NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Poszukiwani listem gończym
Autor Wiadomość
misia0101 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
  Wysłany: Śro Mar 21, 2012 2:22 pm   Poszukiwani listem gończym

Witam

Pytanie nr 1

chciałabym się dowiedziec czy w holandii jest jakiś spis osób poszukiwanych listami gończymi - tak aby po wpisaniu nazwiska (lub innych danych) można było zobaczyć fotografie danej osoby z innymi danymi.

Jeśli możecie mnie poratować linkiem będe bardzo wdzięczna.

Pytanie nr 2

CJIB nie może zainkasować należnej sumy (prawomocny wyrok sądu) ponieważ osoba od której mają ściągnąć należność jest nieuchwytna, nie mogą jej znaleść. Kazali poszkodowanemu szukać jej na własną rękę :/ - teraz pytanie w jaki sposób to zrobić?

[ Dodano: Sro Mar 21, 2012 4:49 pm ]
w roli uzupelnienia - chodzi mi o baze danych HOLENDERSKA (nie polska)

rohan 
Gaduła
rohan

Wysłany: Czw Mar 22, 2012 9:50 am   

moze to

http://www.depolitiezoekt.nl/

Microfast
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Mar 23, 2012 5:35 pm   

http://www.avro.nl/tv/pro...sporingslijst/#

prosze bardzo :)

misia0101 
Super gaduła

Wysłany: Pią Mar 23, 2012 7:53 pm   

Dziekuje wam za odpowiedz, nie do kończa miałam to na myśli, ale i tak dziękuje za was czas na podpowiedzi.

Wiem, że być może nie ma wśród nas adwokatów, ale może ktoś się jednak orientuje...

Wg. wikipedii znalazłam taką definicje:

List gończy – urzędowe ogłoszenie, zamieszczane w gazetach lub (rzadziej) rozklejane w formie plakatów, pokazywane w telewizji w porach największej oglądalności, ogłaszane czasem też przez radio, a także dostarczane do jednostek policji, straży granicznej itp., informujące o poszukiwaniu osób podejrzanych o popełnienie przestępstwa lub osób zbiegłych z aresztu lub więzienia. Najczęściej jest to rodzaj publicznego ogłoszenia przez prokuratora, że wydał nakaz aresztowania podejrzanego. W liście gończym zazwyczaj zamieszcza się wizerunek poszukiwanego (jego zdjęcie lub rysunek, czasem tylko portret pamięciowy), rysopis i inne dane personalne, o ile są znane, a także rodzaj przestępstwa, o które jest podejrzany. WAZNE = Jeśli poszukiwany może próbować schronić się poza granicami kraju, to po spełnieniu pewnych warunków formalnych można rozesłać za nim międzynarodowy list gończy, tj. wydać międzynarodowy nakaz aresztowania.

Dotyczy Pytania nr 2

CIJB powiedzieli, że za osobą osobą która ma oddac należność został wydany międzynarodowy list gończy - jeśli tak? Dlaczego nie mogę znaleść nigdzie żadnych oficjalnych opublikowanych danych osoby poszukiwanej? (polka ostatnio zamieszkała w prowincji Noord Brabant)

A gdzie znaleść listy słynnego INTEPOLu???

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Mar 23, 2012 8:22 pm   

misia0101,

jezeli list gonczy nie został opublikowany w srodkach masowego przekazu lub na stronach komendy wojewodzkiej policji, to osoba/y trzecia/e (tzn ani ja ani Ty )nie maja przewidzianych prawem mozliwosci dowiedzenia sie, czy dana osoba jest poszukiwana listem gonczym i dlatego tez nie znajdziesz takich informacji

( ͡° ͜ʖ ͡°).

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Pią Mar 23, 2012 8:44 pm   

misia0101, za pare euro interpol nie bedzie jej szukal . zeby dostac sie na liste interpolu itd musisz miec troche wiecej na sumieniu jak "pare euro ".

[ Dodano: Pią Mar 23, 2012 8:47 pm ]
lista interpolu http://www.interpol.int/Wanted-Persons

misia0101 
Super gaduła

Wysłany: Pią Mar 23, 2012 8:48 pm   

baileys napisał/a:
misia0101, za pare euro interpol nie bedzie jej szukal . zeby dostac sie na liste interpolu itd musisz miec troche wiecej na sumieniu jak "pare euro ".

rozumiem, ale czy 10.000e + fałszerstwo dokumentów to parę groszy. Z tego co mi wiadomo to oszukała wiecej ludzi ale wiem tylko o 1 wyroku sadowym na terenie NL.
Wkurzjący jest fakt, że kazali ją szukać na własną rękę. Jak pytam? Nie mając nawet jej zdjęcia :/ ani danych.
Ostatnio zmieniony przez misia0101 Pią Mar 23, 2012 8:50 pm, w całości zmieniany 1 raz  

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Pią Mar 23, 2012 8:50 pm   

a tu holenderska lista http://www.depolitiezoekt.nl/

misia0101, i to tez nie jest dla interpolu niestety nie .
A jak masz znalesc ? hmm moze telewizja radio ?
lub poprostu zaczac szukac ofiar i oze jednak ktoras inna osoba ma jakies zdjecie namiary itd .
Ostatnio zmieniony przez baileys Pią Mar 23, 2012 8:57 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu