NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
brak jaderek u dwulatka
Autor Wiadomość
bejb21 
Nieśmiały użytkownik
lulka21

Wysłany: Sob Lut 25, 2012 8:47 am   brak jaderek u dwulatka

Witam.Mam pytanie czy jest moze na formu mama ktora ma ten sam problem co ja.Otoz moj synek ma juz ponad dwa latka i dalej nie ma jaderek w mosznie. W polsce lekarze przeprowadzaja zabiegi aby te jaderka sciagnac na swoje miejsce chcialabyum wiedziec jak jest tutaj.Gdzie musze sie z tym zglosic i jak holendrzy podchodza do tego problemu.Prosze o jakies informacje.Z gory dziekuje

aknairam 
Gaduła nad gadułami :-)
mari(an)ka

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Sob Lut 25, 2012 10:00 am   

bejbi Zapytalas jak podchdza do tego problemu holendrzy ? Pewnie tak jak wszyscy .Ida z dzieckiem do klekarza
Jaderka wedruja sobie do jamy brzusznej i spowrotem ,mogly nie wrocic na swoje miejsce I teraz juz musisz do medyka ,ktory prawdopodobnie zastosuje kuracje hormonalna a jak sie juz nie da trzeba zrobic to operacyjnie.

bejb21 
Nieśmiały użytkownik
lulka21

Wysłany: Sob Lut 25, 2012 11:03 am   

No wiesz bym polemizowala jezeli chodzi o holenderska sluzbe zdrowia na wszystkie dolegliwosci przepisuja paracetamol ciezko dostac sie do jakiegokolwiek specjalisty.Ale mimo wszystko dzieki za odpowiedz

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Sob Lut 25, 2012 8:50 pm   

a co mowia na to w Consultatiebureau?? przeciez na kazdej wizycie sprawdzaja lekarz sprawdza. osobiscie nie mialam takiego problemu z moimi chlopakami, ale znajomy holender mial... i z tego co pamietam to jego syn mial zabieg jak mial roczek... wiec troche mnie to dziwi..

czy u malego od samego poczatku nie bylo jaderek?? nie wiem czy dobrze pamietam, ale jak rodzilam pierwszego syna, ktory juz ma prawie 3 lata, to ginekolog mowil (bo dostalam nawet karteczke poswiadczajaca, ze jadra byly na dole) ze w wypadku jak dziecko nie ma jaderek to maja czas do 6 miesiecy aby zejsc... inaczej trzeba udac sie na zabieg... poszukam jeszcze w necie

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Sob Lut 25, 2012 9:01 pm   

Jongentjes met ectopische testis of niet ingedaalde testis worden voor de eerste verjaardag geopereerd.
https://www.centrumvoorur...ryptorchidisme-

troche mnie to dziwi, ze twojemu synowi, wychodzac z zalozenia, ze od urodzenia brakowalo mu jader...

jolcia29 
Super gaduła

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Lut 25, 2012 11:41 pm   

ja mam w rodzinie doroslego juz chlopca ktory to wlasnie mial lekko zaniedbany ten problem i na dzien dzisiajszy nie moze miec dzieci bo za pozno mu jadra sprowadzili, ja wiem tak jak pisze Duuvelke, gdy moj syn byl maly bardzo tego lekarze pilnowali, bo to bardzo wazne na przyszlosc takiego dziecka, nie siedz nie czytaj tylko do lekarza idz

Niunia27 
Gaduła

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Mar 19, 2012 2:00 pm   

Nie mialam takiego problemu,ale nie sadze,ze bylby problem z ostaniem sie do specjalisty.Na pierwszym miejscu idzisz do rodzinnego,ten daje skierowanie i walisz do specjalisty.Tez mnie to dziwi,ze nie zostalo to spostrzegniete na bilansie :043:
Wiec idz do lekarza jak najszybciej,bo od tego zalezy jego przyszlosc.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu