huurtoeslag do zwrotu.... |
Autor |
Wiadomość |
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 5:27 pm
|
|
|
YANNOSICK, jesli oni wypelnili na pierwszy rok tylko na pania hoolio i jej sie nalezalo wzgledem zarobkow i wysokosci czynszu to poprostu nastepnego roku jej wyplacali na bazie danych jakie podali ubiegajac sie o dodatek . Niestety gdzies w 2011 sprawdzili ( maja prawo do 5 lat wstecz ) i okazalo sie ze dochody na danym adresie byly duzo wyzsze jak podano . Skutek tej kontroli znamy 7 k do zwrotu . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 5:39 pm
|
|
|
to wcale nie jest tak jak piszecie...
jezeli komus przyznano np 3500e na rok przy niskich dochodach, a tutaj biorac pod uwage 2lata to jest mozliwe, skoro dostali hipoteke tzn ze ich dochody wcale nie sa az takie male, i poprostu nie zastopowali dodatku i stad ich suma 7tys e calkiem realna... |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 6:16 pm
|
|
|
ewcia.pol, Masz rację - jest to możliwe (właśnie sobie sprawdziłem ze huurtoeslag może wynieść nawet ponad 300 euro) pod warunkiem że dostawali go - tak jak pisze baileys - przez całe dwa lata.
I tu wracamy do stanowiska, które prezentował bejupi. Oddać muszą bo się nie należało a skoro ich dochody są wystarczająco wysokie na hipotekę to ze spłatą w ratach nie będzie problemów. |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 6:39 pm
|
|
|
hoolio napisał/a: | moja dziewczyna pracuje przez agencje i nie ma stalych zarobkow. | to gdyby tak bylo to nie byla by brana pod uwage przy obliczaniu hipoteki
hoolio napisał/a: | . Obecnie wszystkie nasze zarobki ladujemy w nasz nowy domek, na ktory mamy kredyt hipoteczny. Praktycznie nic nam nie zostaje aby moc splacac te 7000. moja dziewczyna pracuje przez agencje i nie ma stalych zarobkow. Wg podzialu kredytu starczy jej tylko na splacenie swojej czesci hipoteki i zostaje ZERO... ja mam umowe o prace ale ja jestem jak by po za tematem bo wezwanie do zaplaty przyszlo na moja dziewczyne i to ona w oczach urzedu podatkowego jest oszustką. ... |
tak jak juz wczesniej mowilam wszystkie plusy to my ale jak juz cos ie tak do kazdy sobie . Eeeh albo ja zastara albo moze jakis odmieniec ale mi sie wydaje ze jak razem to na dobre i na zle al jak osobno to tez zawsze osobno a nie tylko wtedy kiedy nam to pasuje .Moze kiedys zaloze takiw temat "czy razem jest razem i kiedy jest razarem a kiedy osobno" lub "nowoczesne zycie we dwoje ". A moze jednak wole tego noewgo swiatopogladu nie wiedziec .
hoolio napisał/a: | Powiedzieli nam ze moga zlozyc wniosek na moja dziewczyne bo ja zarabiam wiecej, dodali ze nalezy sie dodatek dla mojej dziewczyny poniewaz nie figurujemy jako partnerzy fiskalni. |
oczywiscie ze na nia i tu nie ma nic wspolnego kontrakt . Chodzi o to czy byliscie tam zameldowani obydwoje .
I jak mowi yanosik to moze poczekamy na reakcje autora tematu . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Sob Kwi 28, 2012 6:43 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 7:00 pm
|
|
|
Przeciez kiedys do wszystkich dodatkow TRZEBA bylo podac dochody partnera, nawet jezeli on nie byl partnerem fiskalnym. To co, w tym biurze o tym nie wiedzieli? Wyglada mi to tak, ze skasowali ich za zalatwienie toeslagu, a teraz jak przyszlo do zwrotu, to juz nie ich problem.
Baileys, temat "na dobre i na zle" moze byc ciekawy |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 7:16 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | Eeeh albo ja zastara albo moze jakis odmieniec ale mi sie wydaje ze jak razem to na dobre i na zle al jak osobno to tez zawsze osobno a nie tylko wtedy kiedy nam to pasuje . | To nie starosc ani odmiennosc tylko uczciwosc i szacunek. Typowa Zeeuw' ska postawa. Popieram ! |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
|