Przesunięty przez: Gochna H Sob Kwi 28, 2012 6:18 pm |
Wypłata gotówki w banku |
Autor |
Wiadomość |
Amfidiusz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 5:53 pm Wypłata gotówki w banku
|
|
|
Hej,
Posiadam konto w ABN Amro z kartą płatniczą z limitem pobrania gotówki 250€ dziennie. Potrzebuję jednak wybrać z konta dosyć znaczną sumę pieniędzy i to jak najszybciej. Zmiana limitów również jest czasochłonna. Czy idąc do placówki banku będą oni mi mogli wypłacić całą kwotę z konta niezależnie od limitów na karcie? |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 6:29 pm
|
|
|
Zależy jaki masz status klienta. Jako V.I.P. dostaniesz gotówkę nawet do domu i to 24h na dobę. Jako klient biznesowy z małymi obrotami musisz zamówić gotówkę przez telefon i następnego dnia odebrać w placówce. Jako szary żuczek to pewnie uprzejmie pozwolą Ci skorzystać z kompa gdzie online zmienisz sobie limit i wypłacisz w bankomacie. |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
marta75
Gaduła marta75
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 26 Cze 2010 Posty: 159 Skąd: krakow-veenendaal
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 6:38 pm
|
|
|
Do 10 tys od reki,zalezy tez jak duza jest filia |
|
|
|
|
Amfidiusz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 7:26 pm
|
|
|
Jestem klientem indywidualnym. Online limitu nie zmienię, już sprawdzałem. Muszę wypełnić, wydrukować i wysłać im pocztą odpowiedni formularz. A na to czasu niestety nie mam.
Chodzi o jakieś 4-5 tys. Podjechać do głównej miejskiej placówki to również nie problem. Jeżeli więc mówicie, że dadzą od ręki, to we wtorek z rana ich odwiedzę |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 7:38 pm
|
|
|
Jeżeli chodzi o tak małe kwoty to zmienisz limit online bez problemu ( chyba,że nie korzystasz z bankowości internetowej). Do 10000 zmiana następuje po jednym dniu roboczym. |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
Amfidiusz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 8:57 pm
|
|
|
Hah, rzeczywiście! Nie wiem co ja poprzednio kliknąłem, że mnie przekierowało do tego drukowanego formularza. Teraz bez problemu udało mi się zmienić limit na 8k, a zmiana ma być dokonana o 10 następnego dnia, czyli pewnie we wtorek.
Dzięki wielkie za pomoc! |
|
|
|
|
mbn
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 9:53 pm
|
|
|
W zeszłym roku miałem identyczną sytuację. Poszedłem do oddziału i konsultant od razu zmienił limit, po czym poczekał aż wypłace, i spowrotem obniżył limit. Cała operacja trwała jakieś 20 minut i nie umawiałem się wcześniej. |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2012 11:14 am
|
|
|
ja mialam limit z bankomatu 500 euro ale bez problemu z kasy wyjmowalam 3 tys plus te 500 z bankomatu. Moze moglabym i wiecej ale nigdy mi sie nie zdarzylo potrzebowac wiecej gotowki niz 3tys |
|
|
|
|
|