szukam polskojezycznego logopedy i psychologa |
Autor |
Wiadomość |
afrodyta1001
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 11:16 pm szukam polskojezycznego logopedy i psychologa
|
|
|
witam wszystkich, prosze was o pomoc, szukam polskojezycznego logopedy oraz psychologa w Limburgii lub gdziekolwiek niedaleko, moj maz ulegl powaznemu wypadkowi, pekl mu tetniak w mozgu i spowodowal powazne uszkodzenia mozgowe, jego stan jest ciezki, jest obecnie na etapie rehabilitacji fizjoterapeutycznej i logopedzi tez probuja z nim wspolpracy ale jest to szalenie ciezkie poniewaz ma uszkodzony osrodek mowy, mruczy pare slow po polsku, ale wiekszosc bez skladu. Pomozcie prosze w polsce nie bylo nas pare grubych lat i nie jestesmy tam ubezpieczeni wiec zostaje tylko w holandii mozliwosc rehabilitacji. On ma dopiero 34lata i cale zycie przed soba.moj swiat sie zawalil,on jest tylko zdany na moja pomoc, pomozcie znalezc mi kontakt lekarzem logopeda oraz psychologiem. |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lut 08, 2012 12:31 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Śro Lut 08, 2012 12:06 am
|
|
|
To sa jedyni psycholodzy w Holandii o ktorych mi wiadomo:
http://www.poleninfo.net/...ederland.html#4
Przykro mi z powodu Twojego meza, mam nadzieje, ze uda mu sie wyjsc z obecnego stanu. Moj ojciec po wylewie tez mial zaburzenie mowy ( afazja) , mylil pojecia noga, reka, a gdy mowilam, ktora godzina , powtarzal po mnie i mowil, ze nic mu to nie mowi. Mial porazenie prawostronne, sam pracowal nad soba, uczyl sie od nowa pisac, obierac jajko, zawiazywac buty, po jakims czasie jedzil nawet autem. Nie mial zadnej profesjonalnej pomocy ani zadnej rehabilitacji. Oczywiscie nie wiem w jakim stanie jest Twoj maz, czy wstaje, czy moze chodzic ? Ale zawsze trzeba miec nadzieje na wyzdrowienie. Zycze Ci duzo sily i wiary a mezowi duzo zdrowia ! |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
afrodyta1001
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 08, 2012 12:16 am
|
|
|
dziekuje bardzo za pare slow otuchy, sama pani wie jak jest ciezko, maz ma wiekszosc mozgu porazona, ale nie trace nadzieji przeciez zdarzaja sie cuda,pozdrawiam |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)

|
Wysłany: Śro Lut 08, 2012 12:42 am
|
|
|
afrodyta1001, Rowniez bardzo Ci wspolczuje.Znalazlem jeszcze psychologa w Heerlen,a wiec w Limburgii.Niestety,nie wiem czy mowi po polsku,ale na pewno Polak z pochodzenia.Co prawda jest to psycholog kliniczny,ale moze ten adres bedzie Ci pomocny.Powodzenia i wytrwalosci.
Dhr. dr. F.L. Wojciechowski
Tempsplein 12
6411ES Heerlen
045-5506777
fax 045-5506778
Klinisch Psycholoog (BIG)
Psychotherapeut (BIG)
Gezondheidszorgpsycholoog (BIG)
[email protected]
Mevr. drs. P.W.M. Wojciechowski-Pluk
http://www.detelefoongids...id=i-846336-6-6 |
|
|
|
|
afrodyta1001
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 08, 2012 11:41 pm
|
|
|
Bardzo wam wszystkim kochani dziekuje za reakcje, nie wierzylam ze sa jeszcze ludzie dobrego serca bezinteresownie, zwlaszcza ze jestem z tym problemem calkiem sama,wychowuje core 7 letnia probuje pracowac i jeszcze z calego serca pomoc mezowi, jest mi strasznie ciezko i bardzo sie dla mnie licza gesty takich ludzi jak wy. Logopedy jeszcze nie znalazlam wiec jakby ktos jeszcze znal namiary to blagam o informacje |
|
|
|
|
Hamster
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Lip 2007 Posty: 102 Skąd: Hengelo
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 10:55 am
|
|
|
witam,
ja proponuje zadzwonic do Amsterdamu, zapytac moze maja psychologa w Waszej okolicy,mi pomogli.
byc moze maja tez jakiegos logopede, a oto link http://www.ggzkeizersgracht.nl/contact_pl.php
zycze powodzenia |
|
|
|
|
Katje
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Maj 2010 Posty: 137
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 5:42 pm
|
|
|
Szukalampolskiego logopedy w Nl i niestety nie znalazlam, nawet nasz lekarz rodzinny (polak) dosc zorientowany jesli chodzi o polskich lekarzy nie znalazl nikogo. Mieszkasz w Limburgii, moze poszukaj polskiego logopedy w Niemczech |
|
|
|
|
|