NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Polak- rasista!!
Autor Wiadomość
Winter 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Śro Lut 08, 2012 11:55 am   

Nieetyczne jest to co robia, przeciez kazdy to widzi, ale poprawnosc nie kaze o tym mowic na glos. Obludne hipokrytki ;)

michaltg 
Nieśmiały użytkownik
popcorn

Wysłany: Śro Lut 08, 2012 8:32 pm   

jagodka napisał/a:
rohan, byc moze cie nie zrozumialam skoro tak piszesz :) prosze wyjasnij wiec co masz na mysli piszac o brudnych muzulmanach

winter, dlatego kobiety sa matkami bo umieja wybaczac takim becwalom jak ty ze mimo tyle poswiecen, cierpliwosci i milosci jakie dajemy w koncu jednak ma sie za syna kompletnego dupka i idiote (specjalnie wszytsko pisze z malej litery)

a z doswiadczenia wiem ze ci faceci ktorzy tak jak winter sie publicznie wypowiadaja w takim stylu albo
1) pracuja jak niewolnicy dla muzulmanskiego szefa
2) ich narzeczona/dziewczyna ktora sie podoba zamiast niego wybrala muzulmanskiego chlopaka

do ktorej kategorii nalezysz? :029:

Widze Jagoda ze twardo bronisz muzlumanow. Prawda jest taka ze oni nie maja szacunku dla kobiet. Jest na prawde malucienki procent takich neutralnych co zyja na luzie. Pewnie zaraz powiesz ze pracuje dla jakiegos muzlumanina i mu czegos zazdrosze. Grubo sie mylisz. Mieszkam w Rotterdamie i widze co sie dzieje. Znam jezyk, rozmawiam z Holandrami czytam prase ogladam tv a nawet kiedys znalem wielu muzlumanow. Kazdy byl mily sympatyczny ale za kazdym razem poajwialy sie pytania " co robie na weekend ? ", " czy znam jakies dyskoteki gdzie przebywaja Polacy/ Polki" a nawet byly pytania czy im jakas kolezanke nie jestem w stanie zaaltwic. Muzlumanie sa chamscy i maja bajerke na ktora wiele Polek sie nabiera. Jesli jest tak wszystko pieknie fajnie to ja sie pytam czemu Holenderki nie lataja za nimi na lewo i prawo ??? Zwiazki ktore znam ( Holenderka i muzlumanin) w 95% sie rozpadly. Kto najbardziej an tym ucierpial ? Dzieci bo dorastanie bez ojca nie jest latwe. Po tym co tu widzalem i widze jestem za Polska bez muzlumanow. Twardo stanowczo i tyle.

jagodka 
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Śro Lut 08, 2012 9:19 pm   

michal to jedynie udowadnia jak wiele jest kobiet ktore wybierajac sobie malzonkow sugeruja sie zlymi kategoriami

ja na szczescie znam duzo mieszanych malzenstw gdzie obie strony sa bardzo szczesliwe i dlatego bede bronic bo wiem ze to wcale nie jest maly procent.

rowniez widze duzo dziewczat typu landrynki ktore lapia sie za muzulmanow bo nie wiem akurat jakas moda panuje na egzotycznych nerzeczonych i pozniej leja sie lzy, historie jak z raportow rutkowskiego lol

w holandii prawde mowiac niewiele spotkalam muzulmanow z ktorymi chcialabym sie zaprzyjaznic, napewno nie z turkami i marokanczykami - niestety nie mam o nich zbyt dobrej opinii (jedynie z jedna para sie zaprzyjaznilam, mieszna turecko-amerykanska) wlasnei dlatego ze sie zbytnio dostosowali do holenderskiej kultury niestety wybiorczo jedynie... tworza swoje getta, nie chca sie uczyc, pracowac....

za to znam inne muzulmanskei narodowosci i bede ich bronic bo wcale nie sa tacy jak ty czy inni o nich pisza, to sa ludzie z ktorymi od lat sie przyjaznie i moge na nich polegac jak na rodzinie.

