Connecting Europa |
Autor |
Wiadomość |
lady_fire
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2007 1:03 pm Connecting Europa
|
|
|
Hej! czy ktoś pracował lub wie coś na temat firmy Connecting Europa? wiem, zę ma swą siedzibę w Polsce w Kędzierzynie-Koźlu, a prace załatwiają w okolicach Amsterdamu. Za wszelkie informacje będę wdzięczna, pozdrawiam :* |
|
|
|
|
alka79
Poczatkujacy alka79
|
Wysłany: Śro Maj 28, 2008 12:45 pm
|
|
|
Dość stary temat ale sama jestem ciekawa waszych opinii na temat tej agencji, czy naprawdę nikt nie jechał za ich pośrednictwem do pracy? Za wszelkie informacje z góry dziękuję. |
|
|
|
|
silviania
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 12:02 am
|
|
|
hej wiem cos o tej firmie bo u mnie w fabryce pracowali polacy przez connecting europe.z tego co wiem to z wyplatami i tak dalej problemow nie bylo no i nie slyszalam nikogo narzekac.wyplata zawsze na czas na koncie itd.no i oni maja prace na calej holandii a nie tylko kolo amsterdamu ja mieszkam w tiel i na mojej ulicy wynajmuja dom w ktorym mieszkaja polacy.pozdrawiam |
|
|
|
|
alka79
Poczatkujacy alka79
|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 10:37 pm
|
|
|
Hej. Dzięki za wypowiedż, pozdrawiam! |
|
|
|
|
chered
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 2:59 pm conecting europe
|
|
|
Z mojego doświadczenia nie polecam, firma handluje ludźmi jak zwierzętami, obiecuje pracę na 12 tygodni z karą jeśli zerwiesz warunki umowy, pracować możesz godzinę, dzień, tydzień, dwa tygodnie miesiąc.
dostajesz wiadomość od pożal się "koordynatora" kiedy już jesteś nie potrzebny i możesz zjeżdzać. Nie sprawdzają warunków pracy jesteś przedmiotem na którym zarabiają zarówno na mieszkaniach, busach(mają podpisaną umowę z stokłosą) karach za zerwanie umowy im więcej ludzi to tym lepiej. Przyzwyczaili Holendrów do nie szanowania Polaków traktując go jak tanią siłę roboczą. W polskim biurze obiecują inną pracę a przyjeżdzasz robisz zupełnie coś innego. Na moje pytanie czemu zostałem źle poinformowany Pani Roma zainsynuowała, że kłamie i że w biurze w Polsce wszystko zostało powiedziane jak należy. To pośrednictwo mało jest odpowiedzialne, daleko jest od poważnej firmy, przestrzegam wszystkich, oczywiście są ludzie którzy jak np na cebulki na 3 tygodnie jadą i są zadowoleni nie polecam szklarni.
Warunki moje mieszkaniowe były tragiczne mieszkałem w przedpokoju bez dzwi masakra, na domkach częste kradzierze. Nie ma u nich wypłacanych pieniedzy wakacyjnych wszystko to zabiera firma, okradają Cię można wymieniać i wymieniać wady. Biuro zaściankowe specjalnie wykorzystujące nie wiedze nowych pracowników |
|
|
|
|
tulipan12
Poczatkujacy tulipan12
|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 12:08 pm
|
|
|
Komentarz do powyzszej opinii:
Troche szkoda ze Sebastian, który wypowiedzial sie negatywnie o naszej firmie nie powiedzial dlaczego pojechal do domu !!! Praca nie musiala mu sie skonczyc mial jeszcze szanse na cos innego ale jego postawa i zachowanie PONIZEJ NORMY doprowadzily do tego rezultatu.
NIE polecam brac takiego osobnika do pracy, który wyzywa osoby na stanowiskach kierowniczych od HITLERÓW I INNYCH !!!
Mysle a w zasadzie jestem pewna, ze ZADNA firma nie bedzie zadowolona z jego obecnosci i wkladu pracy. Nie zawracajcie sobje nim glowy, szkoda czasu i kasy bo jeszcze bedziecie stratni a jak dobrze zamiesza to i klienta stracicie.
