SVB biuro |
Autor |
Wiadomość |
Renix
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 6:58 am SVB biuro
|
|
|
Witam ,
Czytalam wiele artykulow na ten temat, chcialam podczepic sie i odpowiedz ale chyba tematy byly juz zamkniete. Wiec zdecydowalam sie napisac jako nowy temat. Otoz otrzymalam pismo od SVB dotyczace mojego Pensioenoverzicht oraz druk do wypelnienia. Wszystko jest zrozumiale dla mnie ale takze prosza o kopie swiadectw pracy. I teraz mam pytanko : czy wy zalaczyliscie te kopie i wysylaliscie wraz z wypelnionym drukiem? czy tez mozna bedzie wyslac w pozniejszym czasie do nich? z gory dziekuje za odpowiedz
Pozdrawiam, |
_________________ The day you find it is the day I will stop missing you ..... |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 8:09 am
|
|
|
Renix Teraz chca potwierdzen z formularzami znaczy ze teraz musisz wyslac . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Renix
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 9:47 am
|
|
|
baileys napisał/a: | Renix Teraz chca potwierdzen z formularzami znaczy ze teraz musisz wyslac . |
Witam
Ja rozumiem ze chca, ale czy moge kopie dokumentow doslac pozniej, bo ich przy sobie nie mam. Musze sciagnac z Polski. Mam natomiast udokumentowane wszystkie lata pracy, bo za wczasu zrobilam sobie tabelke w Excelu. Na podstawie niej moge im wypisac wszystko co zechca.
Pozdrawiam, |
_________________ The day you find it is the day I will stop missing you ..... |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 11:17 am
|
|
|
nie masz je wraz z formularzami odeslac . Nie niedysla sie sobie pudzniej ale odrazu z formularzami .Skoro o to prosza teraz wraz z formularzmi to znaczy ze nie mozesz sobie pudzniej doslac .
Tabelki moze sobie kazdy zrobic ale jak nie ma potwierdzenia to nikt w to nie uwiezy i nie zaliczy bez udokumentowania . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Wto Maj 08, 2012 11:20 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 8:10 pm
|
|
|
W jakim celu swiadectwa pracy z Polski przesylac do SVB? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 8:48 pm
|
|
|
do tego jagoda
Renix napisał/a: | Otoz otrzymalam pismo od SVB dotyczace mojego Pensioenoverzicht oraz druk do wypelnienia |
|
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 9:02 pm
|
|
|
To nic mi nie mowi.
Ja wiem, ze holendersie pensioen jest skladane ze skladek pracy w Holandii.
Ze skladek placonych w Polsce jest wyplacana emerytura polska. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 9:34 pm
|
|
|
Bronka, ale jesli ktos osiagnol wiek emerytalny i mu brakuje lat do AOW to sprawdzaja ile lat jest wypracowanych w innych panstwach i ile tam ma emerytury .podliczaja co tu ktos wypracowal i poza granicamu ( sumy) i jesli ktos tu nadal mieszka to doplacaja do panstwowego minimum . |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
|
Wysłany: Śro Maj 09, 2012 11:45 am
|
|
|
Nie wiem, jak dotad nikt nie pytal o swiadectwa mojej pracy w Polsce a troche lat tam przepracowalam jakby nie bylo. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Śro Maj 09, 2012 12:06 pm
|
|
|
Bronka, do mojej mamy przyszlo takie cos ale nie z SVB a z inne instancji .
musiala wszystko dostarczycz jak zadzwonilam i powiezialam ze moga przeciez wszystko prze @ /internet zalatwic odpowiedziano mi ze niestety nie wszystko jest w PL zarchiwowane . dodatkowo mama musi dostarczyc jeszcze z ZUS-u zaswiadczenie o wysokosci juz przyznanej emerytury.
a o takie cos dopiero prosza jak ktos osiaga wiek pre-pension . |
Ostatnio zmieniony przez baileys Śro Maj 09, 2012 12:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
|
|
|
|
|
Renix
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 3:06 pm
|
|
|
Bronka napisał/a: | No ale Renix chyba jeszcze sie nie wybiera na emeryture ? :P |
witam ,
oj oj oj .... Ja nie wybieram sie na emeryture, ale tak prawde mowiac to mi zostalo mniej niz polowa lat do emerytury-:), ale wiadomo ze zanim dojde do wieku emerytalnego to moga ponownie go zmienic czyli go podwyzszyc-:). Aczkolwiek mi to nie przeszkadza. Wole pracowac dluzej niz siedziec na emeryturze.
Mysle ze SVB - chce udokumentowac moje wszystkie lata pracy nawet te w Polsce , aby mogli obliczyc emeryture. Moze i to dobrze ze jest takie biuro ktore za wczasu przeanalizuje i wyliczy potencjalna wartosc emerytury. Ja bym chciala wiedziec ile bym otrzymala-:) .
Z gory dziekuje za wszystkie informacje i serdecznie pozdrawiam, |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 5:47 pm
|
|
|
Ja takze jakis czas temu dostałem list z SVB ale dotyczący mozliwości dokupienia lat przepracowanych za granicą (w PL). Także mialbym dostarczyć zarobki za te lata i na podstawie zarobków mam mozliwość dokupienia lat do holenderskiej emerytury.Mam na to czas 10 lat od dnia przybycia do NL. |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 7:40 pm
|
|
|
Dokladnie Jedrzej, tez czytalam o tym, ze mozna wykupic emeryture za lata przepracowane w Polsce a z doswiadczen ludzi piszacych na forum ( niechodzi o Polakow) wnioskuje, ze skorka nie warta jest wyprawki. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
|