Czy ktoś z Was kiedyś pracował na lotnisku Schiphol |
Autor |
Wiadomość |
gentlock83
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 26, 2012 3:49 pm Czy ktoś z Was kiedyś pracował na lotnisku Schiphol
|
|
|
Cześć,
Czy ktoś z Was kiedyś pracował na lotnisku Schiphol. Ile trwało te sprawdzanie niekaralności przez holenderskie MSW ?
Mam ofertę takiej pracy, ale nie wiem czy warto zaczynać jaśli to trwa za długo.
Dzięki z góry za odpowiedź,
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Cze 13, 2013 9:47 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Śro Cze 27, 2012 12:29 pm
|
|
|
Sprawdzenie trwa ( jeśli to pierwszy raz) ok. 3 miesiecy. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Czw Cze 28, 2012 7:21 am
|
|
|
Z tego co slyszalem przy niektorych pracach minimum 5 a przy innych 8 lat pobytu rejestrowanego w NL oczywiscie z meldunkiem |
|
|
|
|
LeGolasik

|
Wysłany: Czw Cze 28, 2012 8:50 am
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | Z tego co slyszalem przy niektorych pracach minimum 5 a przy innych 8 lat pobytu rejestrowanego w NL oczywiscie z meldunkiem |
Dotyczy to tylko krajów spoza Unii Europejskiej.Osoby z poza UE muszą mieć min.5 lat udokumentowanego pobytu w NL. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
|
Wysłany: Nie Lip 01, 2012 2:44 pm
|
|
|
LeGolasik napisał/a: | stroopwafel napisał/a: | Z tego co slyszalem przy niektorych pracach minimum 5 a przy innych 8 lat pobytu rejestrowanego w NL oczywiscie z meldunkiem |
Dotyczy to tylko krajów spoza Unii Europejskiej.Osoby z poza UE muszą mieć min.5 lat udokumentowanego pobytu w NL. |
a pracownicy z UE ? |
|
|
|
|
gentlock83
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 01, 2012 4:24 pm
|
|
|
ja już byłem raz skanowany do pracy na Schipholu, ale wtedy nie wiem niestety ile to czasu zajęło, potem pracowałem tam bez problem. Mimo że oficjalnie to nigdy w Holandii ani jednego dnia nie mieszkałem, nie mówiąc już o 5 latach.
Teraz znowu wysłałem papiery w połowie marca ale ciągle nic nie przychodzi. Samą tą organizację która skanuję AIVD dość łatwo się można pytać, ale jedynie co odpowiadają to żeby czekać cierpliwie. Zobaczymy, jak coś przyjdzie to tu napiszę dokładnię ile to trwało. |
|
|
|
|
LeGolasik

|
Wysłany: Nie Lip 01, 2012 7:33 pm
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | LeGolasik napisał/a: | stroopwafel napisał/a: | Z tego co slyszalem przy niektorych pracach minimum 5 a przy innych 8 lat pobytu rejestrowanego w NL oczywiscie z meldunkiem |
a pracownicy z UE ? |
Nie muszą.
Cytat: | ja już byłem raz skanowany do pracy na Schipholu, ale wtedy nie wiem niestety ile to czasu zajęło, potem pracowałem tam bez problem. Mimo że oficjalnie to nigdy w Holandii ani jednego dnia nie mieszkałem, nie mówiąc już o 5 latach.
Teraz znowu wysłałem papiery w połowie marca ale ciągle nic nie przychodzi. Samą tą organizację która skanuję AIVD dość łatwo się można pytać, ale jedynie co odpowiadają to żeby czekać cierpliwie. Zobaczymy, jak coś przyjdzie to tu napiszę dokładnię ile to trwało. |
Jak jesteś skanowany po raz pierwszy trwa to ok.3 miesięcy.
Jeśli musisz zostać zeskanowany drugi raz ( np. zmiana firmy) to trwa to ok 2 tygodni.
Nie wiem o co Ci chodzi o jaką organizację? Cały proces skanowania przeprowadza Koninklijke Marechaussee przy współpracy z Ministerstwem Spraw Wewnętrznych i Relacji Królewskich.
Sam papierów nigdy nie wysyłasz - zawsze przez firmę w której będziesz pracował. |
Kurt Cobain |
|
|
|
|
adamwnl
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2013 1:49 pm
|
|
|
Witam gdzie znajde jakieś nowe informacje odnośnie ofert na schiphol, chciałbym złożyć CV swoje jak i dziewczyny, tylko w kórej agencji? Aktualnie nie znalazłem żadnych ofert, może ktos orientuje się kto/gdzie prowadzi rekrutacje na lotnisko. |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2013 8:07 am
|
|
|
Werk & Ik ---- Asito
Tressunt ---- Hago
firmy sprzatajace |
|
|
|
|
LeGolasik

|
Wysłany: Sob Lut 09, 2013 3:26 pm
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | Werk & Ik ---- Asito,
Tressunt ---- Hago
firmy sprzatajace |
Timing Schiphol ---- Asito |
Kurt Cobain |
|
|
|
|
|