NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
huurtoeslag do zwrotu....
Autor Wiadomość
baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 5:27 pm   

YANNOSICK, jesli oni wypelnili na pierwszy rok tylko na pania hoolio i jej sie nalezalo wzgledem zarobkow i wysokosci czynszu to poprostu nastepnego roku jej wyplacali na bazie danych jakie podali ubiegajac sie o dodatek . Niestety gdzies w 2011 sprawdzili ( maja prawo do 5 lat wstecz ) i okazalo sie ze dochody na danym adresie byly duzo wyzsze jak podano . Skutek tej kontroli znamy 7 k do zwrotu .

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 5:39 pm   

to wcale nie jest tak jak piszecie...
jezeli komus przyznano np 3500e na rok przy niskich dochodach, a tutaj biorac pod uwage 2lata to jest mozliwe, skoro dostali hipoteke tzn ze ich dochody wcale nie sa az takie male, i poprostu nie zastopowali dodatku i stad ich suma 7tys e calkiem realna...

YANNOSICK 
Super gaduła
Cogito ergo sum

Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 6:16 pm   

ewcia.pol, Masz rację - jest to możliwe (właśnie sobie sprawdziłem ze huurtoeslag może wynieść nawet ponad 300 euro) pod warunkiem że dostawali go - tak jak pisze baileys - przez całe dwa lata.
I tu wracamy do stanowiska, które prezentował bejupi. Oddać muszą bo się nie należało a skoro ich dochody są wystarczająco wysokie na hipotekę to ze spłatą w ratach nie będzie problemów.

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 6:39 pm   

hoolio napisał/a:
moja dziewczyna pracuje przez agencje i nie ma stalych zarobkow.
to gdyby tak bylo to nie byla by brana pod uwage przy obliczaniu hipoteki
hoolio napisał/a:
. Obecnie wszystkie nasze zarobki ladujemy w nasz nowy domek, na ktory mamy kredyt hipoteczny. Praktycznie nic nam nie zostaje aby moc splacac te 7000. moja dziewczyna pracuje przez agencje i nie ma stalych zarobkow. Wg podzialu kredytu starczy jej tylko na splacenie swojej czesci hipoteki i zostaje ZERO... ja mam umowe o prace ale ja jestem jak by po za tematem bo wezwanie do zaplaty przyszlo na moja dziewczyne i to ona w oczach urzedu podatkowego jest oszustką. ...

tak jak juz wczesniej mowilam wszystkie plusy to my ale jak juz cos ie tak do kazdy sobie . Eeeh albo ja zastara albo moze jakis odmieniec ale mi sie wydaje ze jak razem to na dobre i na zle al jak osobno to tez zawsze osobno a nie tylko wtedy kiedy nam to pasuje .Moze kiedys zaloze takiw temat "czy razem jest razem i kiedy jest razarem a kiedy osobno" lub "nowoczesne zycie we dwoje ". A moze jednak wole tego noewgo swiatopogladu nie wiedziec .

hoolio napisał/a:
Powiedzieli nam ze moga zlozyc wniosek na moja dziewczyne bo ja zarabiam wiecej, dodali ze nalezy sie dodatek dla mojej dziewczyny poniewaz nie figurujemy jako partnerzy fiskalni.

oczywiscie ze na nia i tu nie ma nic wspolnego kontrakt . Chodzi o to czy byliscie tam zameldowani obydwoje .
I jak mowi yanosik to moze poczekamy na reakcje autora tematu .
Ostatnio zmieniony przez baileys Sob Kwi 28, 2012 6:43 pm, w całości zmieniany 1 raz  

bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 7:00 pm   

Przeciez kiedys do wszystkich dodatkow TRZEBA bylo podac dochody partnera, nawet jezeli on nie byl partnerem fiskalnym. To co, w tym biurze o tym nie wiedzieli? Wyglada mi to tak, ze skasowali ich za zalatwienie toeslagu, a teraz jak przyszlo do zwrotu, to juz nie ich problem.
Baileys, temat "na dobre i na zle" moze byc ciekawy :P

YANNOSICK 
Super gaduła
Cogito ergo sum

Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 7:16 pm   

baileys napisał/a:
Eeeh albo ja zastara albo moze jakis odmieniec ale mi sie wydaje ze jak razem to na dobre i na zle al jak osobno to tez zawsze osobno a nie tylko wtedy kiedy nam to pasuje .
To nie starosc ani odmiennosc tylko uczciwosc i szacunek. Typowa Zeeuw' ska postawa. Popieram !

Odpowiedz do tematu