kibicowanie NASZYM (mam na mysli POLAKÓW) |
Autor |
Wiadomość |
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pon Cze 04, 2012 2:27 pm kibicowanie NASZYM (mam na mysli POLAKÓW)
|
|
|
Zastanawiam sie czy jak masz żółte tablice przy samochodzie a biało-czerwona flage przy nim, to czy aby w ryj nie walną Jak tu kibicowac naszym. |
|
|
|
|
bobikpl
Super gaduła :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 352 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Pon Cze 04, 2012 5:26 pm
|
|
|
Ja zawieszam flagi na auto i zakładam T-schirt POLSKA.
Ksenofobom a takich mam większość w pracy kolegów,żółć się wyleje
Teraz z Polaków zostałem sam,miałem zakaz mówienia po Polsku do drugiego Polaka,na piśmie-czujecie?
Obecnie kolega czeka na orzeczenie sądu,chcą go zwolnić-były intrygi...brak słów.
Ksenofobia i zaprzaństwo...
Dla "załagodzenia" na lusterka boczne zakładam osłony Oranje.
W ryj to...ja mogę walnąć (ale tego nie zrobię bo by mnie cwel jeden z drugim zaskarżył)
Flaguję i zrobię rundkę.Nie boję się nikogo i niczego... |
|
|
|
|
qris1313
Poczatkujacy qris1313
|
Wysłany: Pon Cze 04, 2012 7:19 pm
|
|
|
Może ktoś wie,gdzie można obejrzeć mecze polskiej reprezentacji na telebimie lub tp. |
_________________ Skąd zegarek wie która jest godzina? |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Pon Cze 04, 2012 8:35 pm
|
|
|
wlasnie pokazali krotki reportazyk ze holendry sa juz w Krakowie. Oczywiscie nic innego nie mozemy sie podziewac:
- zamiast hotelu (właściwego) gdzie przebywaja holendrzy jakas stara odrapana ściana!
- w tle pole z krowami
- i ,,wielki" polski boer majacy pole truskawek i zatrudniający ukraincow ktorzy ciezko pracuja i nawet nie obejrza zadnego meczy bo akurat jest sezon :/
dzisiaj ma byc jeszcze jakis reportaz. Kto stawia ze beda tylko stare chałupy, kupa gnoju i furmanka z pijanym baca :/ do obejrzenia. |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
lena930
Super gaduła lena930
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 29 Lis 2008 Posty: 261
|
Wysłany: Pon Cze 04, 2012 10:04 pm
|
|
|
ja sie nie zakladam ale na jakim kanale bedzie ten reportazyk bo chetnie popatrze co tak im sie w pl podoba |
|
|
|
|
Athlon
Gaduła
|
Wysłany: Pon Cze 04, 2012 10:34 pm
|
|
|
[quote="misia010 Kto stawia ze beda tylko stare chałupy, kupa gnoju i furmanka z pijanym baca [/quote]
A co to nie jest Polska?
Masz tu gdzies pijanego bace w furmance?
Pokazuja wiec , co w tym dziwnego?
Co maja pokazac, autostrade czy centrum handlowe? To jest wszedzie.
Niech pokaza, ze pijani agresywni Polacy to nie tylko obraz okolic holenderskich aldikow. |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pon Cze 04, 2012 11:19 pm
|
|
|
misia0101 napisał/a: | wlasnie pokazali krotki reportazyk ze holendry sa juz w Krakowie. Oczywiscie nic innego nie mozemy sie podziewac:
- zamiast hotelu (właściwego) gdzie przebywaja holendrzy jakas stara odrapana ściana!
- w tle pole z krowami
- i ,,wielki" polski boer majacy pole truskawek i zatrudniający ukraincow ktorzy ciezko pracuja i nawet nie obejrza zadnego meczy bo akurat jest sezon :/
dzisiaj ma byc jeszcze jakis reportaz. Kto stawia ze beda tylko stare chałupy, kupa gnoju i furmanka z pijanym baca :/ do obejrzenia. |
Co Ty powiadasz, holenderski zespol zostaje w Sheraton Hotel, najtanszy pokoj w tym hotelu kosztuje ok 400 zl... |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Wto Cze 05, 2012 7:02 am
|
|
|
Wiesz co Athlon kupy nie zrób, zamiast bacy na furmance tutaj też są różne okropne rzeczy do pokazania, ale może tego nie zauważyłeś w tym kraju mlekiem i miodem płynącym....
:/ prosze cię.
Niestety tak jest (i nie wiem czy tylko ja sama zauważyłam), że jak holandia robi reportaż o Polsce albo o jakimkolwiek wschodzim kraju to wychodzimy na zacofańców, którzy nawet do Europy nie pasują. A właśnie że tak! Powinni pokazać chociażby centra handlowe, których tutaj nie ma, chociażby to co jest wybudowane w Poznaniu warte jest obejrzenia.
Jak ja zobaczyłam wycinek tego hotelu ( ja nie mówie, że oni tam są bo wiedziałam odrazu, że holandia nie będzie w takiej ruderze) co pokazali to i tą odrapaną ścianę wogóle jakby wklejoną z innego budynku oraz to pole z tyłu....
Uwielbiam ich manipulacje w massmediach!
Kolejnym ,,wiejskim" akcentem pozostaje to całe coś tam Euro Koko...Ja pier.... jak można było takie coś dać jako nasz hymn....
No nic zobaczymy czy nam szczerbata Jarzębina przyniesie szczęście. |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
Ostatnio zmieniony przez misia0101 Wto Cze 05, 2012 7:07 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
senior024
Nieśmiały użytkownik senior024
|
Wysłany: Wto Cze 05, 2012 8:19 am
|
|
|
Jak im sie nie podoba w Polsce to mogli wybrac hotel na Ukrainie.Ciekawe co by tam pokazali w tle.Jak zwykle z niczego sa niezadowoleni. |
|
|
|
|
aknairam