Reszte jego wypowiedzi nie traktuje powaznie. Ktos kto raz na chwile przyjechal i ma zle doswiadczenie (w zasadzie przez swoja wlasna postawe) nie radze brac na serio ! |
Ostatnio zmieniony przez tulipan12 Czw Maj 05, 2011 12:14 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
chered
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 4:01 pm
|
|
|
NIESTETY SAME KŁAMSTWA NADAL PŁYNĄ. MOJE ZDANIE TO WYWIAD ŚRODOWISKOWY PRACOWNIKÓW TEJ FIRMY. POZA TYM KAŻDY NA MOIM MIEJSCU ZROBIŁ BY TAK SAMO PONIEWAŻ POCZUŁ BY SIĘ ZAWIEDZIONY I OSZUKANY. FIRMA W KTÓREJ ZOSTAŁEM ZATRUDNIONY WZIEŁA SOBIE PRACOWNIKÓW NA OKRES KIEDY MIAŁA DUŻO DO ZROBIENIA A CZĘŚĆ LUDZI POSZŁA NA URLOP. ROBIŁEM NADGODZINY A W DNIU KIEDY MNIE ZWOLNIONO PRZEPRACOWAŁA 7,5 H. POZA TYM HOLENDER MIAŁ PRZYJŚĆ NA TO STANOWISKO. MOJE OKREŚLENIE HITLER MIAŁO ZAZNACZYĆ ŻE CZŁOWIEK TO NIE RZECZ TYLKO MA SWOJE UCZUCIA NIE JEST PIONKIEM W GRZE JAKIEJŚĆ FIRMY JEŚLI JEST TO NIE ZROZUMIENIA DLA PAŃSTWA NADAL BAWCIE SIĘ W ŁAPANIE I OSZUKIWANIE LUDZI. PO TAKIM ZDARZENIU NIE CHCIAŁEM MIEĆ Z TĄ FIRMĄ NIC WSPÓLNEGO.PROSZĘ SIĘ TEŻ WYPOWIEDZIEĆ NA TEMAT KŁAMSTWA DOTYCZĄCEGO RODZAJU PRACY JAKĄ MIAŁEM WYKONYWAĆ I O BŁĘDNYCH, MYLĄCYCH INFORMACJACH W BIURZE. DLACZEGO NIE ZOSTAŁEM POWIADOMIONY ŻE MOGĘ ZJECHAĆ PO GODZINIE , PO TYGODNIU, PO MIESIĄCY. DLACZEGO KONTRAKT Z KARĄ JEST W JEDNĄ STRONĘ? PRACOWAŁEM W INNYCH FIRMACH I WIEM ŻE TAKIE RZECZY JAK U WAS SĄ NIE MOŻLIWE. DOSTAŁEM BILET POWROTNY I MIAŁEM SIĘ PAKOWAĆ I ZJEŻDZAĆ Z ODCISKAMI NA PALCACH. NIKT MI NIE ZAPROPONOWAŁ ZADNEJ INNEJ PARCY A TO CO TERAZ FIRMA WYMYSLA TO TYLKO ZASTAWIANIE SIĘ FAŁSZEM NIC NIE MAJĄCYM DO FAKTU RZECZYWISTEGO. DLA MNIE SĄ TO ZMARNWANE ŚWIĘTA, ZMARNOWANY CZAS CZUJĘ SIĘ WYKORZYSTANY, OSZUKANY. JEDYNE CO NALEŻY ZROBIĆ TO ZAPOMNIEĆ O PSEUDO ZAŚCIANKOWEJ FIRMIE. TO JEST MOJE ZDANIE I PROSZĘ MIEĆ SZACUNEK DO NIEGO A TAKIE SOBIE GDYBANIE ŻE INNA FIRMA MOŻE MNIE ZATRUDNIĆ JEST STRASZNIE DZIECINNE I NIE PROFESJONALNE.
[ Dodano: Czw Maj 05, 2011 9:07 pm ]
HMM ZASTANAWIAM SIĘ BO WIDZĘ ŻE ODPISUJE PANI Z BIURA CO PANI WOGULE WIE NA TEMAT TEJ CAŁEJ SPRWY, PANI NAWET NIE WIE GDZIE WYSYŁA I PO CO PRACOWNIKA. PISZE PANI ŻE SZKODA KASY NA TAKIEGO PRACOWNIKA JAK JA A JA PANI NAPISZE ŻE TO PANI FIRMA POWINNA MI ZWRÓCIĆ ZA TRANSPORT, ZA MIESZKANIE PONIEWAŻ WYJECHAŁEM A NADAL MUSIAŁEM ZA NIE PŁACIĆ. PO TYCH SŁOWACH MOŻECIE SAMI OCENIĆ JAK BARDZO WYRACHOWANI SĄ CI LUDZIE. JEŚLI CHODZI O TE OSTATNIE TEJ PANI ZDANIE DOTYCZĄCE ŻE STRACILI PRZEZE MNIE PRACOWNIKA TO MOZE JEST PRAWDA. JAK WRACAŁEM POZNAŁEM CHŁOPAKA KTÓRY BYŁ ZWOLNIONY O GODZINIE DZIESIĄTEJ I MIAŁ ZJECHAĆ ZA 6 GODZIN DO POLSKI (ZERWALI Z NIM UMOWĘ A MIAŁ JESZCZE PRZEPRACOWAĆ 7 TYGODNI) PRACOWAŁ W FABRYCE SERA, WIĘC MOŻE FAKTYCZNIE MIELI PRACE DLA MNIE W TEJ FABRYCE. JAKI DZIWNY ZBIEG OKOLICZNOSCI? MAM ROZWIJAC WSZYSTKO JEST DLA MNIE JASNE. ZASTANAWIAM SIE NAD PORADA PRAWNĄ DOTYCZACA OSZUSTWA. MOGĘ POLECIĆ WAM PARĘ INNYCH AGENCJI WARTO POSZUKAĆ SOBIE NA ŚLĄSKU A NAWET W RZESZOWIE PRACY W HOLANDII. NIE PATRZEĆ ŻE BIURO JEST BLISKO. JEŚLI POJEDZIESZ Z TEJ FIRMY NIE ZNASZ DNIA ANI GODZINY KIEDY ZJEDZIESZ A OTO CYTAT MOJEJ KOLEŻANKI TO TAKI BIG BROTHER, CO TYDZIEŃ KTOŚ TUTAJ ODCHODZI PRZYJEŻDZA BUS I JEDZIESZ DO DOMU |
|
|
|
|
BINKA
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 29, 2011 12:28 pm
|
|
|
