wysyłka listu |
Autor |
Wiadomość |
allegrorx89
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 03 Gru 2011 Posty: 79
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 6:31 pm wysyłka listu
|
|
|
Witam, chciałam zapytać jak wysłać list do Balastingu? Tz. chodzi mi o to gdzie mogę kupić koperty i znaczki, czy można kupić w innym miejscu niż na poczcie? Jeśli tak to gdzie? I za ile? Wiem, że głupie pytanie, ale pierwszy raz będę wysyłać list w Holandii i mam z tym problem;) Bedę wdzięczna za wyjaśnienie;) |
|
|
|
|
misiakasia
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Wiek: 38 Dołączyła: 19 Lis 2011 Posty: 51
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 6:44 pm
|
|
|
Musisz go wysłac tak jak kaŻdy inny list, tzn kupujesz koperty na poczcie, w Brunie, w Actionie, nawet w Kruidvacie dostaniesz. Znaczki kupisz rownież w Krudivat lub w Brunie. Znaczki to o ile nic ostatnio nie podrożalo koszt 44 eurocentow na ekonomiczny list, Koperty sa przeważnie pakowane po 10 szt, ale ciezko tu o jakasn kwote, ale nie zapłacisz majątku, ale na pewno taniej wyjdzie jesli kupisz je w aktion a nie na poczcie.
Specjalne koperty zwrotne juz zaadresowane do belastingu przysyłają Ci oni jesli chca abys im odesłala jakies informacje, dokumenty etc. i do nich nie potrzeba znaczka. |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
|
|
|
|
allegrorx89
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 03 Gru 2011 Posty: 79
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 7:01 pm ;)
|
|
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź;) Mam jeszcze jedno pytanie, jak mam powiedzieć, że chcę kupić znaczki na list ekonomiczny? Można je kupić pojedyńczo czy są one pakowane po kilka sztuk? I czy na kopertę wystarczy nakleić jeden znaczek? |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 7:05 pm
|
|
|
Zajrzyj w link ktory podalam, znaczki naklejasz w zaleznosci od wagi. A co do kupna roznie bywa, czasem maja po 10 sztuk a czasem w rolce na sztuki. U nas np. w Primera przy stoisku z papierosami sa na sztuki a przy okienku pocztowym obok po 10 sztuk. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
Ostatnio zmieniony przez Bronka Wto Lut 14, 2012 7:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|