NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PROŚBA! Sprawdzenie historii na stronie NAP po nr rej.
Autor Wiadomość
TommyG
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 25, 2012 8:58 pm   PROŚBA! Sprawdzenie historii na stronie NAP po nr rej.

Witam wszystkich!
Jestem tutaj nowy. Mam ogromną prośbę. Chcę sprawdzić na stronie NAP historię przebiegu auta jednak nie posiadam holenderskiego konta aby opłacić te 3 Euro a nie ma tam możliwości płatności kartą.
Czy ktoś z Holenderskim kontem bankowym mógłby mi pomóc i to sprawdzić? Podałbym numery rejestracyjne.

Ja oczywiście ze swojej strony mogę wcześniej przelać te 3 euro ze swojego konta w Polsce na konto osoby, która pomogłaby w tej sprawie.

Poniżej podaję link do strony NAP: http://www.autopas.nl/page.ocl?pageid=30

Z góry dziękuję za chęć pomocy!

Mathnl 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pon Cze 25, 2012 10:35 pm   

Jako osoba prywatna nie mozesz sprawdzic przebiegu auta.Za te 3 euro otrzymasz jedynie informacje o tym ,czy auto jest kradzione czy nie.Stan kilometrow moga sprawdzic jedynie warsztaty zrzeszone w NAP.Tak wiec szkoda trzech eurasow.

.:Paco:. 

Wysłany: Pon Cze 25, 2012 11:10 pm   

Mathnl napisał/a:
Jako osoba prywatna nie mozesz sprawdzic przebiegu auta.Za te 3 euro otrzymasz jedynie informacje o tym ,czy auto jest kradzione czy nie.Stan kilometrow moga sprawdzic jedynie warsztaty zrzeszone w NAP.Tak wiec szkoda trzech eurasow.

nieprawda...za te 3 euro wlasnie mozna potwierdzic czy przebieg jest prawdziwy czy nie. kradziez kosztuje dodatkowe 3 euro...a razem obydwie rzeczy mozna sprawdzic za 5 Euro. Roznica polega jedynie na tym,ze jako osoba prywatna placisz 2,95E i dostajesz jedynie potwierdzenie,ze przebieg jest prawdziwy albo nie A taki garaz moze dokladnie sprawdzic kiedy rozne przebiegi byly wstawiane do systemu.
:
Controleer kilometerstand € 2,95
Controleer vermissing € 2,95
Controleer beide € 4,95

[ Dodano: Pon Cze 25, 2012 11:29 pm ]
TommyG napisał/a:
Witam wszystkich!
Jestem tutaj nowy. Mam ogromną prośbę. Chcę sprawdzić na stronie NAP historię przebiegu auta jednak nie posiadam holenderskiego konta aby opłacić te 3 Euro a nie ma tam możliwości płatności kartą.
Czy ktoś z Holenderskim kontem bankowym mógłby mi pomóc i to sprawdzić? Podałbym numery rejestracyjne.

Ja oczywiście ze swojej strony mogę wcześniej przelać te 3 euro ze swojego konta w Polsce na konto osoby, która pomogłaby w tej sprawie.

Poniżej podaję link do strony NAP: http://www.autopas.nl/page.ocl?pageid=30

Z góry dziękuję za chęć pomocy!

pytanie czy samochod jeszcze jest zarejestrowany na zoltych tablicach - jesli zostal wyrejestrowany to juz sie nie sprawdzi na NAP i pozostaje ewentualnie dealer
Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Pon Cze 25, 2012 11:29 pm, w całości zmieniany 3 razy  

Mathnl 

Wysłany: Pon Cze 25, 2012 11:32 pm   

.:Paco:.,
Ja sprawdzalem przebieg auta i stracilem tylko pare euro.Otzrymalem jedynie informacje,ze jako osoba prywatna nie sprawdze przebiegu auta ani nie dostane zadnego innego potwierdzenia.
TommyG napisał/a:
Chcę sprawdzić na stronie NAP historię przebiegu auta

I tego juz na pewno jako osoba prywatna nie sprawdzisz ,bo jak wynika z linku podanego przez TommyG,
[b]De NAP Check toont géén overzicht van de kilometerhistorie! Daarvoor kunt u terecht bij een autobedrijf dat is aangesloten bij NAP[/b]

Wysłany: Wto Cze 26, 2012 8:19 am   

Mathnl, oczywiscie,ze sprawdzisz i ja to wiele razy robilem ostatni raz w ostatnia Niedziele...a powyzej podalem Ci kwoty ze strony NAP co ile kosztuje - i jak najbardziej mozesz sprawdzic kilometry, kradziez albo obydwie rzeczy...jedyny warunek to samochod musi by zarejestrowany w NL na zoltych tablicach

Controleer kilometerstand € 2,95

+ powyzej podalem Ci roznice miedzy osoba prywatna i "garazem".

TommyG
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Cze 26, 2012 8:26 am   

No niestety ale samochód już jest wyrejestrowany. Chciałem to sprawdzić po prostu dla siebie. Co prawda mam taką kartkę z RDC i w zasadzie to pewnie byłoby to samo i w NAP.
Proszę zerknijcie:

Co o tym myślicie?

Wysłany: Wto Cze 26, 2012 12:23 pm   

Cytat:
TommyG
to niestety juz nie sprawdzisz skoro zostal wyrejestrowany. Ciezko powiedziec z tej kartki bo przez 3 lata zrobil 25tys a pozniej w rok 35tys i nagle co chwila mial wpisywane kilometry a roznica 6- 29km...troche podejrzanie wyglada ale moze to i prawda. W obecnej sytuacji uzywaj autka i juz sobie tym glowy nie zaprzataj. 1.9 TDI dobry silnik...

mlubinski 
Super gaduła

Wysłany: Wto Cze 26, 2012 1:06 pm   

Tommy, tak jak Paco napisal - nie przejmuj sie zbytnio tym. Ja osobiscie nastawilbym sie na to ze auto ma przelatane ponad 120tys km, bo jak juz pisalem wczesniej nikt przy zdrowych zmyslach nie kupuje diesla zeby robic mniej niz 30kkm rocznie. Tu jeszcze zastanawiajace sa te wpisy z kilometrami, ale tego juz nie dojdziesz.

Mathnl 

Wysłany: Wto Cze 26, 2012 5:58 pm   

.:Paco:. napisał/a:
Mathnl, oczywiscie,ze sprawdzisz

Ok.Widocznie ja cos zle zrobilem.

Wysłany: Wto Cze 26, 2012 6:15 pm   

Mathnl napisał/a:
.:Paco:. napisał/a:
Mathnl, oczywiscie,ze sprawdzisz

Ok.Widocznie ja cos zle zrobilem.

Juz wiem w czym problem. Ty mowisz o pelnym wydruku i rozbiciu na kilometry z datami - i tutaj masz racje to mozna zrobic tylko w garazach co maja NAP. Strona NAP pozwala na sprawdzenie kilometrow na liczniku (bez rozbicia na daty itd) i jako wynik dostajesz,ze albo kilometry wspisane zgadzaja sie z baza danych NAP albo nie - na tym polega weryfikacja przez strone, tzn kilometry nie musza byc dokladne ale lepiej zawsze wpisac z mala "gorka".
Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Wto Cze 26, 2012 6:16 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu