Ile kosztuje sprowadzenie LUPO 3L z Polski? |
Autor |
Wiadomość |
kamil.holandia
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Kwi 09, 2012 2:54 pm Ile kosztuje sprowadzenie LUPO 3L z Polski?
|
|
|
Witam, Chcialem kupic Lupo 3L w Polsce.
Wg. kalkulatora BPM ze strony autoweek.nl nie placi sie BPM za to auto.
Dodatkowo jest ono zwolnione z podatku drogowego.
Czy w takim razie, jesli przywioze to auto do NL zaplace tylko koszta rejestracji w RDW czy moze jakies inne oplaty rowniez.
Sporo informacji jest podanych na stronie http://www.belastingdiens...rrijwielen_bpm/ ale jest to dla mnie zupelnie nie zrozumiałe.
Prosze o podpowiedz.
[ Dodano: Pon Kwi 09, 2012 3:17 pm ]
Dodatkowe pytanie. Jesli kupie auto w Polsce, bede mial wowczas dowod rejestracyjny poprzedniego wlasciciela. Nie bede mial zadnego dokumentu z moim nazwiskiem (tylko umowe kupna-sprzedaży) Czy na podstawie takiego dowodu rej. moge zarejestrowac auto w RDW?
Nie ma sensu rejestrowac przecież auta w PL a potem znów go wyrejestrowywać.
Holendrzy kupują często auta z BRD wiec mają tylko tamtejszy "Brief" bez umowy wiec podejrzewam że nie powinno byc problemu z RDW ale wole sie upewnic.
Dziekuje serdecznie za pomoc. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Kwi 09, 2012 10:13 pm
|
|
|
Kolega rok temu placil ~€250 BPM za lupo 3l '2002 |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
karolek85
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 1:17 am
|
|
|
Ja zaplacilem za 2000 rok w tym roku 170e
nie musisz przerejestrowywac na siebie....ale najlepiej wez go na tablicach wyjazdowych i pozadnie zrob go w Polsce tak zebys jechal do RDW i odrazu u nich w zrobil przeglad techniczny....bo jak Ci zabiora dowod i wydadza holenderski to dla nich masz niewazne badania a to juz kara....do mnie przyszlo po miesiacu bo babka z RDW powiedziala ze wazne sa badania z Polski wiec ja spokojnie zrobilem badania....po 2 upewnij sie ze bylo kiedys w niemczech te auto rejestrowane.
Oni chca certyfikat o spalaniu CO2 w Polsce podobno tylko w Poznaniu wystawiaja kosztuje 100zl i czekasz 2 tygodnie ja tak zrobilem a w RDW powiedzieli ze to kawalek papieru a nie certyfikat....100zl + tlumaczenie nic nie warte
Koszta - 100 za wjazd do RDW
50 - sredni koszt przegladu
30 - tablice
170 - BPM
zalezy ktory rok jak starsze niz 2000 to pewnie mniej niz 170 |
_________________ the pain you feel today will be the strength you feel tomorrow.
Odchudzanie - Odzywki suplementy dla kobiet i mezczyzn zamienniki posilkow porady gg 3845479
http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/powerprotein/ |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 9:53 am
|
|
|
a i od kolegi chcieli homologacje tego konkretnego auta ze to 3L inaczej nie byloby wegenbelastingvrij. Kolega zalatwil to tutaj w salonie |
|
|
|
|
kamil.holandia
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 4:47 pm
|
|
|
A... to widze ze nie jest tak prosto. Dodatkowo wg kalkulatora bpm i wszystkich stron z autami wegenbelastingvrij Lupo powinno byc bpm vrij.
Co do przegladu w RDW nie polecam dawac im auta. Znajda cala liste usterek. Mi z poprzednim autem doczepili sie do takich drobiazgów ze ich wysmiałem. Napisali mi ze mam nie oryginalny klakson (i tak bylo) a to przeciez nie usterka. Pojechalem do Turka i przeszlo bez słowa. Dodam ze auto mialo wymienione kompletne zawieszenie, olej, filtr, zupelnie nowe opony, rozrząd, pompe wody, wydech koncowy itd. Tu takich aut nie ma A oni nadal sie doczepili.
