Komornik z Polski - jakie ma prawa |
Autor |
Wiadomość |
pawciomoni
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 7:27 am Komornik z Polski - jakie ma prawa
|
|
|
Witam. Mam mały problem. Chcę podjąć się legalnej pracy w Holandii. Niestety mam małe zadłużenie i komornika w kraju. Chcę wyjechać na stałe za granicę, razem z moją rodzinką. Jednak boję się, że komornik zabierze mi większość zarobków i nie będzie mnie stać na utrzymanie siebie i rodzinki. Chcę spłacić swoje zadłużenia, ale tak by samemu wpłacać jakieś pieniądze komornikowi, a nie żeby on mi zabierał. Jeśli będę miał konto w holenderskim banku to czy może mi na nie wejść? Może ktoś wie czy w ogóle czepiają się holenderskich kont?? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 8:39 am
|
|
|
Na chwile obecna nie bedzie ci mogl zajac, ale sa prowadzone prace legislacyjne zeby to zmienic. Takze dzisiaj nie, ale moze za pol roku juz bedzie mogl (chyba, ze komornik dowie sie, ze mieszkasz w NL i wierzyciel sprzeda dlug holenderskiej firmie windykacyjnej wtedy moga Cie scigac od dnia zero) |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Pon Mar 05, 2012 8:40 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 9:12 am
|
|
|
no tak m4rcin ale nawet takie holenderskie incasso nie moze calej kasy tylko patrzy jakie sa zarobki wydatki na utrzymanie X osobowej rodziny i dopiero reszte moze zabrac... |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 9:16 am
|
|
|
Zgadza sie Plus trzeba pamietac, ze jak trafi do incasso to koszty beda duzo wyzsze niz polski komornik. Wiec najlepsza opcja bedzie dogadanie sie z polskim komornikiem zeby mu splacac regularnie XXX/miesiac wtedy nie powien robic jakis ruchow gwaltownych i nie powien cie szukac po EU. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 3:28 pm
|
|
|
tak najlepiej sie dogadac...moze tez pominac komornika i splacic dlug wierzycielowi ale wtedy ten pierwszy sie wkurzy;) |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|