NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
OSTRZEŻENIE PRZED PRZEWOŹNIKIEM
Autor Wiadomość
tde1983 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 30, 2011 3:24 pm   OSTRZEŻENIE PRZED PRZEWOŹNIKIEM

Chciałbym ostrzec przed przewoznikiem o nazwie TRANS MARTIN!!! Jechałem z Holandii do Kielc, już w Niemczech zauważyłem że kierowca przysypia więc musiałem całą noc czuwac <siedziałem z przodu> pierwsza przesiadka zaraz po przekroczeniu granicy, czekaliśmy ok 1,5 godz na drugiego busa. Tym busem do Katowic i tam ostatnia przesiadka do Kielc. I tu sie zaczyna najlepsze... bus miał byc za 30min, czekając 1,5 godz <dzwoniłem cały czas do przewoźnika, mówili że nie mogą się skontaktowac z kierowcą itp.> bus nie przyjechał! Zostałem w Katowicach po prawie 20godz jazdy.

Także OSTRZEGAM wybierz innego przewoźnika!!!!

!!!!!!!! TRANS MARTIN !!!!!!!!

Ps. Oczywiście dotarłem do KIELC innym transportem:) [/b]

zuza-anna 
Nieśmiały użytkownik
zuzanna

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Śro Sie 31, 2011 2:30 pm   

super ze pojawil sie taki temat :038:
ja chcialam odradzic korzystanie z uslug firmy http://www.1st-class.pl/
kontakt beznadziejny!!! trzeba czekac na busa mimo ze mial byc o umowionej godzinie.... kierowca klamie prosto w oczy mowiac jaki jest plan trasy! pozniej okazuje sie ze 2 razy zostawiaja osobe gdzies w niemczech na jakiejs stacji benzynowej (nikt wczeniej nie wspominal ze beda jakeis przesiadki! nawet kierowca w momencie wsiadania do busa opowiadal jak bedziemy jechac i jaka kolejnosc wysiadek!) z bagazami w srodku nocy i trzeba czekac (nawet 2 godziny) na kolejnego busa!!!
a jak ktos widzial ich reklamy typu "dla kazdego obiad gratis" :082: hahahaha
ODRADZAM!!!

mentorka 
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 6:27 pm   

Ostatnio też korzystałam z usług 1-class. Kontakt rzeczywiście słaby. Przesyłka miałaby rano a była o 20. Cały dzień czekania. Na pocieszenie ceny konkurencyjne.

ddadsa
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Gru 29, 2011 9:16 pm   

Odradzam korzystanie z usług firmy MARGOS. Kierowca był niezwykle niekulturalny i jechał niezwykle niebezpiecznie. Przez 3 godziny dłubał słonecznik wyrzucając łupinki przez okno lawirując w tym czasie pomiędzy pasami ruchu (rzadko zdarzało się aby przez 3 minuty trzymał się swojego pasa), nie wspominając juz o tym że nie używał kierunkowskazów. Szczytem braku kultury była sytuacja kiedy pasażerka kierowała Pana skrótem do a on stwierdził że nie jest taksówką i nie będzie nadrabiał drogi, a sam znacznie zjeżdżał z trasy w celu załatwienia swoich prywatnych spraw. stanowczo odradzam

p_astra 
Poczatkujacy
p_astra

Wysłany: Sob Sty 07, 2012 4:07 pm   

również ostrzegam przed firmą Trans-Martin. reklamują sie cenami od 50e za przejazd. w listopadzie rezerwowałam przejazd w grudniu do Polski. wtedy podano mi cenę 50-55e. już siedząc w busie, wszyscy musieliśmy zapłacić 65e 'bo to okres świąteczny i jest dużo chętnych'. jechał jakiś młody kierowca, który nie znał trasy, nie miał pieniędzy na telefonie, więc pasażerowie musieli dzwonić do innych pasażerów, że niedługo bus przyjedzie. o dwugodzinnym opóźnieniu już nie wspominając. w styczniu, kilka dni temu, miałam z nimi wracać do Holandii. po kilku godzinach wydzwaniania na różne numery, bo firma nie kontaktuje się z klientami, dowiedziałam się, że samochód miał awarię, jest w naprawie i trzeba czekac, kierowca bedzie dzwonił. nie zadzwonił. ja znalazłam sobie inny transport, a firma do tej pory się nie odezwała z żadnymi wyjaśnieniami, nie mówiąc juz o przeprosinach. ogólnie firma niepoważna, brak kontaktu z klientami i swoimi pracownikami.
p.s. specjalnie się zalogowałam na te stronę, żeby przed nimi ostrzec.

