Kupno mieszkania socjalnego z gemeente |
Autor |
Wiadomość |
szadi25
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 08, 2012 11:47 am Kupno mieszkania socjalnego z gemeente
|
|
|
Witam czy to prawda ze jest mozliwosc kupienia mieszkania socjalnego z gemeente?Jezeli tak czy sa drogie? |
|
|
|
|
Damianos
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Cze 2009 Posty: 173
|
Wysłany: Śro Lut 08, 2012 12:19 pm
|
|
|
O kupieniu mieszkania z geemente nie słyszałam ale np. w Noord Brabant możesz kupić mieszkanie bądź domek ze spółdzielni. Dostajesz wtedy zniżkę i w zależności od stanu dom wynosi ona 10-30 %. |
|
|
|
|
ex3mforyou
Poczatkujacy ex3mforyou
|
Wysłany: Śro Lut 08, 2012 8:41 pm
|
|
|
Często występuje taka opcja .
Tam gdzie wynajmujesz musisz się pytać. Pros o info
Ważny jest staż pobytu pod tym adresem . |
_________________ ex3mforyou.
Kocham NL |
|
|
|
|
szadi25
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 12:01 am
|
|
|
a moze sa jakies strony gdzie mozna kupic mieszkanie z akcji komorniczych? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 12:17 am
|
|
|
szadi25,
a co to sa te akcje komornicze ? bo jak dlugo tu mieszkam to o takich nie slyszalam
wiem ze mieszkania/dom mozna kupic
od maklera
od spoldzielni mieszkaniowej (nowy /stary)
od kogos kto akurat dom sprzedaje
i nie ma zbyt duzej rozbieznosci w cenie, ( zalezy od regionu ,standartu , metrazu etc...) |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 12:34 am
|
|
|
Gochna H napisał/a: | szadi25,
a co to sa te akcje komornicze ? bo jak dlugo tu mieszkam to o takich nie slyszalam
...) |
Ja slyszalam o jednej takiej akcji, nie doslownie "komornicze" ale podobne.
Facet mial dom na hipoteke, wynaja ten dom i nie placil hipoteki. Lokatorzy za wynajm przesylali pieniadze na konto wlasciciela domu.
Komornik w trybie naglym (ok 2-ch tyg) wyrzucil lokatorow z domu, a bank wystawil dom na sprzedaz. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 7:11 am
|
|
|
Gochna H napisał/a: | a co to sa te akcje komornicze ? bo jak dlugo tu mieszkam to o takich nie slyszalam | Gochna z tego co ja wiem to sie nazywa licytacja komornicza i powiem szczerze ze jest to jedna z najlepszych opcji kupna mieszkania/domu poniewaz cena wywolawcza to przeważnie 50-75% wartości - umówiony jest termin i osoby zainteresowane sie spotykają i licytują ...
Nie wiem czy jest to w Nl ale w PL na pewno jest ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Mariusz2
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 7:14 am
|
|
|
znajomy holender kupil takie mieszkanie musial zaplacic polowe gotowka reszta bank... fakt faktem fajne mieszkanie tylko bylo jedno ale, zanim sie wprowadzil musial zrobic generalny remat i wywuzl 3 kontenery po 50 m3 smieci....... koszt tez ladny mieszkanie bylo tansze o ok 40% ale z tego co z nim rozmawialem interesu zycia nie zrobil.... |
|
|
|
|
|