Przesunięty przez: Gochna H Śro Lut 22, 2012 5:06 pm |
Potrzebuje informacji na temat zabiegu waginoplastyki w Nl. |
Autor |
Wiadomość |
TruskavkovaPani
Poczatkujacy

|
Wysłany: Śro Lut 22, 2012 12:03 pm Potrzebuje informacji na temat zabiegu waginoplastyki w Nl.
|
|
|
Hey wszystkim Rozpoczynam nowy temat, poniewaz niestety nie znalazlam nic tu na tym forum , gdzie moglabym skorzystac z informacji. Otoz chodzi mi konkretnie o "waginoplastyke". Jestem po porodzie i z tego co zauwazylam to polozna tak mi pozszywala ta dolna czesc ciala, ze szkoda gadac ;/
Czy wiecie moze gdzie tu w Holandii taki zabieg mozna wykonac ? czy ktoras z Was miala cos takiego robione ? No i czy to jest odciagane z ubezpieczenia czy samemu trzeba zaplacic, a jesli tak to ile ?
Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedz ... |
_________________ I don't regret my past I just regret the time I've wasted with the wrong people! |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Lut 22, 2012 7:51 pm
|
|
|
TruskavkovaPani,
Byc moze nie bedziesz musiala nic placic za taka operacje ,bo np. lekarz specjalista zakwalifikuje cie do niej po pierwszej wizycie i wtedy calosci pokryje ubezpieczenie
by tego sie dowiedziec , powinnas zaczac od kontaktu z lekarzem domowym |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Śro Lut 22, 2012 8:25 pm
|
|
|
No dobra, ja sie zapytam - jak dlugo jestes po porodzie? |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
TruskavkovaPani
Poczatkujacy

|
Wysłany: Śro Lut 22, 2012 8:35 pm
|
|
|
No tak racja trzeba zaczac od lekarza, ale wlasnie chcialam zapytac dziewczyn czy ktoras miala taka operacje, a jesli tak to chcialabym sie dowiedziec kogos kto to przeszedl jak to dokladnie wyglada ... Chce wiedziec czego mam sie spodziewac itd.
Ja jestem 3 miesiace po porodzie ... Jednak czuje, ze jest wszystko zle pozszywane itd |
_________________ I don't regret my past I just regret the time I've wasted with the wrong people! |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Śro Lut 22, 2012 9:23 pm
|
|
|
Ja oczywiście żadnym lekarzem nie jestem, ale napisze tak:
Kiedy urodziłam 1 dziecko to nie wiedziałam naprawde co jest grane, też myślałam, że mi coś źle pozszywali itd. Mój stan jeszcze bardziej się pogorszył jak sobie kilka dni po porodzie zajrzałam ,,tam" przy pomocy lusterka... Poszłam do lekarza, bo też myślałam że coś tam nie tak mam - a ten... kazał mi ćwiczyć mięśnie Kegla. I wszystko doszło do siebie. Wiesz po porodzie to (sorry za wyrażenie) żadna pip ka nie będzie już taka ciasna jak przed... |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
TruskavkovaPani
Poczatkujacy

|
Wysłany: Czw Lut 23, 2012 1:37 pm
|
|
|
Dzieki za info kobitki . Ja wiem, ze nie bedzie tak jak przedtem, stad tez pomysl na zabieg. Tylko mi chodzi o to jak to tutaj z tym wszystkim w Nl jest, bo tu nie jest tak samo jak w Pl z tego co zauwazylam. Tu wszystkim zajmuje sie rodzinny z tego co zauwazylam, jest ginekologiem, onkologiem, proktologiem i wszystkim naraz, ewentualnie jak jest potrzeba blizszego przyjrzenia sie sytuacji to wysyla do specjalisty. Np podczas ciazy nie mialam stycznosci z ginem, dopiero jak bylam 11 dni po terminie dostalam skierowanie ...
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Czw Lut 23, 2012 4:43 pm
|
|
|
misia0101 napisał/a: | Poszłam do lekarza, bo też myślałam że coś tam nie tak mam - a ten... kazał mi ćwiczyć mięśnie Kegla. I wszystko doszło do siebie. Wiesz po porodzie to (sorry za wyrażenie) żadna pip ka nie będzie już taka ciasna jak przed... |
Masz rację, jednak czasem faktycznie "coś" może być nie tak.
Gdy prawie 15 lat temu rodziłam córkę, to oprócz nacięcia krocza pękła mi szyjka macicy. Bardzo przemiłe panie ładnie mnie zszyły.
Po 6 tygodniach, gdy poszłam po raz pierwszy do ginekologa na kontrole to on stwierdził, że ... muszę iść na operację bo mam dziurę w macicy i przerażoną odesłał mnie do szpitala w którym rodziłam. Karmiłam wtedy piersią, a do owego szpitala miałam 40km. Pół roku po porodzie powoli przyzwyczajałam dziecko i do piersi i do butelki (na przemian).
Wreszcie po 9 miesiącach od porodu pojechałam do tego szpitala. Na wszelki wypadek miałam już ze soba niemal wszystko - szlafrok, piżamę, itp.
Lekarz ginekolog-położnik obejrzal wszystko dokładnie i stwierdził, że tam żadnej dziury nie ma. Jest malutki fałd skórny, który musiał powstać podczas zszywania i pewnie dlatego powstał, by szwy się nie rozeszły. Zaproponował "wypalankę" i po 15 minutach szczęśliwa wychodziłam do domu
A u owego lekarza który widział dziurę już sie wiecej nie pokazałam
Tak że naprawdę różnie to bywa.
A z drugiej strony - podobno robią operacje plastyczne pochwy tak, by wyglądała ona jak u nieródki - ciasno i dziewiczo mimo kilku porodów |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
TruskavkovaPani
Poczatkujacy

|
Wysłany: Czw Lut 23, 2012 10:51 pm
|
|
|
U mnie podobno wszystko jest Ok, jednak ja czuje pomimo iz to juz 3 mies. nieprzyjemne uczucie w tamtym miejscu ... Gdy nawet cwicze miesnie Kegla czuje dziwne napiecie, takjakby niezdjety szew (wcale bym sienie zdziwila).Tutaj (bynajmniej ja tak mialam), polozna podczas wizyty domowej kontroluje czy wszystko Ok , jednak ja im nie wierze, poniewaz mialam dwa szwy, zdjela mi jeden , a drugi niby "wyparowal". Podczas ciazy podawali mi jakies tabletki na infekcje krwi, ktorej wcale nie mialam, dentysta mial sie odezwac do mnie i czekam na meila, list lub cokolwiek juz dwa miesiace...Dziwni sa Ci specjalisci w tej Holandii. Chce po prostu wiedziec jak to tu wyglada w Holandii z takimi zabiegami. Czy dlugo sie czeka, jakie sa opinie kobiet, ktore przeszly taki zabieg itd...
Nie ukrywam, ze chodzi mi o estetyke i dlatego chce sie wybrac na taki zabieg. Dla siebie, dla lepszego samopoczucia, ze "tam"wszystko gra i jest serio Ok |
|
|
|
|
|