Wysłany: Wto Mar 06, 2012 11:46 am pasozyty u dwulatka
Gdzie zrobie dziecku badania na robaki? W biurze konsultacji czy u lekarza rodzinnego,jesli u lekarza rodzinnego to musze umowic sie jak na normalna wizyte i przyjsc z dzieckiem czy wystarczy ze przyniose kal do badania?
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
Wysłany: Wto Mar 06, 2012 5:11 pm
joaśik1001, n
jesli sa to owsiki to wiem ze nie zawsze trzeba z tym isc do lekarza
mozesz w aptece lub drogerii kupic tabletki Leidapharm Mebendazol 100mg i podawac dziecku wedlug zalaczonej ulotki (tabletki dla dzieci od drugiego roku zycia )
Ja robiłam mojemu synkowi takie badanie jakieś 8-mcy temu i wyglądało to tak:
umówiłam się na normalna wizytę u lekarza rodzinnego i powiedziałam ze podejrzewam pasożyty, musiałam powiedzieć dlaczego ,jakie ma objawy itd.
Pani doktor bez problemu dała mi skierowanie na badanie kupki i nawet dostałam pojemniczek tzn mój syn dostał.
Rano następnego dnia jak zrobił kupkę zaniosłam to do DCH ( Diagnostish Centrum Haaglanden ) i zdaje się po 3 dniach miałam wyniki tzn musiałam zadzwonic do lekarza rodzinnego bo to własnie tam poszły wyniki.
U nas na szczęscie pasozytów brak:)
Życzę powodzenia i oczywiście brak robaczków