|
Wysłany: Wto Cze 05, 2012 9:38 am
|
|
|
misia0101.....nie pijany baca ,nie pijany baca !!,tylko polski chłop w kapeluszu karmiący kaczki !
a'propos hoteli to sami wybierali i to duzo wczesniej ! podobno są zadowoleni .
Czy bedziecie demonstrowac w jakis sposób w czasie meczu naszej drużyny? No nie to że tam na ulicy !!!! Mam na mysli flaga w oknie ,przy rowerze np (w moim przypadku )
Tu widze tak duzo tego pomarańczu ,az sie prosi przełamac go troche czerwienią |
|
|
|
|
Katje
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Maj 2010 Posty: 137
|
Wysłany: Wto Cze 05, 2012 9:43 am
|
|
|
Nie widzialam reportarzu o ktorym mowa, ale czytalam artykul na nu.nl i Krakow byl bardzo pozytywnie opisany. Reportaz RTLu (http://www.rtl.nl/actueel/rtlnieuws/specials/ek_voetbal_2012/index.xml# - trzeba kliknac na Dit zijn de bedden van Oranje) tez ukazuje Krakow takim jakim jest
Na jakim kanale/w jakim programie lecial ten reportaz, bo obejzalabym go sobie |
|
|
|
|
aknairam

|
Wysłany: Wto Cze 05, 2012 1:22 pm
|
|
|
Dutvaria Cytat: | : Przepraszam, ale, moim zdaniem, nie jesteś w porządku. Mogę bronić pozycji. Napisz do mnie PM, będziemy rozmawiać ! |
Tu jest portal dla polaków -piszemy po polsku !! trza sie uczyc języków !! polskiego tez !!! |
|
|
|
|
guust
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Wto Cze 05, 2012 1:42 pm
|
|
|
aknairam,
aknairam napisał/a: | Tu jest portal dla polaków |
a nie dla osob znajacych jezyk polski?
a Ty nie jestes przypadkiem ukryta opcja niemiecka? |
Ostatnio zmieniony przez guust Wto Cze 05, 2012 1:43 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
aknairam

|
Wysłany: Wto Cze 05, 2012 2:49 pm
|
|
|
guust to własnie miałam na mysli -dzieki że poprawiłes mój bład .
A z tej ,,ukrytej opcji,,to sie troche ubawiłam ,ale to dobrze ,przydało mi sie dzisiaj |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Cze 05, 2012 3:42 pm
|
|
|