KAROLEK85:
Po zarejestrowaniu auta jest czas na APK - to nie jest tak jak napisales ze beda uwazali ze auto nie ma APK i dadza kare. Mi pani powiedziala ze mam sie nie martwic. Dopóki nie dostane pelnego dow. rej. nie musze robic APK. Czas 8 dni na APK jest od momentu otrzymania papierow i potwierdzenia od urzedu celnego.
Myslalem ze z Lupo bedzie jednak o wiele prosciej przemeldowac ale okazuje sie ze trzeba placic BPM wiec chyba odpuszcze. Auto nie jest tego warte bo lista wad jest ogromna hehe. A adaptacje skrzyni pewnie robia tylko w VW . . . Potrzebuje jakies autko do miasta wiec chyba pozostane przy pierwszej opcji czyli Aigo i pochodne - rowniez W.Belasting Vrij.
Dziekuje serdecznie za odpowiedzi. Pozdr. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 6:24 pm
|
|
|
kamil.holandia,
Cytat: | Co do przegladu w RDW nie polecam dawac im auta. Mi z poprzednim autem doczepili sie do takich drobiazgów ze ich wysmiałem. Napisali mi ze mam nie oryginalny klakson (i tak bylo) a to przeciez nie usterka. Pojechalem do Turka i przeszlo bez słowa. |
ale o czym piszesz ? przeciez auto sprowadzone do Holandii , tak czy siak musi przejsc przez RDW
czy mowa o jakims innym przegladzie ? |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 10:53 pm
|
|
|
kamil.holandia napisał/a: | A adaptacje skrzyni pewnie robia tylko w VW. |
Kupujesz VAG.COM'a i robisz sam |
|
|
|
|
kamil.holandia
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Kwi 11, 2012 10:58 am
|
|
|
Gochna H napisał/a: | kamil.holandia,
Cytat: | Co do przegladu w RDW nie polecam dawac im auta. Mi z poprzednim autem doczepili sie do takich drobiazgów ze ich wysmiałem. Napisali mi ze mam nie oryginalny klakson (i tak bylo) a to przeciez nie usterka. Pojechalem do Turka i przeszlo bez słowa. |
ale o czym piszesz ? przeciez auto sprowadzone do Holandii , tak czy siak musi przejsc przez RDW
czy mowa o jakims innym przegladzie ? |
Chodzi o to ze mozesz zrobic APK w punkcie kontroli pojazdow sprowadzanych w RDW lub na wlasna reke. Polecam druga opcje - taniej i sprawniej. Pozdrawiam |
|
|
|
|
fastbikes
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 18, 2012 12:43 pm
|
|
|
Auto nie jest tego warte bo lista wad jest ogromna hehe. A adaptacje skrzyni pewnie robia tylko w VW . .
O jakich wadach mówisz? i o co chodzi z ta skrzynią?? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Kwi 18, 2012 1:53 pm
|
|
|
W Lupo 3L to nie jest automat tylko tzn 'semi automat' czyli skrzynia 'reczna' z hydraulizcnym sterowaniem - jeden 'wciska' za ciebie sprzeglo drugi zmienia biegi.
Podobniej jak przy recznej skrzyni zuzywa sie tarcza sprzegla wiec zmienia sie punkt wy/zasprzeglenia i adaptacja poprawia jakosc pracy skrzyni. Moj kolega twierdzi, ze po adaptacji co jakis czas skrzynia przyjemniej wysprzegla |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2012 8:02 pm
|
|
|
Zrobienie skrzyni jako adaptacja czy remont? jak adaptacja to kazdy z vag.com Ci to zrobi |
|
|
|
|
|