zamkniecie konta w abn amro |
Autor |
Wiadomość |
osiolek100
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 3:24 pm
|
|
|
Napisaleś, że wysłałeś listem poleconym... Jeszcze jeśli chodzi o zamknięcie konta, to chyba powinieneś dostać od nich jakąs odpowiedź,że zamkniecie przebiegło pomyślnie. Takie dane moze by pozwoliły ustalic rzeczywistą przyczynę twojego narastającego długu. W sumie i tak masz troche przerąbane, bo jeśli dostajesz takie listy do PL(?) to tylko patrzeć jak dostaniesz list od polskiej firmy windykacyjnej...
Takie dane mogłyby posłużyć do napisania konkretnego listu, do ABN w celu udzielenia konkretnej informacji dotyczącej twojej sprawy.
Szoda tylko, że tak to sie skończyło.
A może Witch1 lub Bronka maja lepszy pomysł co ztym fantem zrobić, skoro podrzucili pomysł o przecięciu karty.
post czesciowo edytowany
mam juz dosc tych twoich docinek i przypominania mi co mi wolno ,a czego robic nie powinnam
w takim razie sam zapoznaj sie z Regulaminem forum http://www.niedziela.nl/f...pic.php?t=41787 |
_________________ chciwość zabija wszystko |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lut 28, 2012 5:24 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 5:33 pm
|
|
|
osiolek100 napisał/a: |
A może Witch1 lub Bronka maja lepszy pomysł co ztym fantem zrobić, skoro podrzucili pomysł o przecięciu karty.
|
Jezeli poszkodowany poda mi na pw swoje dane i szczegoly dotyczace listu moge zadzwonic do ABN AMRO i sprobowac rozwiazac te zagadke. Dla mnie to jest troszeczke dziwne, bo ze wzgledu na to, czy decyzja z banku bylaby pozytywna czy negatywna zawsze powinna przyjsc od nich wiadomosc.
[ Dodano: Czw Mar 01, 2012 3:09 pm ]
Tak jak myslalam - zero reakcji |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Pon Mar 19, 2012 2:52 pm
|
|
|
Dla tych co dalej interesuje problem jak zamknac konto w ABN pisze co mi sie udalo dzisiaj.
Dzisiaj poszlam do banku w imieniu pewnej polki ktora jest w PL i do NL sie nie wybiera w celu zamkniecia konta. O dziwo!!! Zamkneli bez problemu, ba nie prosili nawet o moj dowod tozsamosci. co przygotowalam jej w tym celu:
- list o tresci ze chce zamknac konto
- pelnomocnictwo dla mnie (ktore wogole sie nie przydalo poniewaz pracownik banku powiedzial ze nie przyjmuja pelnomocnictwa)
- kopie kart
- kopie ID tej pani.
Zamkneli jej konto w 5 min! Taki troszeczke szok dla mnie (pozytywny) postanowilam sie z wami podzielic, ze jednak zamykaja (bez internet bankieren).
[ Dodano: Pon Mar 19, 2012 4:00 pm ]
Bronka napisał/a: | Dla mnie to jest troszeczke dziwne, bo ze wzgledu na to, czy decyzja z banku bylaby pozytywna czy negatywna zawsze powinna przyjsc od nich wiadomosc. | A mnie już nic nie zdziwi... Wiec jej probowalo jakies biuro z polski zamykac konto i im sie zupelnie nie udalo, z tego co mi wiadomo pieniadze pobrali napisali jakies pisemko kazali karty gdzies tam(!!! dokladnie gdzies!) wyslac i to wszystko - konto jak bylo otwarte tak zostalo. Niczego nie dostala - zadnego listu nic. Dzisiaj jak bylam to pytalam sie jak to mozliwe ze probowala zamknac tyle razy to konto i sie nie udalo - pracownica banku nie wiedziala, a nawet w programie nie miala ze kiedykolwiek i ktokolwiek to konto probowal jej zamknac.