angelika30 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 07, 2012 10:40 pm   

post edytowany

watek ''ostrzezenie przed przewoznikiem'' ,to chyba co innego niz lot samolotem
trzymaj sie tematu, albo poszukaj odpowiedniego watku i tam umiesc peany na czec innego przewoznika
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Sty 08, 2012 1:24 am, w całości zmieniany 1 raz  

deejaybialy
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 30, 2012 10:06 pm   

zuza-anna napisał/a:
super ze pojawil sie taki temat :038:
ja chcialam odradzic korzystanie z uslug firmy http://www.1st-class.pl/
kontakt beznadziejny!!! trzeba czekac na busa mimo ze mial byc o umowionej godzinie.... kierowca klamie prosto w oczy mowiac jaki jest plan trasy! pozniej okazuje sie ze 2 razy zostawiaja osobe gdzies w niemczech na jakiejs stacji benzynowej (nikt wczeniej nie wspominal ze beda jakeis przesiadki! nawet kierowca w momencie wsiadania do busa opowiadal jak bedziemy jechac i jaka kolejnosc wysiadek!) z bagazami w srodku nocy i trzeba czekac (nawet 2 godziny) na kolejnego busa!!!
a jak ktos widzial ich reklamy typu "dla kazdego obiad gratis" :082: hahahaha
ODRADZAM!!!

witam, tez mialem kilka tyg temu hmm watpliwa przyjemnosc jechac "pierwsza klasa" haha jedyne co sie zgadzalo to ten obiad a reklamuja sie ze oferuja internet na calej trasie - bzdura od kierowcy dowiedzialem sie ze maja niby w jednym busie. tv czy dvd zapomnij zepsute a i radio cos nie bardzo gralo, dalej uszkodzone drzwi tylne wiec bagaze musial kierowca targac przec boczne drzwi i wysoka kanape, przesiadki i czekanie byly chociaz nikt nikogo nie zostawial w nocy czy na stacji paliw, w trakcie podrozy, od szefa, posrednio przez kierowce zapytano nas czy zgodzimy sie na dodatkowa os. po ktora trzebaby jechac juz niepamietam chyba ze 200km extra w jedna strone (juz mielismy komplet ludzi w busie) dalej, ogromny SYF w busie z tylu puszki po piwie butelki po wodce i jakies porozwalane jogurty itp, kierowca skwitowal ze poprzednik nie posprzatal. na koniec zostawilem sobie "perelke" ta firma w grudniu i styczniu robi promocje 80eu za przewoz w pozostale 75eu tyle odemnie na temat tejze firmy, szczerze odradzam, chyba ze ktos jest pod sciana i musi wracac.

pozdrawiam

1st-class Polsk 
Poczatkujacy
przewozy

Wysłany: Pon Lut 13, 2012 9:59 pm   

deejaybialy

Cytat:
witam, tez mialem kilka tyg temu hmm watpliwa przyjemnosc jechac "pierwsza klasa" haha jedyne co sie zgadzalo to ten obiad a reklamuja sie ze oferuja internet na calej trasie - bzdura od kierowcy dowiedzialem sie ze maja niby w jednym busie. tv czy dvd zapomnij zepsute a i radio cos nie bardzo gralo, dalej uszkodzone drzwi tylne wiec bagaze musial kierowca targac przec boczne drzwi i wysoka kanape, przesiadki i czekanie byly chociaz nikt nikogo nie zostawial w nocy czy na stacji paliw, w trakcie podrozy, od szefa, posrednio przez kierowce zapytano nas czy zgodzimy sie na dodatkowa os. po ktora trzebaby jechac juz niepamietam chyba ze 200km extra w jedna strone (juz mielismy komplet ludzi w busie) dalej, ogromny SYF w busie z tylu puszki po piwie butelki po wodce i jakies porozwalane jogurty itp, kierowca skwitowal ze poprzednik nie posprzatal. na koniec zostawilem sobie "perelke" ta firma w grudniu i styczniu robi promocje 80eu za przewoz w pozostale 75eu tyle odemnie na temat tejze firmy, szczerze odradzam, chyba ze ktos jest pod sciana i musi wracac.

pozdrawiam

post edytowany ,naucz sie umieszczac cytaty innych uzywajac do tego funkcji Quote

Przykro mi ale nic z tego co Pan piszę nie jest prawdą po pierwsze w naszym taborze najstarszy samochód ma 3 lata a wiekszość naszych aut jest z 2011 roku... i wszystko w nich działa faktycznie internetu na chwilę obecną nie mamy we wszystkich samochodach ale w większości jest, uszkodzone drzwi tylnie zepsute dvd, radio?? Pan napewno jechał z nami??
W swojej bazie postojowej mamy myjnie i każdy samochód jest sprzątany przez osoby od tego nie przez kierowców...
Kierowca wziął dodatkową osobę bez miejsca siedzącego? jak rozumiem to przez całą drogę ktoś musiał dzielić się z nią swoim fotelem? i oczywiście jak kierowca zapytał pasażerów czy się zgadzają wszyscy podnieśli rękę do góry :-)
Co do cen faktycznie w okresie świątecznym były one wyższe o czym jeśli by Pan z nami jechał dowiedziałby się Pan na rezerwacji ale jesteśmy pewni że Pan z nami nie jechał...