Ja pojechałam przez tą firme do pracy w Holandi. Jeżeli chodzi o wypłaty wszystko jest ok. Zakwaterowanie też. Pracowałam przez tydzień, gdzie kontrakt miał wyniesć 13 tygodni. Prcodawca ze mnie zrezygnował. Jak przyjechałam spowrotem okazało się że pracodawca zmienia sobie pracownice jak rękawiczki. Powiedziano mi że osoby zjeżdzające nie ze swojej winy maja pierwszeństwo co do wyjazdu na inną prace. Oczywiscie byłam na liscie osób do podpisania kontraktu i taki kontrakt podpisałam. Miał być to wyjaz na cebulki. 20 czerwca pojechała pierwsza tura a mi kazano czekać. Wkurzyłam sie okropnie, ponoć byłam pierwsza w kolejce a tu ani wyjazdu ani niczego. Po tygodniu zadzwoniłam do biura do Holandi spytać się co i jak czy jeszcze pojade tym bardziej, że zalezało mi na tej pracy. Usłyszałam , że pracodawca drugi nie zdążył pozbierać tych cebulek i trzeba się uzbroić w cierpliwosć. Czekam już 2 tydzień i cisza. Jedno co mnie denerwuje to brak jakich kolwiek informacji ze strony tej firmy. Dlaczego nie mogą wprost powiedzieć, że nie będzie mnie na liscie do wyjazdu. Nie kazali nic planować , nie szukać pracy miałam tylko czekać. I czekam tylko na co???? Tak się nie robi z ludzmi, nie mydli się im oczów. Pozatym skoro byłam jak mi powiedzieli pierwsza do wyjazdu to już dawno powinnam tam pracować. Chodze tam codziennie oprócz swiąt z informacja że mi zależy na wyjeździe. dzwonie też praktycznie co dziennie, owszem listy są i osoby na wyjazd , lecz mnie w dalszym ciagu na tych listach nie ma. Jedynie co firma mówi to to że nie oni wybieraja pracowników tylko pracodawca. Jak można wybrać pracownika skoro nie wiadomo jak wyglada i jak pracuje... To mnie totalnie zastanawia.. Co będzie nie wiem bo w dalszym ciagu czekam na ten wyjazd, który być może nigdy nie nastapi. |
Ostatnio zmieniony przez BINKA Śro Cze 29, 2011 12:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
domex
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 27, 2011 11:19 pm
|
|
|
Niestety muszę zaprzeczyć to co pisze pani.Sebastian został zwolniony tak samo jak ja ,oraz to co pisze jest prawdą jw.Ja zostałem wyzucony z pracy niedłuzej po nim .Nie wystawiał bym złej opini na państwa temat ,ale do dzisiejszego dnia nie została wyjasniona nieprawidłowość z moją wypłatą .Szczeze nie polecam tej firmy ,jestem zawiedziony ze wysłali mnie do Polski i nie załatwili mi pracy zastępczej.A przedewszystkim radze nie pracować dla polskich agencjii rekrutacyjnej poniewaz to oszusci ,a tym bardziej na terenie Holandii. |
_________________ domex |
|
|
|
|
djwojkot
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sie 14, 2011 3:27 pm
|
|
|
to raczej widzę, że trzeba sobie podarowac tą agencję!! |
|
|
|
|
bieniuxxlecia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Wrz 24, 2011 6:44 pm Re: Connecting Europa
|
|
|
witam niepolecam contyngentu pracowalem tam ha wyplaty w zaliczkach brak dodatkow np urlopowego kary za byle co jest wiele innych lepszych biur powaznie !! ludzie wpozadku pozdrowienia dla RENE i Romy wszyscy ha a i co najwazniejsze czy ktos dostal kiedys kopie umowy pani Romo? |
|
|
|
|
uomo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Cze 01, 2012 1:18 pm
|
|
|
Czy ma ktos jakies swierze informacje nt tego posrednika ? |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Sob Cze 02, 2012 3:34 pm
|
|
|
swierze :O Boj sie Boga... |
|
|
|
|
yeh
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 05, 2012 6:35 pm
|
|
|
nie polecam ze wzgledu na NOWEGO koordynatora miesza sie we wszystko i grozi zalatwieniem utraty pracy!!!!! |
|
|
|
|
|