michal, gdyby te holenderki spotkaly innch facetow nie surinami, turkow czy marokanow jestem pewna ze wiecej takich malzenst bys widzial jak ja widze poza holandia :)
jezeli ci to poprawi humor to powiem ze ja jeszcze w holandii nie spotkalam zadnego surinami/turka/marokanca z ktorym bym sie obejrzala... ;)

rohan 
Gaduła
rohan

Wysłany: Pią Lut 10, 2012 7:42 am   

http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html

[ Dodano: Pią Lut 10, 2012 9:05 am ]
chetnie zapisalbym sie do jakiegos stowarzyszenia antymuzulmanskiego, ale na pewno nie do PVV bo facet strzela sobie w stope

jesli macie jakies namiarym, linki to podrzuccie. thxxxx

jagodka 
zona udomowiona

Wysłany: Pią Lut 10, 2012 11:29 am   

rohan napisał/a:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/belgia-uczestnicy-konferencji-oskarzeni-o-islamofo,1,5022110,wiadomosc.html

[ Dodano: Pią Lut 10, 2012 9:05 am ]
chetnie zapisalbym sie do jakiegos stowarzyszenia antymuzulmanskiego, ale na pewno nie do PVV bo facet strzela sobie w stope

jesli macie jakies namiarym, linki to podrzuccie. thxxxx

rohan dam ci jedna bardzo dobra rade i prosze wez to sobie gleboko do serca: jezeli chcesz z czyms walczyc to najpier to dobrze poznaj

do jakiego stowarzyszenia cchesz sie zapisac, co chcesz zwlaczac aby muzulmanie przestali sobie pupska podmywac?

co ty o islamie wiesz? co ci w tym przeszkadza? ale cos co ma w islamie podloze a nie w kulturze kraju bo to sa dwie rozne sprawy co religia wyznacza a co ludzie tak naprawde robia i zakrywaja sie islamem ktory absolutnie nie ma z tym nic wspolnego...

tak wiec puknij sie w glowke i zacznij czytac a wtedy sie dowiesz czemu tak naprawde jestes przeciwny czy zwyczajom ludziom czy naprawde religii... i jesli moge cos zasugerowac to nie szukaj odpowiedzi na euroislamie :021:

rohan 
Gaduła
rohan

Wysłany: Pią Lut 10, 2012 1:31 pm   

jagodka

uwazaj ze slowami, nie atakuj ludzi za to, ze mysla inaczej niz Ty

admin: tolerujecie takie zachowania ?

jagodka 
zona udomowiona

Wysłany: Pią Lut 10, 2012 2:40 pm   

rohan o to wlasnei chodzi ze ty czytajac twoje posty wcale nie myslisz tylko powtarzasz cos bez sensu

no prosze powiedz mi co tak naprawde masz pzeciwko muzulmanom? bo jedynei do tej pory chcesz sie zapisac do jakiejs anyislamskiej organizacji bo nie podoba ci sie jak oni dbaja o swoja higiene osobista, jak sie zywia i jak celebruja swoje swieta

co za ataki z mojej strony widzisz, czy chodzi o moja prosbe abys najpierw poznal to z czym chccesz walczyc bo jezeli masz z kims walczyc tylko dlatego ze 5 razy na dzien sie ochlapie woda i zamiast golonki woli zjesc udziec barani nie na bozenarodzenie ale swoje swieto to wybacz ale dla mnie to jest smiechu warte...

co ty wogole wiesz o ich religii bo o kulturze mozna duzo by mowic, kazdy kraj ma inna kulture niezaleznie czy jest to kraj muzulmanski, kraj gdzi eprzewaza religia islam czy to kraj z dominacja chrzescijanska.

ja cie nie atakuje, to jest wymiana zdan. jak doczytasz wiecej o islamie to wtedy mozemy pogadac bo jak wczesneij pisalam oceniach islam na podstawie tych "wstretnych" nawykow czystosciowych to dla mnie jest jakas totalna bzdura

misia0101 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 2:53 pm   

hihihi ludzie ale wy macie problemy! Napisalabym ,,nie wiem czy mam sie smiac czy plakac"... ale napisze normalnie beka :043: Rohan robota sie zajmij i swoja baba lepiej!

