NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Sob Kwi 28, 2012 6:18 pm
Wypłata gotówki w banku
Autor Wiadomość
Amfidiusz
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 5:53 pm   Wypłata gotówki w banku

Hej,

Posiadam konto w ABN Amro z kartą płatniczą z limitem pobrania gotówki 250€ dziennie. Potrzebuję jednak wybrać z konta dosyć znaczną sumę pieniędzy i to jak najszybciej. Zmiana limitów również jest czasochłonna. Czy idąc do placówki banku będą oni mi mogli wypłacić całą kwotę z konta niezależnie od limitów na karcie?

YANNOSICK 
Super gaduła
Cogito ergo sum

Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 6:29 pm   

Zależy jaki masz status klienta. Jako V.I.P. dostaniesz gotówkę nawet do domu i to 24h na dobę. Jako klient biznesowy z małymi obrotami musisz zamówić gotówkę przez telefon i następnego dnia odebrać w placówce. Jako szary żuczek to pewnie uprzejmie pozwolą Ci skorzystać z kompa gdzie online zmienisz sobie limit i wypłacisz w bankomacie.

marta75 
Gaduła
marta75

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 6:38 pm   

Do 10 tys od reki,zalezy tez jak duza jest filia

Amfidiusz
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 7:26 pm   

Jestem klientem indywidualnym. Online limitu nie zmienię, już sprawdzałem. Muszę wypełnić, wydrukować i wysłać im pocztą odpowiedni formularz. A na to czasu niestety nie mam.

Chodzi o jakieś 4-5 tys. Podjechać do głównej miejskiej placówki to również nie problem. Jeżeli więc mówicie, że dadzą od ręki, to we wtorek z rana ich odwiedzę :)

YANNOSICK 
Super gaduła
Cogito ergo sum

Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 7:38 pm   

Jeżeli chodzi o tak małe kwoty to zmienisz limit online bez problemu ( chyba,że nie korzystasz z bankowości internetowej). Do 10000 zmiana następuje po jednym dniu roboczym.

Amfidiusz
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 8:57 pm   

Hah, rzeczywiście! Nie wiem co ja poprzednio kliknąłem, że mnie przekierowało do tego drukowanego formularza. Teraz bez problemu udało mi się zmienić limit na 8k, a zmiana ma być dokonana o 10 następnego dnia, czyli pewnie we wtorek.

Dzięki wielkie za pomoc! :)

mbn 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 9:53 pm   

W zeszłym roku miałem identyczną sytuację. Poszedłem do oddziału i konsultant od razu zmienił limit, po czym poczekał aż wypłace, i spowrotem obniżył limit. Cała operacja trwała jakieś 20 minut i nie umawiałem się wcześniej.

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Kwi 30, 2012 11:14 am   

ja mialam limit z bankomatu 500 euro ale bez problemu z kasy wyjmowalam 3 tys plus te 500 z bankomatu. Moze moglabym i wiecej ale nigdy mi sie nie zdarzylo potrzebowac wiecej gotowki niz 3tys ;)

Odpowiedz do tematu