Zasiłek Socjalny w Holandii |
Autor |
Wiadomość |
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2012 4:42 pm
|
|
|
jesli wasze wspolne dochody beda przekraczas 1313,85€ netto na miesiac to nie dostaniecie nic. jesli ponizej to gmina doplaci wam brakujaca sume. ich nie obchodzi ze zyles wczesniej np z 3000€ miesiecznie i teraz ci brakuje bo na taki dochod wzioles np samochod , drogie mieszkanie itd . to jst maximum socialene i do tego ci doplaca. A jak twoje oszczednosci , dobra materialne przekraczaja €11.370 to nawet jak masz 1200 € miesiecznie to nic nie dostaniesz bedziesz musial najpierw wykozystac co masz ponad ta sume i dopiero wtedy wrocic , Uwaga jesli masz drogie auto powyzej bodajze 4000€ to tez liczy sie do oszczednosci itd . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 8:38 am
|
|
|
Duuvelke napisał/a: | jesli zamelduejsz tate, ktory bedzie mial dochod. To nie bedziesz mial prawa do bijstand, od tego roku zmienily sie przepisy.
U kunt een gezin vormen met:
uw partner;
uw kind(eren), minderjarig of meerderjarig;
de meerderjarige partner(s) van uw meerderjarige kind(eren);
uw vader en/of moeder.
http://www.rijksoverheid....gemene-bijstand |
Mialy sie zmienic ale jednak zostaje po staremu. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 9:38 am
|
|
|
Bronka, podaj jakies zrodlo ktore mowi ze sie (nie)zmienily . Bo te dane co podaje Duvelke sa nadal na rijksoverheid. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 9:56 am
|
|
|
Wpisz w google:
huishoudinkomenstoets van de baan
jest mnostwo zrodel, wybierz to, ktore Ci odpowiada
A tu pierwszy lepszy:
Cytat: | Huishoudinkomenstoets en Wwnv van de baan
In het Begrotingsakkoord 2013, ook wel het Lente-akkoord of vijfpartijenakkoord genoemd, zijn twee belangrijke wijzigingen opgenomen op eerder doorgevoerd of voorgenomen beleid: de 'huishoudinkomenstoets' wordt afgeschaft en de 'Wet werken naar vermogen' gaat niet door.
Huishoudinkomenstoets afgeschaft
De 'huishoudinkomenstoets', één van de wijzigingen in de 'Wet werk en bijstand 2012?, wordt met terugwerkende kracht afgeschaft. Dat houdt in dat de zogenaamde gezinsuitkering per 1 januari 2012 komt te vervallen. De toets was door het kabinet Rutte ingevoerd, maar is door de samenstellers van het Lente-akkoord weer afgeschaft. In het Begrotingsakkoord 2013 komt de 'huishoudinkomenstoets' te vervallen. Op dit moment ligt er een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer dat de afschaffing definitief moet maken. Gemeenten zijn door staatssecretaris De Krom verzocht om de uitvoering van de 'huishoudinkomenstoets' alvast stop te zetten.
|
http://www.nieuwsbank.nl/inp/2012/06/04/T274.htm |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 10:07 am
|
|
|
Op dit moment ligt er een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer dat de afschaffing definitief moet maken.
no bronka wklejasz i jest napisane ze musi byc ten wniosek przeglosowany jeszcze czyli narazie sie nic nie zmienilo |
Ostatnio zmieniony przez bejupi Nie Cze 17, 2012 10:09 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 10:11 am
|
|
|
U nas w gminie właśnie go zatrzymali (ten cały huishoudinkomenstoets).
Potwierdzam co napisała przedmówczyni.
Link:
http://www.emmen.nu/?n_id=247204 |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 10:13 am
|
|
|
bejupi napisał/a: | Op dit moment ligt er een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer dat de afschaffing definitief moet maken.
no bronka wklejasz i jest napisane ze musi byc ten wniosek przeglosowany jeszcze czyli narazie sie nic nie zmienilo |
Formalnie, jednak gminy stosuja znowu dawne prawo. |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 10:58 am
|
|
|
post edytytowany
zasmiecasz watek |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Cze 17, 2012 11:23 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
marcinekpl
Gaduła The one and only
Wiek: 46 Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Wto Mar 31, 2015 7:30 pm
|
|
|
Czy zeby starac sie o bijstand rozumiem ze najpierw trzeba byc na WW tak ? Kiedy mozna aplikowac o bijstand ? Ile przed koncem WW ? |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Śro Kwi 01, 2015 8:41 pm
|
|
|
do Bijstand trzeba byc minimum 5 lat zameldowanym na terenie Holandii inaczej grozi wydalenie z kraju |
|
|
|
|
marcinekpl
Gaduła The one and only
|
Wysłany: Śro Kwi 01, 2015 8:53 pm
|
|
|
ok ale mozesz odpowiedziec na moje pytanie |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Kwi 01, 2015 9:44 pm
|
|
|
marcinekpl,
Cytat: |
Czy zeby starac sie o bijstand rozumiem ze najpierw trzeba byc na WW tak ? Kiedy mozna aplikowac o bijstand ? Ile przed koncem WW ? |
przeciez nic sie nie zmienilo patrz -> z poprzedniej strony
Cytat: |
Jezeli nie masz prawa do zasilku dla bezrobotnych,masz dochody ponizej socjalnego minimum lu nie masz zadnych mozesz ubiegac sie o zasilek socjalny - bijstand.Powinnas najpierw zarejestrowac sie w UWV,tam wszystkiego sie dowiesz. |
|
|
|
|
|
marcinekpl
Gaduła The one and only
|
Wysłany: Śro Kwi 01, 2015 9:46 pm
|
|
|
no i spoko, dzieki
[ Dodano: Wto Kwi 21, 2015 10:49 pm ]
i jeszcze cos do Pani MAVD
Dlaczego od razu Pani zaklada ze nie mam 5 lat meldunku? Dlaczego czuje sie Pani lepsza bo jest tu 20 lat i ma pewnie meza wiatraka?!!
Ps. Meldunek mam 6 lat! |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2015 9:58 pm
|
|
|
Ja tylko poinformowalam jakie sa zasady
a to jakiego mam meza nie ma nic do tego czy jestem lepsza czy nie , jesli bym byla zmuszona do korzystania z takiej pomocy tez by skorzystala
Moj maz nie jest wiatrakiem tylko Holanderem ale to jest moja prywatna sprawa
I jestem tu od 30 lat a nie od 20 a meza wiatraka mam od 16 lat , mysle ze zadowolilam pana swoja odpowiedzia |
|
|
|
|
|