nowe pampersy-kupowaliście już? |
Autor |
Wiadomość |
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 1:56 pm nowe pampersy-kupowaliście już?
|
|
|
No właśnie, pojawiły się na rynku nowe pampersy Simply Dry w takich pomarańczowych opakowaniach. Są tańsze ale jeszcze nie zdecydowałam się by eksperymentować na swojej córce, może ktoś już kupował swojemu maleństwu i napisze czym się różnią i czy warto je kupić? |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 5:37 pm
|
|
|
mamqa jeszcze mam troche czasu do papmersow ale z tego co pamietam to nei sa one takie nowe bo corce ktora ma teraz prawie 5 lat takie kupowalam w UK bo byly tansze od tych zielonych. nie pamietam aby m,nie az tak zachwycily szczegolnie... pamietam ze matki nie polecaly tych pieluch na noc bo sa cienkie i mniej chlonne, przeciekaly
kup opakowanie i wyprobuj bo wiadomo ze co jednej matce nie pasuje innej moze akurat odpowiadac |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2012 8:29 am
|
|
|
Pampersy? Orginalne? Na mojej liscie nr1 - najgorszych pieluch dla dzieci!!! Nie tylko wzgledem jakosci (chociaz dzieciom podobaly sie zwierzatka na pampersach) ale takze ceny.
Co kolwiek nowego by nie wyszlo - nie dala bym grosza zeby tego sprobowac.
Moje dzieci wychowaly sie na pieluchach AH od czasu do czasu pieluchach z kruidvat |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2012 10:54 am
|
|
|
Teraz trochę z innej strony. Jeżeli chodzi o jakość wykonania i użyte materiały to chronione patentami Pampersy (od Baby Dry wzwyż) nie mają sobie równych na rynku. Potwierdzają to wyniki testów z wykorzystaniem aparatury pomiarowej (nie żadne plebiscyty mamusiek przeliczających komfort dziecka na eurocenty).
Po wygaśnięciu patentów P&G produkuje we własnych fabrykach na tych samych maszynach co wcześniej Pampki pieluchy dla innych marek. W Holandii są to AH i Kruidvat ( dlatego to one najczęściej zwyciężają w testach). Od jakiegoś czasu P&G oferuje własną odmianę pieluch budżetowych (Simply Dry), które są technologicznie odpowiednikami pieluch AH i Kruidvat.
Inną sprawą jest kwestia ceny. Tanie pieluchy (podobnie jak inne tanie produkty) mają swoich zażartych zwolenników gdyż są ... tanie. Ot podejście tożsame z prezentowanym przez slogan : Tanie wina są dobre bo są dobre i tanie. Analogicznie, ludzie jeżdżący autami marki Skoda czy Daewoo przesiedliby się chętnie do Mercedesów ale stać ich jedynie na tani substytut. Nie starają się oni jednak nikogo przekonać ,iż ich auta są lepsze. No może z wyjątkiem komentarzy pod artykułami w WP.PL
Tu LINK do testu przeprowadzonego przez tatusiów. Bezkonkurencyjne okazują się pieluchy P&G : Starsze Pampersy (tu pod nazwą Kruidvat) wygrały z aktualną serią Pampersów dzięki niższej cenie. Zaskakująco wysoka pozycja pieluch Lidla.
Pozdrawiam wszystkich aktualnych i byłych użytkowników pieluch. |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2012 11:19 am
|
|
|
No to zes sie rozpisal na temat pieluch, ale dobra jedziemy dalej...
Dla sprostowania nie wybralam pieluch AH jako przewodnich ze wzgledu na ich cene...
Na poczatku (przy pierwszym dziecku) pewnie chcialam dac co najlepsze i kupowialam orginalne pampersy - moj synek z czasem zareagowal na nie alergicznie - musial zabiegowo miec usuwany jakby ropniak z faldki skory... i to wlasnie przez pieluszki Pampers...
Dlatego zdecydowalam sie na AH, ktore idealnie nadaly sie dla mojego syna. Takze jesli chodzi o absorbowanie wilgoci, nie maja sobie rownych - szczególnie w nocy, kiedy nie raz pampersy najzwyczajniej przemakaly, albo tasiemka z boku sie zsuwala i siki wyplywaly na materac. Ba, mozesz powiedziec ze zle zalozylam (skoro w reklamach dzieci takie szczesliwie biegaja w tych ich pampersikach), moglo tak byc - nie ukrywam, nie mniej jednak takie rzeczy nie dzialy sie pieluchach AH.
Wiec nawet jesli spalabym na pieniadzach i moglabym wydawac ,,eurocenty" na pampersy to tego nie zrobie, bo dla moich dzieci te pieluchy najzwyczajniej nie sa dobre. |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2012 11:41 am
|
|
|
misia0101, Przepraszam jeżeli odebrałaś mój post negatywnie. Nie pisałem o tych mamuśkach z myślą o Tobie. Chodziło mi o te wszystkie testy "konsumenckie" które ocenę jakości zawsze na końcu wypaczają ceną co powoduje, że zamiast najlepszego towaru wygrywa miernota.
