NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
OPGAAF REKENINGNUMMER
Autor Wiadomość
allegrorx89 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 2:33 pm   OPGAAF REKENINGNUMMER

Witam, dostałam dzisiaj z Belstingu formularz o potwierdzenie konta, posiadam konto holenderskie, ale nie wiem jaki adres muszę wpisać, adres zameldowania w Polsce, czy taki jak mam podany w banku? Bardzo proszę o odpowiedź.

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Nie Mar 11, 2012 11:47 pm   

adres zameldowania

allegrorx89 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Mar 12, 2012 4:44 pm   pytanie

A nie czasami adres taki jaki podawałam w banku przy zakładaniu konta czyli adres holenderski? Bo wydaje mi się, że skoro to jest potwierdzenie numeru konta to pewnie adres musi być powiązany z kontem, a pozatym na pierwszej stronie tego wniosku nie ma rubryki na kraj czyli pewnie musi być to adres holenderski. jak myślicie?

mavd 
Mega gaduła

Wysłany: Wto Mar 13, 2012 12:37 am   

w Belastingu musi byc ten sam adres co adres zameldowania, chyba ze zaznaczylas w Beastingu ze twoj adres korespondencyjny to adres w Holandii jesli nie to adres zameldowania

allegrorx89 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Mar 13, 2012 9:12 am   odp

Tak zaznaczyłam w Belastingu, że mój adres korespondencyjny to adres w Holandii, czyli jeśli wypełniam jakiekolwiek wnioski do Belastingu to mogę podawać w danych adres korespondencyjny?

mavd 
Mega gaduła

Wysłany: Wto Mar 13, 2012 9:35 am   

jesli tam jest podany jako toezend adres to tak

black663
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Mar 13, 2012 1:50 pm   Opgaaf rekeningnummer

Witam. Mam taki problem, rozliczalam sie w lutym przez polska firme, tydzien temu przyszedl mi list z belastingu z potwierdzeniem nr konta (nr konta tej firmy) mam podpisac ta kartke i im odeslac. Czy moge zrobic tak zeby wyslac im formularz opgaaf rekeningnummer ze swoim holenderskim numerem konta i nie podpisywac tej kartki poniewaz ten numer nie jest moj? czy beda jakies problemy. Bardzo prosze o szybka odpowiedz poniewaz musze wyslac to dzisiaj i nie wiem co mam zrobic. Jesli udaloby mi sie tak wtedy nie stracilabym 14 % ze swojego zwrotu i mozliwe ze przyszedl by szybciej. Prosze to wazne

allegrorx89 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Mar 13, 2012 1:55 pm   odp

Możesz wydrukować formularz

http://download.belasting...0401z1plfol.pdf

wypełnić go, podać holenderski nr konta i wysłać do Belastingu.

black663
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Mar 13, 2012 1:59 pm   Opgaaf rekeningnummer

napewno nie bedzie zadnych problemów? dzwonilam do belastingu chcialam sie dowiedziec ale nikt nie udzielil mi informacji (nie moga rozmawiac po angielsku ;/ ) a co zrobic z tym bialym listem z numerem konta firmy? tez im odeslac niepodpisane?

[ Dodano: Wto Mar 13, 2012 2:08 pm ]
a i musze na tym formularzu wypaleniac druga strone 2 punkt meerdere rekeningnummer?

allegrorx89 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Mar 13, 2012 3:07 pm   odp

Możesz zadzwonić pod ten numer 0555385385. To jest nr specjalnie dla obcokrajowców i bez problemu dogadasz się po angielsku. Co do wniosku to punktu 2 nie musisz wypełniać, chyba że chcesz żeby różne dodatki były przelewane na różne nr kont, ale jeśli tylko na jeden to wypełniasz tylko punkt 1. Tego wniosku co Ci przysłali poprostu nie odsyłaj. Dla pewności zadzwoń.

black663
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Mar 13, 2012 3:10 pm   Opgaaf rekeningnummer

Bardzo dziekuje za pomoc:) pozdrawiam

Odpowiedz do tematu