belasting-kinderopvangtoeslag |
Autor |
Wiadomość |
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 10:16 pm
|
|
|
dodatki automatycznie sie przenosza na kolejny rok, powinno sie jedynie zmienic dane typu: cena za godzine,ilosc godzin i zarobki o ile cos sie zmienii w przyszlym roku. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Gru 11, 2011 12:58 pm
|
|
|
no i nalezy pamietac o zmianie regul dofinansowania do kinderopvangtoeslag na 2012 |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Nie Gru 11, 2011 2:35 pm
|
|
|
Ten dodatek to jest to samo co kinderbudget? nie wiem czy dobrze napisalem |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Gru 11, 2011 2:48 pm
|
|
|
kinderopvangtoeslag to dofinansowanie do przedszkola/zlobka |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
|
Wysłany: Nie Gru 11, 2011 9:24 pm
|
|
|
no reguly jak zawsze sie zmieniaja, na niekorzysc. |
|
|
|
|
AleksandraGouda
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 04, 2012 11:23 am
|
|
|
patrycja87 napisał/a: | dziękuję bardzo wszystkim, rozmawiałam z księgową i rzeczywiście kinderopvangtoeslag mogę otrzymać tylko kiedy mam umowę o pracę ;( żeby wysłać podanie o ten dodatek należy podać szacowane na obecny rok zarobki. |
Powiedzcie mi jak to jest w przypadku umowy o pracę z uitzenbureau, mam takową z gwarancją 10 godzin tygodniowo... ale wiadomo, że jak pracuję to jest ich 35-40 godzin. Mogę wtedy ubiegać się o dofinansowanie na 40 godzin? I czy w ogóle taka umowa jest uwzględniana?
proszę o szybką odpowiedź doświadczonych rodziców |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
|
Wysłany: Pon Cze 04, 2012 8:53 pm
|
|
|
AleksandraGouda napisał/a: | patrycja87 napisał/a: | dziękuję bardzo wszystkim, rozmawiałam z księgową i rzeczywiście kinderopvangtoeslag mogę otrzymać tylko kiedy mam umowę o pracę ;( żeby wysłać podanie o ten dodatek należy podać szacowane na obecny rok zarobki. |
Powiedzcie mi jak to jest w przypadku umowy o pracę z uitzenbureau, mam takową z gwarancją 10 godzin tygodniowo... ale wiadomo, że jak pracuję to jest ich 35-40 godzin. Mogę wtedy ubiegać się o dofinansowanie na 40 godzin? I czy w ogóle taka umowa jest uwzględniana?
proszę o szybką odpowiedź doświadczonych rodziców |
w tym roku sie pozmienialo na gorsze, i dodatek wnioskuje sie 140% godzin rodzica mniej pracujacego, np jesli pracujesz 40godz w miesiacu,to masz prawo do 40*140%=56godz opvangu. mozna to wyliczyc dokladnie tutaj http://www.belastingdiens...lpen/toeslagen/
Godziny najlepiej policzyc srednia na rok (co nie jest latwe)jak sie nie ma stalej liczby godzin.
Wzieli sie tez za sprawdzanie,dzwonia z prosba o kontrakty,o kopie przelewow,faktur,czego do tego roku nie bylo. |
|
|
|
|
|