Pieluchy Alberta to też Pampersy tylko,że starszy model.
Pampers Simple Dry to też odświeżony starszy model Pampków. Stąd cena.
Pozdrawiam. |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2012 6:36 pm
|
|
|
Testowalismy pieluchy Kruidvat... Kupilismy jedna paczke i po zuzyciu trzech pieluch wrocilismy do pampersa - poprostu nam nie pasowaly.
Dla naprawde malych dzieci super sa pampersy 1 'urine indicator' - jak dziecko sie zsika to pasek wzdloz pieluchy zmiena kolor z zoltego na niebieski. Super sprawa |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2012 9:30 pm
|
|
|
My też używamy tylko pieluch Pampers, głównie dlatego iż gdy moja obecna 9'cio letnia córeczka była jeszcze noworodkiem i zachciałam oszczędzić na pampersach (jeszcze w Polsce) to się odparzyła... więc stwierdziłam że skoro mam oszczędzać to wyrzucanie nie użytych pampersów się nie opłaca. Dzisiaj mądrzejsza o te doświadczenia używam tylko tych, ale skoro widziałam nowe to pomyślałam że popytam
My z przesiąkaniem pampersów nie mieliśmy problemów, ale czytałam kiedyś w internecie że chłopcy mają z tym problem, widocznie z dziewczynkami mniej pod tym względem problemów (nie mam doświadczenia, jakoś tak się stało że mam dwie córki).
m4rcin napisał/a: | Dla naprawde malych dzieci super sa pampersy 1 'urine indicator' - jak dziecko sie zsika to pasek wzdloz pieluchy zmiena kolor z zoltego na niebieski. Super sprawa |
Też je miałam dla tej mojej młodszej, fajna sprawa choć w sumie nie niej niezbędne, widać przecież kiedy pampers jest obsikany bo puchnie. |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2012 10:05 pm
|
|
|
kupilam raz... i powrocilam jednak do pampersow active fit, te pieluchy jednak najbardziej mi odpowiadaja, jak i moim dzieciom:-) |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2012 11:16 pm
|
|
|
mamqa napisał/a: | m4rcin napisał/a: | Dla naprawde malych dzieci super sa pampersy 1 'urine indicator' - jak dziecko sie zsika to pasek wzdloz pieluchy zmiena kolor z zoltego na niebieski. Super sprawa |
Też je miałam dla tej mojej młodszej, fajna sprawa choć w sumie nie niej niezbędne, widać przecież kiedy pampers jest obsikany bo puchnie. |
Jak masz dziecko takie tydzien...dwa... trzy po urodzeniu to nie widac Tylko te 'new born' mialy ten urine indicator. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
joaśik1001
Poczatkujacy joasik1001
Pomogła: 1 raz Wiek: 40 Dołączyła: 27 Paź 2011 Posty: 31
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2012 11:29 pm
|
|
|
Ja juz je przetestowalam,tzn moj maluszek i musze przyznac,ze sa lepsze niz standardowezielone pampers,nie mowiac juz o fioletowych czy czerwonych.Dla mnie najlepsze... |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 29 Wrz 2008 Posty: 326
|
Wysłany: Czw Mar 22, 2012 1:46 pm
|
|
|
Swego czasu dla mojego już 5-latka kupowałam tylko te z Kruidvatu.Nadal kupuję tam luierbroekjes:)
Co do Pampersów, używałam do tej pory Baby Dry. Wykorzystywałam akcje, kiedy można było trzy paczki kupić w cenie dwóch. Dla mojego dwuletniego skórnego alergika są najlepsze.
Dziś właśnie po raz pierwszy założylismy te pomarańczowe.Cieńsze, przyjemniejsze w dotyku, ale nie wiem, czy bardziej chłonne. Małemu podobają się obrazki na nich:)
Dla noworodka też kupię Pampersy, te New Baby. |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 8:25 am
|
|
|
te pomaranczowe to tylko nowosc na holederskim rynku, w pl czy niemczech od dawna dostepne, my przetestowalismy i nam nie odpowiadaly,malo chlonne,czesto bokiem szlo.
Natomiast dla dwulatka znam najlepsze antyalergiczne pampersy na swiecie-nocnik |
|
|
|
|
TruskavkovaPani
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 12, 2012 11:12 am
|
|
|
Troche po czasie, ale odpowiem ... Tak uzylam ich i szczerze ??? Dla mojego dziecka to nie przeszkoda by cos z nich wyplynelo :D:D Takze wole inwestowac w tansze typu "Bumblies"czy tez z Etosa, poniewaz fakt faktem to jest marka, jednak mojemu dziecku akurat po tanszych nic sie nie dzieje, a zmieniac i tak trzeba systematycznie. Ludzie mowia, ze jak oryginalne to i wytrzyma dziecko dluzej hmmm niby tak, ale pozniej jakie piekne odparzenia sa :D:D |
_________________ I don't regret my past I just regret the time I've wasted with the wrong people! |
|
|
|
|
|