uznanie dziecka przez sad,czy matka musi byc obecna |
Autor |
Wiadomość |
kkasia1981
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Cze 02, 2012 7:01 pm
|
|
|
Ja już ciebie nie rozumiem, czy jesteś w stanie w końcu wyjaśnić czy on przyznał się do ojcostwa bo jeśli nie ma go wpisanego w polskim akcie urodzenia to żadnych praw nie ma. Załóż normalnie sprawę o ustalenie ojcostw albo idź z nim do USC i wpisz go jako ojca, następnie wystąp o alimenty i odebranie praw rodzicielskich i ustalenie widzeń z dzieckiem, bo pozbawienie praw nie oznacza brak spotkań. Żaden sąd nie każe ci jeździć do Holandii na spotkania ojca z dzieckiem jeśli mieszkasz w Polsce. Tak samo jak Gochna uważam że bez sensu jest płacić adwokatowi tym bardziej w Holandii, jeśli przyjdzie ci wezwanie do sądu w Holandii to odpisz że mieszkasz teraz w Polsce i nie stać cię na przyjazd. Osobiście uważam że w Polskim sądzie też dasz sobie sama rade, ja wygrywałam wszystkie rozprawy bez jakiegokolwiek adwokata, wszelkie wzory pism oraz porady znalazłam w internecie, możesz ewentualnie skorzystać z darmowych porad prawników którzy przyjmują w każdym większym mieście, myślę też że jeśli zgłosisz się do Opieki Społecznej też tam ci pomogą i pokierują co co masz robić |
|
|
|
|
lenabart
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 02, 2012 9:05 pm
|
|
|
kkasia1981 napisał/a: | Ja już ciebie nie rozumiem, czy jesteś w stanie w końcu wyjaśnić czy on przyznał się do ojcostwa bo jeśli nie ma go wpisanego w polskim akcie urodzenia to żadnych praw nie ma. Załóż normalnie sprawę o ustalenie ojcostw albo idź z nim do USC i wpisz go jako ojca, następnie wystąp o alimenty i odebranie praw rodzicielskich i ustalenie widzeń z dzieckiem, bo pozbawienie praw nie oznacza brak spotkań. Żaden sąd nie każe ci jeździć do Holandii na spotkania ojca z dzieckiem jeśli mieszkasz w Polsce. Tak samo jak Gochna uważam że bez sensu jest płacić adwokatowi tym bardziej w Holandii, jeśli przyjdzie ci wezwanie do sądu w Holandii to odpisz że mieszkasz teraz w Polsce i nie stać cię na przyjazd. Osobiście uważam że w Polskim sądzie też dasz sobie sama rade, ja wygrywałam wszystkie rozprawy bez jakiegokolwiek adwokata, wszelkie wzory pism oraz porady znalazłam w internecie, możesz ewentualnie skorzystać z darmowych porad prawników którzy przyjmują w każdym większym mieście, myślę też że jeśli zgłosisz się do Opieki Społecznej też tam ci pomogą i pokierują co co masz robić |
Sprawa o alimenty juz jest wtrakcie na terenie holandii,macie kobiety racje.
Do ojcostwa przyznal sie na terenie holandii,ale nie przed polskim usc,wiecie co juz chyba mi sie rozjasnia,jak sie nie przyznal przed polksim usc to ni ema praw,juz przestalam logicznie myslec przez to wszytsko.W poniedzialek jade po porade do prawnika co i jak i zadzwonie do tej prawniczki etc,jesli sie da zeby prawnik z polski ustalil mu widzenia to tak zrobie.Naprawde dziekuje Wam za rady
[ Dodano: Nie Cze 03, 2012 9:26 am ]
Wogole tak mysle co jesli sad przyzna mu pelne prawa i co wtedy,czy on bedzie musial takze godzic sie na szkole,ubior itd?mimo ze jest w Holandii?dlatego nie wiem co robic,czy prosic prawniczke o ograniczenie praw,czy moge zrobic to z Polski?czy musze to skladac w Holandii..niech to sie juz skonczy wszystko |
|
|
|
|
|
|