rohan 
Gaduła
rohan

Wysłany: Pią Lut 10, 2012 3:53 pm   

misia0101

w robocie sie nudze a baby nie mam

[ Dodano: Pią Lut 10, 2012 4:11 pm ]
jagodka

* nie przeszkadza mi sam fakt, ze sa innej religii (jestem ateista)
* nie przeszkadza mi fakt, ze nie jedza wolowiny - ja nie lubie brzoskwin i masla
* nie przeszkadza mi, ze modlili sie kolo mojego lozka w hostelu kiedy spedzalem weekend w Marakeszu
* nie przeszkadza mi to, ze nie moge wejsc do meczetu i zrobic zdjec

przeszkadza mi to, ze:
przekraczajac granice kontynentu dostaja bzika i nie potrafia dostosowac sie do naszych zasad (kwestia wolnosci osobistej kobiet etc).

Jak Ty napijesz sie publicznie alkoholu w ich panstwie albo nie dostosujesz ubioru (dotyczy kobiet) to czeka Cie kara a jak oni w europie pija, gwalca (plaga w Szwecji i UK) to nie widza w tym klopotu.

musisz przemyslec to, ze: nie pije do ogolu, kilkoru z nich podalem reke i otrzymalem to samo w zamian.

wiem troche o ich religii, tyle ile uwazam za konieczne, tyle ile nauczono mnie na studiach i tyle ile wyczytlame i zrozumialem z ksiazek, ktore przeczytalem.

Nie szufladkuj mnie bo an to nie zasluzylem albo nie mierz mnie swoja miara.

Jezeli czujesz sie bezposrednio dotkenita moim komentarzem to wybacz ale siega on daleko poza Ciebie.

misia0101 
Super gaduła

Wysłany: Pią Lut 10, 2012 4:13 pm   

rohan napisał/a:
hehe no to wyjasnia sprawe zbytniego zainteresowania konewkami, baranina i anty-to anty-tamto...

No tak... tylko co znaczy NASZYCH ZASAD?
Ostatnio zmieniony przez misia0101 Pią Lut 10, 2012 4:16 pm, w całości zmieniany 1 raz  

rohan 
Gaduła
rohan

Wysłany: Pią Lut 10, 2012 4:21 pm   

misia0101 napisał/a:
rohan napisał/a:
hehe no to wyjasnia sprawe zbytniego zainteresowania konewkami, baranina i anty-to anty-tamto...

No tak... tylko co znaczy NASZYCH ZASAD?

to znaczy, ze:
* nie korzystamy z burki, np. ze wzgledow bezpieczenstwa.
* mamy rozwinieta szeroko w naszej kulturze wolnosc slowa, a zobacz cos sie wydarzylo wczoraj w Brukseli na uniwersytecie / kilka miesiecy temu na wystapienieu dziennikarza na temat wolnosci prasy w Norwegii - dokladnie temu, ktory umiescil karykature Mohameta w ogolnodostepnej prasie

jesli ten argument Was nie przekonuje, to ciekawe dlaczego Francja wprowadzila kare za korzystanie z niej ?

[ Dodano: Pią Lut 10, 2012 4:25 pm ]
dobra, koncze sledzic ten temat, bo mam wrazenie, ze jagodka atakuje mnie a nie moje argumenty

milego weekendu :)

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 4:30 pm   

rohan napisał/a:

Jak Ty napijesz sie publicznie alkoholu w ich panstwie albo nie dostosujesz ubioru (dotyczy kobiet) to czeka Cie kara a jak oni w europie pija, gwalca (plaga w Szwecji i UK) to nie widza w tym klopotu.

