am
|
|
|
rohan, byc moze cie nie zrozumialam skoro tak piszesz prosze wyjasnij wiec co masz na mysli piszac o brudnych muzulmanach
winter, dlatego kobiety sa matkami bo umieja wybaczac takim becwalom jak ty ze mimo tyle poswiecen, cierpliwosci i milosci jakie dajemy w koncu jednak ma sie za syna kompletnego dupka i idiote (specjalnie wszytsko pisze z malej litery)
a z doswiadczenia wiem ze ci faceci ktorzy tak jak winter sie publicznie wypowiadaja w takim stylu albo
1) pracuja jak niewolnicy dla muzulmanskiego szefa
2) ich narzeczona/dziewczyna ktora sie podoba zamiast niego wybrala muzulmanskiego chlopaka
do ktorej kategorii nalezysz? |
|
|
|
|
|
|