Kazdy sasiad placi inna kwote VvE ? |
Autor |
Wiadomość |
kamil.holandia
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2012 12:22 pm Kazdy sasiad placi inna kwote VvE ?
|
|
|
Witam, Mam szybkie pytanie.
Mieszkam w budynku 3 poziomowym. Placimy skladki VvE. Sasiedzi podzieleni sa na piony. Czyli jeden pion to wspolnota.
Czy to normalne ze kazdy z pionu placi inna skladke? Kwoty roznia sie o ok 15 euro. Dzisiaj moj sasiad z ostatniego pietra dostal podwyzke i teraz placi tyle co ja ale wczesniej placil o 45 euro mniej na kwartal.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2012 1:43 pm
|
|
|
kamil.holandia,
moze sie myle ,ale czy nie zalezy to ,od ilosci osob mieszkajacych w danym lokalu
Cytat: | Een eigenaar van een appartement heeft met meer en andere wettelijke regels te maken dan een eigenaar van een eengezinswoning. |
http://www.vvebelang.nl/ |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Mar 17, 2012 1:55 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kamil.holandia
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2012 4:37 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | kamil.holandia,
moze sie myle ,ale czy nie zalezy to ,od ilosci osob mieszkajacych w danym lokalu
Cytat: | Een eigenaar van een appartement heeft met meer en andere wettelijke regels te maken dan een eigenaar van een eengezinswoning. |
http://www.vvebelang.nl/ |
Chyba nie jest tak jak piszesz poniewaz ja mieszkam tylko z dziewczyna a u gory mieszka 4ro osobowa rodzina. No chyba że im mniej osob tym wiecej sie placi ale to nie było by zbyt logiczne. W poniedzialek do nich zadzwonie, moze sie czegos dowiem. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2012 9:16 pm
|
|
|
dziwne, kazdy ze wspolnoty powinien tyle samo placic... no chyba, ze mieli nadplate i dlatego czasomo placili mniej... |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Nie Mar 18, 2012 12:39 am
|
|
|
Macie ogrzewanie wliczone w opłaty?? Nie policzyli czasem ogrzewania za zeszły rok? |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Nie Mar 18, 2012 10:20 pm
|
|
|
Mucha_75 napisał/a: | Macie ogrzewanie wliczone w opłaty?? Nie policzyli czasem ogrzewania za zeszły rok? |
a co ma ogrzewanie do skladek VVE?? |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Nie Mar 18, 2012 10:33 pm
|
|
|
skladki sa takie same dla kazdego mieszkania niezaleznie ile osob tam mieszka przynajmniej u mnie w bloku tak jest.
ogrzewanie to insza inszoc i nie ma nic do vve, jak juz cos to oswietlenie na wspolnym korytarzu jest w to wliczane
ale najlepiej zadzown do nich i sie dowiedz bo moze ktos cos przeoczyl... |
|
|
|
|
Balonka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 25, 2012 10:23 am
|
|
|
[quote="Duuvelke"] Mucha_75 napisał/a: | Macie ogrzewanie wliczone w opłaty?? Nie policzyli czasem ogrzewania za zeszły rok? |
a co ma ogrzewanie do skladek VVE??[/q
Jezeli maja ogrzewanie tzw blokowe to oplata za to moze byc jak najbardziej wliczona w skladke VVE (ja tak mam) chyba ze ktos ma mieszkanie w bloku ale z osobnym piecem wtedy to co innego. |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 9:37 pm
|
|
|