W przyszłości radzimy pisać bardziej przyziemne historię to może ktoś w to uwierzy ;-)
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Lut 13, 2012 10:42 pm, w całości zmieniany 1 raz  

deejaybialy
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lut 14, 2012 12:16 am   

czy ja pisalem ze auta sa stare graty? nie. pisalem o stanie faktycznym danego auta ktorym jechalem, sam kierowca mowil ze na 3 auta jedno ma internet...wiec...kierowca uczciwszy niz ta firma cala...cyt uszkodzone drzwi tylnie zepsute dvd, radio?? koniec cytatu to juz najprawdziwsza prawda co do mycia aut moze i sa myte lecz nie wtedy kiedy ja podrozowalem, jw syf nieziemski...i dalej klopoty ze zrozumieniem czy ja napisalem ze wzial kogos ponad stan?? ze dostal tel od kierownictwa hmm.. proste ze nikt sie nie zgodzil ale widze jakie mniemanie o swoich klientach ma ta firma...co do cen dowiedzialem sie tak jak piszesz czyli podczas rezerwacji tyle w tym temacie. oczywiscie paragonu tez nie daja bo po co??

edit a co mi tam skoto ta os. twierdzi ze z nimi nie jechalem jest moze inny 1ts class ;-) sami ocencie wizytowki, nie powiem profeska ;-)

Uploaded with ImageShack.us

tak powinna wygladac ich wizytowka bo o tym juz zapomnialem bylo 8 pasazerow i jeden kierowca
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lut 14, 2012 5:41 pm, w całości zmieniany 4 razy  

1st-class Polsk 
Poczatkujacy
przewozy

Wysłany: Wto Lut 14, 2012 10:50 am   

nie pisał Pan że są stare ale mogło by tak wynikać z tego co Pan napisał, bo jak samochody są nowe a są to nie ma prawa nic nie działać...
Zapomniał Pan dopisać że nie było nikogo ponad stan a tak wynika z Pana wczesniejszego posta.
Skoro dowiedział się Pan podczas rezerwacji o cenie i Pan ją zaakceptował to nie bardzo rozumiem o co ma Pan pretensje?
Wystawiamy paragony lub FV dla naszych klientów jeżeli Pan nie dostał paragonu to powinien Pan to niezwłocznie do nas zgłosić bo kierowca ma obowiązek wystawić paragon.
Jeśli ma Pan jeszcze jakieś pytania lub niejasności proszę pisać postaramy się pomóc.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 5:40 pm   

deejaybialy,1st-class Polsk,

dobra panowie
skonczcie sie spierac na forum macie od tego priw, wiec pierzcie swoje brudy tak, by nas w nie nie wtajemniczac !
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lut 14, 2012 5:45 pm, w całości zmieniany 1 raz  

deejaybialy
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lut 14, 2012 5:43 pm   

post edytowany w calosci

patrz wyzej

[ Dodano: Wto Lut 14, 2012 5:45 pm ]
Gochna H napisał/a:
deejaybialy,1st-class Polsk,

dobra panowie
skonczcie sie spierac na forum macie od tego priw, wiec pierzcie swoje brudy tak, by nas w nie nie wtajemniczac !

popieram, aczkolwiek tego dotyczy ten temat i nie wydaje mi sie ze sa to moje brudy tylko moja prywatna zaznaczam opinia nt tej firmy moze komus sie podoba i z nimi jezdzi - wolny wybor ;-)

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lut 14, 2012 5:44 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 5:49 pm   

deejaybialy,

ostrzegles ? wiec robote wykonales , po co jeszcze nas katujesz wszelkimi detalami ktore rozkladasz na czynniki pierwsze

wystarczy

i tak jak napisalam wyzej chcecie sie spierac, udawadniac ktory ma racje
to na priw prosze

( ͡° ͜ʖ ͡°).

grzesiek_123
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Maj 01, 2012 9:46 am   1st - class

Przewoźnik "pierwsza klasa" niestety tylko w nazwie. Na stronie internetowej dowiadujemy sie ze wszystkie samochody wyposażone są w klimatyzacje komfortowe regulowane fotele, GPS, DVD i WIFI darmowy internet na całej trasie podróży. A dodatkowo dla każdego obiad gratis. Podczas rozmowy telefonicznej zostałem poinformowany ze koszt przejazdu wyniesie 70 euro a z obiadem 75 euro, wiec co to za gratis za który muszę zapłacić 5 euro.
Ten niesamowicie komfortowy bus okazał sie zwykłym busem z niesprawną klimatyzacją, internet WIFI NIE DZIAŁAŁ (na całej trasie podróży). TV był ale kierowca nie wiedział jak włączyć dźwięk więc i tak nic nie obejrzałem. Kierowca był przemęczony i już w Niemczech zaczął przysypiać. Podróż trwała 19 h (na szczęście wysiadłem jako pierwszy) w temp dochodzącej do 30 stopni C. Tragedia. Czuje się oszukany. Nigdy, nigdy nie wsiąde już do busa firmy 1st - class.

Zibby 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lip 13, 2012 6:55 pm   

post w calosci edytownany

taki post znajduje sie juz na forum

nie umieszczaj postow napisanych z wlaczonym CapsLock'
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Lip 13, 2012 7:21 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu