Przesunięty przez: Gochna H Śro Mar 07, 2012 11:12 pm |
niezapłacone ubezpieczenie w NL |
Autor |
Wiadomość |
elok3
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 4:35 pm niezapłacone ubezpieczenie w NL
|
|
|
mam niezapłacone ubezpieczenie w NL przysyłali mi listy zebym zapłacił lecz nie dawali zadnych danych potrzebnych do zapłaty ! Czy jak jestem juz w PL moga jakos ze mnie to sciagnac ? Ja miałem zamiar zapłacic ale wkoncu przysłali mi list z danymi ale i doliczyli do tego prawie 100% tyle co było wiec ja mam ich w d.. .. sami rozumiecie . Prosze o odpowiedz |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Mar 07, 2012 11:02 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 4:48 pm
|
|
|
elok3,
na jaka odpowiedz liczysz ,skoro piszesz ze masz ich w dupie ?
i cos mi sie wydaje, ze juz sam sobie , odpowiedziales na pytanie |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Mar 05, 2012 11:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 7:32 pm
|
|
|
Kruk ostanio skupuje wierzytelnosci (w tym mandaty) z Holandii i windykuje je w Polsce |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 7:32 pm
|
|
|
elok3, firma ta moze sprzedac dlugo do polskiego komornika i ten moze od ciebie scignac . Ale jak ich masz w dup.. to co kto ci moze zrobic . Przeciez w dup.. jest ciemno i nik tam ciebie nie bedzie szukal |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Śro Mar 07, 2012 5:13 pm
|
|
|
baileys, |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
madziaraw11
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 07, 2012 10:33 pm
|
|
|
mam pytanie od stycznia 2011 do połowy sierpnia pracowalismy legalnie w nl i jesteśmy zameldowani,w polowie sierpnia zjechalismy na stałe do polski i się nie wymeldowalismy.Teraz przyszło z cvz ze musimy zapłacić po 370 euro.Mam pytanie moze ktos wie za co to i co będzie jak nie zapłacimy. |
Ostatnio zmieniony przez madziaraw11 Śro Mar 07, 2012 10:36 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Mar 07, 2012 10:51 pm
|
|
|
madziaraw11,
CVZ to zorgverzekering, ubezpieczenie , jak sie wyjezdza z Holandii to trzeba uregulowac wszystkie tego typu sprawy inaczej tak wlasnie sie dzieje
a co bedzie jesli za jakis czas otrzymasz z belastingu , ze musisz im zwrocic np. dodatki ktore pobieralas (nie wiem czy pobieralas ale zakladam ze tak) a ktore mogly ci sie juz nie nalezec od sierpnia ale nadal wplywaly na konto
i co wtedy tez zadasz pytanie ,a co bedzie jak nie zaplacimy ?
byc moze nic nie bedzie , ale kto wie czy za jakis czas nie zacznie cie scigac komornik sa na forum tematy w ktorych jest sporo podobnych historii |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
madziaraw11
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 07, 2012 10:57 pm
|
|
|
to firma kazała nam zameldować sie na domku i ic nie mowiła jak wyjezdzalismy teraz nawet nie chca nam tych papierow przesłac koordynatorka twierdzi ze nie ma czasu |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Mar 07, 2012 11:06 pm
|
|
|
madziaraw11,
nie wiem co Ci doradzic, bo nie rozumiem o jakich papierach mowa ,
co ma do tego koordynatorka ?
no i jeszcze ta firma ktora kazala sie zameldowac ? |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
madziaraw11
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 9:30 am
|
|
|
przez te tygodnie co pracowalismy w tej firmie to ona odprowadzala ubezpieczenie w kwocie 19.50 jak wyjezdzalismy na stale do polski wzielismy tylko swiadectwo przez jaki czas pracowalismy ale sie nie wymeldowalismy,a firma ktora nas zatrudnila kazala zameldowac sie na domku.Ostatnio koordynatorka napisala nam ze przyszla kara z cvz bo sie nie wymeldowalismy,gdy prosilismy o przekwaksowanie papierow to cisza.A czy trzeba placic ubezpieczenie nawet jesli sie wyjechalo do polski a jest sie nadal zameldowanym w nl? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 9:45 am
|
|
|
Tak jak jestes zameldowany i/lub pracujesz masz obowiazek placenia ubepieczenia. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
madziaraw11
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 10:04 am
|
|
|
czyli teraz przez caly czas beda nam naliczali ubezpieczenie co mamy zrobic aby tego nie robili |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 10:11 am
|
|
|
madziaraw11 napisał/a: | czyli teraz przez caly czas beda nam naliczali ubezpieczenie co mamy zrobic aby tego nie robili |
Zadzwon do ubezpieczalni i powiedz, ze od xxx (podaj date) juz nie jestescie w Holandii zameldowani.
przed rozmowa tel przygotuj sobie swoj nr sofi, bedzie potrzebny.
Dobrze by bylo gdybys miala nr polskiego ubezpieczenia, pod ktorym byliscie ubezpieczeni po powrocie do Polski.
Jezeli masz jakies pismo o wymeldowaniu to zrob kopie i wyslij do ubezpieczyciela. |
|
|
|
|
madziaraw11
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 10:14 am
|
|
|
dziekuje za odpowiedzi,tylko najgorsze ze my sie nie wymeldowalismy z nl,po powrocie do polski ja podjełam prace a moj chłopak zarejestrował się jako bezrobotny |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 10:37 am
|
|
|
madziaraw11 napisał/a: | dziekuje za odpowiedzi,tylko najgorsze ze my sie nie wymeldowalismy z nl,po powrocie do polski ja podjełam prace a moj chłopak zarejestrował się jako bezrobotny |
Obowiazek placenia ubezpieczenia macie do daty zameldowania w Holandii.
Powinniscie byli zglosic do ubezpieczyciela, ze wyjezdzacie z Holandii ale moze uda Wam sie cos zalatwic. |
|
|
|
|
|