Pytania dotyczące poszukiwania pracy przez agencje |
Autor |
Wiadomość |
pentagramsss
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 1:45 am Pytania dotyczące poszukiwania pracy przez agencje
|
|
|
Witam
Od nie dawna zacząłem poszukiwać pracy za granicą w Holandii. Na razie nikt się nie odzywał- jedynie w OTTO byłem ale powiedzieli że pracy nie ma. Ja mam 21 lat i chciałbym coś fizycznego(magazyny, hurtownie, szklarnie itd.).
Znalazłem agencję która się zwie AB Job Service tylko że jest ona oddalona 80 km- jechać tam ? opłaca się to? Bo to jest konieczne do rejestracji .....
Pozdrawiam |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 9:45 am
|
|
|
Jechać czy nie jechać....oto jest pytanie |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 12:55 pm
|
|
|
pentagramsss,
czy za kazdym razem kiedy bedziesz zadawal pytanie dotyczace pracy przez agencje bedziesz zakladal na forum nowy profil?
http://www.niedziela.nl/f...uthor=piotr3161 |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Lut 26, 2012 12:56 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pentagramsss
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 6:14 pm
|
|
|
próbuje się dowiedzieć jak, co gdzie itd... ale za każdym razem ktoś napisze że mam się głupio nie pytać... ;/ |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 6:19 pm Re: Pytania dotyczące poszukiwania pracy przez agencje
|
|
|
pentagramsss napisał/a: | Witam
Od nie dawna zacząłem poszukiwać pracy za granicą w Holandii. Na razie nikt się nie odzywał- jedynie w OTTO byłem ale powiedzieli że pracy nie ma. Ja mam 21 lat i chciałbym coś fizycznego(magazyny, hurtownie, szklarnie itd.).
Znalazłem agencję która się zwie AB Job Service tylko że jest ona oddalona 80 km- jechać tam ? opłaca się to? Bo to jest konieczne do rejestracji .....
Pozdrawiam |
pentagramsss napisał/a: | próbuje się dowiedzieć jak, co gdzie itd... ale za każdym razem ktoś napisze że mam się głupio nie pytać... ;/ |
No i nie dziwię się. Dlaczego my mamy podjąć za ciebie decyzje czy opłaca się jechać i rejestrować do agencji pracy??? Chcesz wyjechać, chcesz pracować to decyduj sam. Nikt ci tu nie poda gotowego rozwiązania bo to nie ściąga do matury..... |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
pentagramsss
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 7:03 pm
|
|
|
chodziło mi o to czy taka agencja lepiej patrzy na osoby zarejestrowane osobiście? nie przez internet... |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

|
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 9:17 pm
|
|
|
A nie możesz do nich zadzwonić i zapytać? Albo zadać pytanie mailem? |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 9:37 pm
|
|
|
Żeby rozjaśnić Ci trochę podpowiem Ci, że możesz zadzwonić, zadać pytanie mailem albo pofatygować się osobiście !
Ma ktoś jeszcze jakieś opcje? |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

|
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 9:40 pm
|
|
|
YANNOSICK napisał/a: | Żeby rozjaśnić Ci trochę podpowiem Ci, że możesz zadzwonić, zadać pytanie mailem albo pofatygować się osobiście !
Ma ktoś jeszcze jakieś opcje? |
Owszem, w dobie komputeryzacji i internetu funkcjonuje jeszcze tak archaiczna instytucja jak POCZTA POLSKA, przez która można wysłać list z zapytaniem.... |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 11:07 pm
|
|
|
100 % racji Hera . Ktoś jeszcze ?? Może gołębiarze ?? |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2013 8:12 am Re: Pytania dotyczące poszukiwania pracy przez agencje
|
|
|
Czlowieku ja 2 razy jechalem po 300 w 1 strone i nie plakalem i 2 razy tak wyjechalem z Wroclawia, ale to bylo dawno temu, zanim przenioslem sie tu na stale..
Jak widac mozna |
|
|
|
|
adamwnl
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2013 1:45 pm
|
|
|
czesto wysyłanie CV emailem kończy się niczym, najlepiej jechcać osobiście, w 2007 jechałem 140km do Vediora w Opolu czekałem miesiąc na robote i dostałem ja - obsługa maszyn za konkretną stawkę w tamtym czasie, teraz jest gorzej agencje daja najniższe stawki, mało która oferuje +10 za prace produkcyjną... Aktualnie też poszukuje pracy... |
|
|
|
|
kubrickorange
Poczatkujacy ...
|
Wysłany: Nie Lut 10, 2013 4:33 am
|
|
|
ja jechalam 600 km do biura.