Taaak, Muzulmanie to najwieksze pijaki w Holandii :033:

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

misia0101 
Super gaduła

Wysłany: Pią Lut 10, 2012 4:37 pm   

wiesz co nie do konca rozumiem... wiesz kazdy zyje jak chce, ja zyje sobie tak i czesto zanim kogos ocenie przypominam sobie takie przyslowie - źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz.

piszesz:
rohan napisał/a:
przekraczajac granice kontynentu dostaja bzika i nie potrafia dostosowac sie do naszych zasad (kwestia wolnosci osobistej kobiet etc).

zdajesz sobie sprawe jak duzo rodakow (polakow) nie przekracza granic kontynentow (2 granice jak jada a2 max) i tez nie potrafia dostosowac sie do zasad ani tu w NL ani w PL? Przeciez policja, sady wymierzaja muslim/nie-muslim odpowiednie kary za przestepstwa, ktorych dokonali wbrew obowiazujacemu prawu... Nie slyszalam zeby np. zabojstwo honorowe uszlo plazem w europie.

rohan napisał/a:
mamy rozwinieta szeroko w naszej kulturze wolnosc slowa,

I tutaj tez z ta wolnoscia slowa nie jest tak ciekawie... poprawilabym twoj cytat ze w europie mamy szeroko rozwiniete POJECIE wolnosci slowa.
Przyklady: cala ta ACTA srakta, czy inny temat dot. strony donosicielstwa na oost blokkers (po co w takim razie taki raban sie podnosi skoro jest wolnosc slowa, niech sobie kazdy mowi,pisze co chce...)

Aguchati 
Poczatkujacy
Aguchati

Wysłany: Pon Lut 13, 2012 8:54 am   jak tu nie byc rasista ??????????

witam Was...a wiec chciałam opisac historie ktore rodza we mnie rasizm...bylam w ciazy zwolniono mnie zas poronilam dostalam zasilek z uwv tylko 3msc bo jak poszlam by mi przedluzyli to odeslali mnie bo mieszkam w Nl 4 lata:/ w moim bloku mieszkaja czarni dostali mieszkanie i wsio i nie pracuja ale hajs dostaja a sa tu 1 msc :) ...ide do lidla nagle trzepia sie mnie czarny ochroniarz ze koszyka nie mam po tym jak uslyszal ze mowie po polsku ze znajomymi wiec rozgladam sie i widze ze wiekszosc niema i mu to mowie,on zas lazi za mna jak za zlodziejka i mnie obserwuje aa gdy stoje przy kasie on do kasjera mowi good kijkijen fajnie co? nastepnego dnia ide znowu do lidla biore 2 smietany i stoje w kolejce bardzo dlugiej widze idzie kolejny kasjer to ide do kasy ktora otwiera a on do mnie ze ja nie tylko Pani przedemna ktora ma zawalony caly koszyk ps kasjer kolorowy...ida moi koledzy po cos do lidka ale w koncu nic nie kupili a kasjer do nich czy cos nie ukradli....i sie pytam kto tu jest rasista Polak ?ja jestem u siebie w Europie a oni nie i co z tego ... czarni i muslimy moga wszystko a my nie,jestes z europy to se radz a im trzeba pomoc bo biedni itp...a jedzmy do Afryki albo turcji i postawmy tam kosciol tak jak oni u nas meczety he he powodzenia :021:

jso 

Wysłany: Pon Lut 13, 2012 9:53 am   

W Europie zapędy, żeby muzułmańskich imigrantów traktować równo, jak partnera, a u nich zapędy, żeby zabić wszystkich nie-muzułmanów, bo tak nakazuje Koran i jego słów nie można interpretować. Europejczycy na tej "przyjaźni" wychodzą stratnie, bo w Europie daje im się pieniądze na ich "organizacje", a w krajach muzułmańskich chrześcijan (religia silnie powiązana z Europą) się po prostu zabija (chrześcijaństwo to obecnie najbardziej prześladowana religia na świecie, głównie w krajach muzułmańskich).

Do tego są po prostu OBCY! Przepaść kulturowa jest kolosalna, kompletnie inny model rodziny, wartości, ubierania, (braku) szacunku do kobiet, liczby dzieci, podejścia do pracy, wolności. Nie, żeby Polacy byli identyczni z Holendrami, ale różnica między nami a Holendrami jest taka jak między pudlem a jamnikiem, a muzułmanie do Holendrów to tak jak porównywać gołębie z pudlem - tego nawet się nie da porównywać.

Odpowiedz do tematu