Ja jako potwierdzenie dla niej dostalam taki wypis z banku ze konto jest zamkniete a pieniazki pojda na podane przez nia konto bankowe. |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
Ostatnio zmieniony przez misia0101 Pon Mar 19, 2012 4:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
marek18071981
Poczatkujacy marek18071981
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 14 Mar 2009 Posty: 43 Skąd: Oss
|
Wysłany: Pon Mar 19, 2012 11:47 pm
|
|
|
Z tego co wiem, konto w ABN zamyka bank po upływie paru lat nie korzystania z konta, tj. pozostawania w stanie debetu wynikających z opłat za rachunek. Mojej siostrze zamknęli po osiągnięciu kwoty bodajże -80e |
|
|
|
|
Joshi
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 3:12 pm
|
|
|
post edytowany w calosci
od tego jest opcja priw |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Lip 27, 2012 4:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
justyna_86_pol
Poczatkujacy justyna_86_pol
|
Wysłany: Pią Lip 27, 2012 3:05 pm zamkniecie konta w abn amro
|
|
|
Cześć:)
Naczytałam się już wiele na temat zamknięcia konta w abn amro. Jedni mówią, że można wysłać pismo, inni, że tylko osobiście. Jeszcze inni, że przez internet.
Czy ktoś z Was wie jak to zrobić za pomocą tego "kalkulatorka"? Baaaaardzo proszę o pomoc
P. S. Jestem tu nowa, nie wiem czy umieszczam w odpowiednim miejscu ten post- miał być pod resztą. |
|
|
|
|
xgs
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2012 2:39 pm
|
|
|
Czy ten bank posiada jakiś adres e-mail. Szukam na ich stronie i tylko kontakt telefoniczny. |
|
|
|
|
BARBER
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2012 9:43 pm
|
|
|
Witam. Podpinam sie pod temat zamykania konta w ABN Amro. Bujam sie z tym kontem od ponad roku. Mieszkam już na stałe w Polsce i nie mam zamiaru wybierać sie taki kawał żeby tylko zamknąć konto. Czy ktoś zna sprawdzony sposób? Może ktoś wie gdzie kliknąć żeby zdobyć jakiś formularz zamykający konto? Albo ktoś już pisał tam listy i zamykał konto z powodzeniem. Jeśli tak to proszę o pomoc bo zdzierają ze mnie co miesiąc 2,5€ |
|
|
|
|
lukasz9022
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sie 23, 2012 12:52 pm
|
|
|
Witam podpinam sie pod temat zjechalem juz do Polski i nie bardzo chce mi sie jechac do Nl zeby tylko zamknac konto czy jest ktos kto by pomogl mi w tej sprawie przez internet. pozdrawiam |
|
|
|
|
justyna_86_pol
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2012 9:02 am
|
|
|
W końcu nie dowiedziałam się jak zamknąć to konto przez internet, więc wysłałąm list do banku w Holandii po angielsku. Napisałam, że chcę zamknąć konto ponieważ nie mieszkam już w Holandii. Proszę o przesłanie potwierdzenia na mój polski adres, a pieniądze z konta na polskie konto. Dołączyłam ksero dowodu osobistego i karty. Dostałam od nich odpowiedz po chyba dwóch tygodniach. Później potwierdzenie przelewu z holenderskiego konta na polskie. Konto jest już zamknięte. Nie mogę się na nie zalogować używająć "kalkulatorka". Więc wyszło ok. |
|
|
|
|
xgs
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 27, 2012 11:15 am
|
|
|
Na jaki adres wysłałaś? Swoją drogą nie do pomyślenia, że z holenderskim bankiem nie można kontaktować się drogą elektroniczną... Do tego oskubią mnie za prowadzenie konta. |
|
|
|
|
justyna_86_pol
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2012 6:28 pm
|
|
|
Wysłałam na adres banku, w którym zakładałam konto. Mam go na umowie. |
|
|
|
|
aazmath
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 9:16 pm
|
|
|
Odkopuje!
A co jeśli filia banku w której otwierałem konto juz nie istnieje? Vaals konkretnie to był.?
Gdzie mam wysłać to pisemko ich? bo jak wysłałem na główny adres banku w Amsterdamie to list po tygodniu wrócił.
Bardzo dziekuje za pomoc. |
_________________ ... aaz ... |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 9:49 pm
|
|
|
aazmath napisał/a: |
Gdzie mam wysłać to pisemko ich? bo jak wysłałem na główny adres banku w Amsterdamie to list po tygodniu wrócił.
|
Ale jak wrocil, nieotwarty zwrot czy cos odpisali i odeslali list? |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
aazmath
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 9:54 pm
|
|
|
Nieotwarty zwrot.
W pierwszej chwili pomyślałem że moze źle adres napisałem, ale sprawdziłem jest ok. Taki sam jak na stronie. |
_________________ ... aaz ... |
|
|
|
|
|