Przesunięty przez: Gochna H Nie Lip 22, 2012 12:11 pm |
Brak opcji w ING nl jak przelać wiec? |
Autor |
Wiadomość |
KotWbutach
Poczatkujacy KotekWbutach
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 2:43 pm Brak opcji w ING nl jak przelać wiec?
|
|
|
Witam przeczytalem wszystkie mozliwe tematy zwiazane z moim ale i tak odpowiedzi nie .
Loguje sie do ing nl. wybieram z opcji przelew bankowy i ...tylko moge dokonac przelewu DO ING w holandi{tam automatycznie pisze Hol bank receiver!!} a nie Z hol do ...gdzie chce.
Dodam ze po prawej jest 4 opcje a z lewej nic nie ma. |
|
|
|
|
Maxy
Gaduła Lucas
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 152 Skąd: ASSEN
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 2:58 pm
|
|
|
Przewiń strone na dół troche tam jest rubryka podpisana: Alles in Mijn ING w niej znajduje sie podsekcja Betalen a w niej jest Overschrijven buitenland.Powodzenia |
_________________ Administrator nie jest tylko od usuwania postów Powinien służyć pomocą ^^ |
|
|
|
|
KotWbutach
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 4:09 pm tak . własnie dzieki. Znalazłem.
|
|
|
Juz prawie zostal tylko maly szczegol.W polu iban pisze U heeft geen geldig IBAN nummer ingevuld. W pl banku babka podala mi nr Iban L no i moj nr konta .Ja juz wpisuje na rozne sposoby i PLi nr konta cale i tylko PL i pierwsze 2 cyfry z konta ale nic.nie mam drugiego Iban. |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 4:14 pm
|
|
|
Moze wpisujesz spacje.Numer musi byc bez spacji lub kropek. |
|
|
|
|
KotWbutach
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 4:36 pm
|
|
|
Juz .udalo sie .Dzieki wielkie jakby nie ty to otworzylbym kolejna flaszke..zostalo mi teraz poczytac sobie o tang codes ale to juz na innych tematach bo widze cos jest a tu juz nie chce niepotrzebnie dublowac.Jeszcze raz wielkie dzieki |
|
|
|
|
marta112
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lip 21, 2012 4:13 pm
|
|
|
Hejoszka wszystkim. Może ktoś mi tu pomoże.. Tak więc będąc w Holandii załozyłam sobie konto w banku ING. Jednakże plany mi sie zmieniły i musiałam szybko wrócić do polski, konto pozostało.. a pobierają 8 jurków miesięcznie za prowadzenie. Byłam w polskim ING sie pytać czy jest możliwość usunięcia tutaj jednak takiej opcji niema.. Mam konto internetowe, ale holenderskiego nie znam więc zupełnie nie rozumiem możliwosci które sie wyświetlają. Może ktoś wie czy uda mi sie usunąć to konto poprzez internet ? Ponieważ nie na ręke jest mi jechać spowrotem tam by usunąć konto..
Licze na pomoc |
|
|
|
|
madzia575
Poczatkujacy
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 14 Lis 2009 Posty: 49 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2012 11:34 am
|
|
|
Wilt u uw enige of laatste Betaalrekening(en) bij de ING opzeggen? Dan bent u na het opzeggen van deze Betaalrekening geen klant meer bij de ING. Het is daarom belangrijk alles goed en volledig af te handelen. Daarbij helpt de Klantenservice u graag: 0900 0933 (10 cent per minuut). Bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.
Jedyne co znalazłam na stronie ING że wypowiedzieć konto mozna tylko poprzez kontakt telefoniczny..... |
|
|
|
|
marta112
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lip 23, 2012 12:16 pm
|
|
|
super, dziękuje serdecznie, znajde kogoś kto zna dobrze holenderski bądź angielski i to załatwie |
|
|
|
|
Hancia1991
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2012 6:57 am Re: Brak opcji w ING nl jak przelać wiec?
|
|
|
Dzien dobry wszystkim mam pytanie jak się zalogowac na konto ING .nl n nie wiem o co chodzi próbowałam wszystkiego ale nie wychodzi mi. pierwszy raz mam konto w Holandii bo tak to mam Polskie konto ... i Prosze o podpowiedź co mam wpisac w tej pierwszej rubryce skad mam wziąć nazwe uzytkownika nic mi chyba takiego nie dali... |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2012 7:23 am
|
|
|
Hancia1991, przyślą Ci pocztą tradycyjną dwa maile, w jednym będzie nazwa użytkownika w drugiej pierwsze hasło. Po aktywacji będziesz poproszona o podanie tanu z listy lub esemesa jeśli taką opcję wybrałaś. A przynajmniej ja tak miałam kilka lat wstecz. |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
|
|
|
|
Hancia1991
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2012 10:42 am
|
|
|
aha czyli ja najpierw na tej stronce musze sie zarejstrowac podać im rekaingnummer dopiero wtedy wyslą mi e-mail. a mam takie jeszcze małe pytanko dlaczego ja pieniędzy z tego konta nie mogę w Polsce wybrać? chociaż mam tam pieniądze? |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2012 11:36 am
|
|
|
Tak, musisz sie najpierw zarejestrowac.
To znaczy masz karte i nie mozesz wybrac z automatu? Moze karta nie jest aktywowana. A w Holandii wybieralas? |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
Hancia1991
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2012 12:07 pm
|
|
|
nie nie wybierałam własnie w Holandii bo zjechałam do Polski. najpierw miałam zastępcza karte i z niej tylko wybrałam 50zł a z tej normalnej co dostałam listem w ogóle w żadnym bankomacie nie mogę wybrac pieniędzy i nie wiem dlaczego nawet byłam sie pytać w tym ING banku śląskim ale nic mi nie powiedzieli więc własnie nie wiem.. możliwe że trzeba aktywowac kartę... jak wkładam kartę i wpisuje pin i chce wybrac jakąś kwotę pisze mi brak środków na koncie... |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2012 12:35 pm
|
|
|
Bank ING w Polsce nie ma nic wspolnego z bankiem ING w Holandii, nie masz nawet co pytac.
Musisz sie skontaktowac z ING w Holandii.
Ps. A jestes pewna, ze masz pieniadze na koncie? A tymczasowy moze jest jeszcze wazny, sprawdzalas? |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
Ostatnio zmieniony przez Bronka Wto Wrz 11, 2012 12:52 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|