bankructwo |
Autor |
Wiadomość |
Aannemerbas
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 09, 2012 10:04 pm bankructwo
|
|
|
Witam
Mam pytanie dotyczace ogloszenia bankructwa vof, czy ktos wie jak to wyglada?
Wzialem lipna ekipe na projekt i teraz nie dostane za niego pieniedzy a byc moze jeszcze bede mial sprawe w sadzie. Inwestor jest cwany i probuje mnie tez troche utopic, nie mowie ze wina jest tylko jego ale mam dlugi na 10000 euro za materialy i rodzine na karku. Nie wiem co robic dalej?
unioslem sie honorem i posplacalem idiotow ktorzy zawalili kontrakt a sam zostalem z palcem w d*. wiem ze to glupie ale teraz musze cos z tym zrobic |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Maj 09, 2012 10:42 pm
|
|
|
Aannemerbas, jak masz vof to wszystkim odpowiadasz za dlugi firmy . tzn dom , oszczednosci auto itd .Nie tylko ty odpowiadasz za to ale wszyscy ktozy byli wspolwascielami tej firmy. Jesli nie ma z czego scignac to jesli kiedys bedziesz mial jakie kolwiek dochody ( ty lub twoi wspolnicy ) to sciagna wam z dochodow .
Cytat: | Vof (Vennootschap onder firma)
Als een Vof failliet wordt verklaard zijn daardoor alle vennoten failliet. Als deze vennoten natuurlijke personen zijn, valt ook hun privé-vermogen in het faillissement |
http://www.mkbservicedesk...en-failliet.htm
http://www.belastingdiens...lliet_verklaard |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Śro Maj 09, 2012 11:11 pm
|
|
|
Aannemerbas napisał/a: | a byc moze jeszcze bede mial sprawe w sadzie. |
Masz rechtsbijstandverzekering voor ondernemers? To może jeszcze na prostą wyjdziesz...
Aannemerbas napisał/a: | 10000 euro |
Nie wiem czy to pocieszenie, ale 10.000 to nie jest jeszcze tak suuuper duzo. Moze da sie rozlozyc zadluzenie na dogodne raty? Nie jest to dla ciebie jakies rozwiazanie?
Jak zalatwic bankructwo?
Poprostu do sadu okregowego wniesc wniosek (dolaczyc odpowiednie zalaczniki w postaci KVK i uittreksels) i gotowe, ale zastanow sie nad tym co napisala baileys... to prawda |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
|