opłata Belastingu |
Autor |
Wiadomość |
radekx89
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2012 10:41 pm opłata Belastingu
|
|
|
Witam, właśnie kupiłem samochód, byłem go zarejestrować i Pani na poczcie powiedziała, że w ciągu kilku dni przyjdzie mi do zapłaty za Belasting, orientujecie się po jakim czasie to przyjdzie i ile czasu mam na zapłatę? Bardzo proszę o odp. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2012 11:10 pm
|
|
|
radekx89,
Cytat: | Pani na poczcie powiedziała, że w ciągu kilku dni przyjdzie mi do zapłaty za Belasting, orientujecie się po jakim czasie to przyjdzie i ile czasu mam na zapłatę? |
Pani na poczcie udzielila ci juz odpowiedzi ..
Jak auto kupiles w poniedzialek , to w srode a najpozniej do konca tygodnia otrzymasz list powiadamiajacy
kiedy otrzymasz pismo z autobelasting to bedziesz mial tez opcje platnosci do wyboru , miesiecznie, kwartalnie, lub x na rok
http://www.belastingdiens...sting_betalen/b |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
radekx89
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 12, 2012 1:18 am opłata Belastingu
|
|
|
Ok, dziękuję za odp. A to prawda, że teraz do zapłaty odrazu przyjdzie mi kwota za okres 3 miesięcy i pierwszy raz muszę wpłacić całą kwotę, a dopiero teraz wybrać sobię opcję jak chcę płacić? Nie mogę już teraz wybrać np. opcji co miesiąc? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Cze 12, 2012 8:10 am
|
|
|
U mnie przyszlo po okolo miesiacu.
Na pierwszym bylo accept-giro za pierwszy miesiac + formularz wyboru jak checsz placic (automatische incasso co miesiac/trzy/rok lub acceptgiro) |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Wto Cze 12, 2012 12:23 pm
|
|
|
Ja po wybraniu kwartalnie na poczcie od razu dostalem kwote na accepgiro za kwartal, ni do wyboru |
|
|
|
|
KKamil
Gaduła
Wiek: 34 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 128 Skąd: Wrocław / Eindhoven
|
Wysłany: Sob Cze 30, 2012 1:06 am
|
|
|
Mi pani na poczcie nic nie mówiła o motorbelasting, a dopiero dziś, po trzech miesiącach, przyszło mi pismo z belastingu z wyliczoną kwotą 22€ miesięcznie.
Do tego mam acceptgiro ale bez podanej w nim kwoty, czyli zależenie ile przeleje, co tyle będzie mi przychodziło następne acceptgiro ? (wychodzi 66€ na kwartał) |
|
|
|
|
|